24.08.2023 | U17
Radosavljević: Lahko sem zelo zadovoljen

Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še drugo srečanje proti izbrani vrsti Italije. Prijateljski obračun v Ajdovščini se je končal z zmago gostov (0:3).

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA

SLOVENIJA U17 - ITALIJA U17 0:3 (0:2)

Kraj: Ajdovščina
Sodnik: Alen Bubek
Strelci: Mosconi (16', 40'), Atzeni (76')
Slovenija U17: Matičič, Meško (od 56' Dassena Ček), Petrovič (od 46' Jurgec), Kerin, Drobnič ©, Šabotić (od 46' Šunta), Viher (od 46' Hočevar), Durmiši (od 46' Koroša), Pečjak (od 64' Aćimović), Osterc (od 56' Žužek), Vukelić (od 46' Zorko). Selektor: Aleksandar Radosavljević.
Italija U17: Pessina, Gariani ©, Mosconi, Liberali, Maggiore, Di Nunzio, Vezzosi, Garofalo, Cappelletti, Plicco, Maiorana. Selektor: Massimiliano Favo.

Slovenska reprezentanca do 17 let je v Ajdovščini odigrala še drugo prijateljsko srečanje proti izbrani vrsti Italije. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so tokrat morali priznati premoč svojim vrstnikom iz Italije, ki so bili z 0:3 boljši od slovenske kadetske reprezentance. Prvi zadetek so gostje dosegli v 17. minuti, ko je Maiorana s podajo za obrambno vrsto v kazenskem prostoru lepo našel Mosconija, slednji pa je premagal vratarja Matičiča. Drugi zadetek je sledil v 41. minuti, ko je Di Nunzio s sredine igrišča z globinsko podaji našel strelca prvega zadetka Mosconija, ta pa je z močnim strelom ugnal slovenskega vratarja. Tretji zadetk so gostje dosegli v drugem polčasu. Po uigrani akciji iz kota je na robu kazenskega prostora do strela prišel rezervist Arduini, žoga pa se je v kazenskem prostoru odbila od enega izmed napadalcev in Atzeni je bil tisti, ki je najhitreje reagiral ter dosegel tretji zadetek za Italijo. 

Ne glede na visok poraz je vtis dober. V primerjavi s prvo tekmo smo v igri napredovali. Na drugem srečanju smo preizkusili tudi nov sistem igre in s prikazanim sem zadovoljen. Na tekmi proti tako kvalitetnemu nasprotniku, lahko kot trener dobim še boljši vpogled v igralski kader, s katerim razpolagamo. S celotno reprezentančno akcijo sem lahko zelo zadovoljen in že se veselim prihodnjega srečanja, je po koncu drugega prijateljskega obračuna z Italijo dejal selektor izbrane vrste do 17 let Aleksandar Radosavljević. Naslednje reprezentančne obveznosti kadetsko izbrano vrsto čakajo v drugi polovici prihodnjega meseca.

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.11.2023 | U17
  Radosavljević izbral varovance za prijateljski tekmi z Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 17 let, ki se je pred časom uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo bo 28. in 30. novembra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z izbrano vrsto Madžarske. Obe srečanji bosta odigrani v Telkiju.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 21.10.2023 | U17
  Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.
 • 20.10.2023 | U17
  Kadeti danes pričenjajo kvalifikacije
  Jutri bodo slovenski reprezentanti do 17 let pričeli z uvodnim krogom kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo. V Srbiji so bodo najprej pomerili z Luksemburgom, sledil bo obračun z Azerbajdžanom, za konec pa se bodo pomerili še z gostitelji. Uvodni obračun tudi na kanalih NZS.
 • 10.10.2023 | U17
  Radosavljević izbral moštvo za kvalifikacije
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 17. in 27. oktobrom sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo odvilo prihodnje leto na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Aleksandar Radosavljević je objavil seznam nogometašev, ki bodo branili barve Slovenije na srečanjih proti Luksemburgu, Azerbajdžanu in Srbiji.
 • 22.09.2023 | U17
  Kadeti v drugo klonili proti Franciji
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala še drugo srečanje proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so po torkovi zmagi tokrat morali priznati premoč svojim francoskim vrstnikom.
 • 19.09.2023 | U17
  Slovenija boljša od Francije
  Slovenska kadetska reprezentanca je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih srečanj proti francoski reprezentanci. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili od svojih francoskih vrstnikov boljši z 1:0. V drugem polčasu je edini zadetek dosegel David Pejičić.

DELI NA