08.03.2023 | Ženska tekmovanja
Rekordno število nogometašic

Deseta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja Medex Cup 2023, ki ga Ženski nogometni klub Radomlje tradicionalno organizira v začetku marca, je bila polna mejnikov, v lepem vremenu pa je bil v ospredju odličen nogomet okrog 600 deklet.

Medex Cup 2023 je bil v marsičem rekorden in poln mejnikov. Jubilejna deseta izvedba si je ob podpori generalnega pokrovitelja, podjetja Medex, nadela novo ime Medex Cup. Prvič je tekmovanje potekalo na dveh prizoriščih, ob Športnem parku Radomlje še v Kamniku, na igrišču Športnega parka Virtus.

V Radomljah in Kamniku smo gostili igralke 22 klubov - polovica iz tujine - iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Madžarske in Slovenije, kar potrjuje tradicijo in uspešno organizacijo v minulih letih in daje dodaten zagon za prihodnje izvedbe. Letošnji turnir pa je bil rekorden tudi po številčni udeležbi, saj se je v dveh dneh turnirja predstavilo okrog 600 nogometašic. Prepričali smo se, da se za lepo prihodnost ženskega nogometa ni bati.

Številni prostovoljci potrdili klubski slogan: Moj, tvoj, naš klub!

Organizacija turnirja na takšni ravni ne bi bila možna brez pomoči številnih prostovoljcev, med katerimi so bili starši in prijatelji igralk, trenerji, igralke in ostali, ki delujejo v Ženskem nogometnem klubu Radomlje. Vsem, ki so kakorkoli pomagali pri turnirju, se je zahvalila tudi predsednica kluba Andreja Leskovšek McQuarrie:

»Velik aplavz vsem, ki ste vsak po svojih močeh prispevali, da smo skupaj izpeljali odličen mednarodni turnir! Bodimo ponosni, da smo v dveh dneh in na dveh lokacijah tako uspešno izvedli turnir z rekordno udeležbo! Zares velik podvig za klub, še posebej, ker smo celotno organizacijo izpeljali izključno s prostovoljnim delom nas vseh, od staršev, trenerjev, vodstva, podpornikov, igralk članske in mlajših selekcij ter tudi bivših igralk kluba. Hvala tudi vsem, ki ste od sponzorjev in podpornikov pridobili izdelke za bogat srečelov. Zahvaljujem in čestitam tudi Organizacijskemu odboru turnirja Medex Cup, ki je vodil vso organizacijo, ki se je začela že pol leta pred turnirjem. Le-ta je bil odlično obiskan, kar organizatorjem daje dodatno potrditev, najbolj pa nas veseli, da so naša dekleta v najmlajših selekcijah pridobila bogato mednarodno izkušnjo. Moj, tvoj, naš klub! - v najboljši luči!«

Deseto izvedbo turnirja Medex Cup so omogočili generalni pokrovitelj Medex ter sponzorji in podporniki Triglav Zdravje, NLB - Nova Ljubljanska banka, REAM, Avtohiša Kranj, Sumida Slovenija, T.S. Avto, Uki.si, Proffshop.eu, Grande Dogodek, Športni park Radomlje, Nogometna zveza Slovenije, Medobčinska nogometna zveza Ljubljana, Občina Domžale, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Krajevna skupnost Radomlje ter drugi. 

Kar polovica klubov iz tujine

MEDEX CUP 2023 DU9
Sodelujoči klubi: KOPER OBALA, NK ŠN MAKSIMIR ZAGREB, ŽNK MURA NONA, ŽNK RADOMLJE, DNK TRBOVLJE

V sobotnem delu turnirja so s svojim nastopom prve zaključile selekcije DU9. Ob domačih Radomljankah se je zbranemu občinstvu predstavil še podmladek ŽNK Mura Nona, DNK Trbovlje, Koper Obala in ŠN Maksimir Zagreb, ki je dodal nekaj mednarodne konkurence.

MEDEX CUP 2023 DU11
1. mesto: 
ŽNK PODRAVJE ALUMINIJ
2. mesto: ŽNK MURA NONA
3. mesto: KOPER OBALA
4. mesto: VIKTORIA FC

Na turnirju DU11 je bila zasedba še bolj mednarodna pisana, saj je Agram predstavljal Hrvaško, Viktoria pa Madžarsko. Zasedba iz Sombotela je na koncu zasedla četrto mesto, v srečanju za tretje mesto pa so se veselile Koprčanke. Finalni dvoboj med ŽNK Podravje Aluminij in ŽNK Mura Nona je pripadel Štajerkam.

MEDEX CUP 2023 DU13
1. mesto: USC SCHÄFFERN
2. mesto: NK ŠN MAKSIMIR ZAGREB
3. mesto: ŽNK ISTRA 1961 ČRNE
4. mesto: ŽNK PODRAVJE ALUMINIJ

Sobotni turnir v kategoriji DU13 je postregel z nekaj izredno napetimi tekmami. V veliki finale sta se prebila Schäffern in Maksimir Zagreb, ki sta se dopoldne brez zadetkov razšla že v skupini B. Tudi sicer je bila ta skupina izjemno izenačena, del tria z osmimi osvojenimi točkami so bile tudi Radomljanke, ki pa so kljub temu, da niso prejele zadetka, ostale brez četrtfinala.

Avstrijsko-hrvaški obračun je bil izjemno izenačen tudi v velikem finalu, saj je bil odločen šele po izvajanju kazenskih udarcev, veselili pa so se v taboru Schäfferna, Zagrebčankam pa je pripadlo drugo mesto. Bronaste medalje so si okoli vratu nadele igralke puljske Istre, ki so v tekmi za tretje mesto premagale Podravje Aluminij.

MEDEX CUP 2023 DU15
1. mesto: ŽNK DONAT ZADAR
2. mesto: NŠ ŽNK RADLJE
3. mesto: ŽNK AGRAM
4. mesto: ŽNK PRIMORJE AJDOVŠČINA

Za vrhunec turnirja so poskrbela dekleta, ki so tekmovala za selekcije DU15. Že tekme v skupinskem delu tekmovanja so napovedale zanimive četrtfinalne obračune. Tako se je četrtfinalni dvoboj Agrama in Radomelj zavlekel v dolgo izvajanje enajstmetrovk, ki so več veselja prinesle Zagrebčankam. Le-te so na koncu, ravno tako po kazenskih udarcih, dobile še tekmo za tretje mesto z ajdovskim Primorjem.

V finalu smo spremljali spopad zadarskega Donata in Radelj, ekip, ki v jesenskem delu državnega prvenstva še ne poznata poraza. Korošice v vzhodni skupini slovenskega prvenstva še niso oddale točke, Dalmatinke pa so v hrvaški ligi dobile deset od 11 preizkušenj. Polurni finale je odločil en sam zadetek, ki ga je dosegla Mia Pestić, najboljša strelka hrvaške lige pa je bila izbrana tudi za najboljšo igralko turnirja Medex Cup DU15.

Po koncu turnirja veselijo tudi številni pozitivni odzivi tako iz domačih kot tujih klubov, ki so izrazili navdušenje nad organizacijo in že napovedali, da se bodo turnirja Medex Cup udeležili tudi v prihodnjem letu.

Tekst: ŽNK Radomlje
Foto: Z.T./ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 08.03.2024 | Ženska tekmovanja
  V Radomljah in Kamniku več kot 700 nogometašic
  Enajsta izvedba mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja MEDEX CUP 2024 je zopet navdušila. V dveh dneh je v Radomljah in Kamniku svoje nogometno znanje prikazalo več kot 700 deklet iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
 • 02.03.2024 | Ženska tekmovanja
  Že 11. turnir po vrsti
  Na dvodnevnem turnirju, ki bo 2. in 3. marca potekal v Radomljah in Kamniku, bo svoje veščine pokazalo več kot 700 mladih nogometašic iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije.
 • 06.02.2024 | Ženska tekmovanja
  Praznik ženskega nogometa v Kidričevem
  V športrtni dvorani v Kidričevem sta za praznik ženskega nogometa poskrbeli Osnovna šola in vrtec Hajdina skupaj z ŽNK Aluminij. Festivala ženskega nogometa se je udeležilo 66 deklic, ki so uživale v nogometni igri. Najmlajše deklice, ki vadijo na naši šoli v okviru programa Uefa playmakers, so se pokazale gledalcem na svoji prvi javni tekmi.
 • 02.02.2024 | Ženska tekmovanja
  Po dekliških turnirjih U13 in U15
  Za nami so turnirji v Dobravljah (U13), Cerkljah (U15) in Radljah (U13). Prihajajoči nedelji prinašata še turnirja selekcij U11 (4.2. v Beltincih in 11.2. v Dobravljah) in U15 (11.2. v Beltincih).
 • 25.08.2023 | Ženska tekmovanja
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so se v sredo, 23.8.2023 na strokovnem sestanku zbrali vodje mladinskih programov klubov v ženskih tekmovanjih.
 • 05.06.2023 | Ženska tekmovanja
  ŽNK Posavje do naslova državnih prvakinj
  Z zaključnim turnirjem DU13 se je sklenilo državno prvenstvo. Sklepni turnir je potekal v Nacionalnem nogometnem centru Brdu, naslova državnih prvakinj pa so se veselile nogometašice ŽNK Posavje, srebro je osvojila ekipa ŽNK Gažon Koinstal, bron pa ŽNK Podravje Aluminij.
 • 07.03.2023 | Ženska tekmovanja
  Zmaga za ŽNK Žalec
  Tekmovanje je potekalo v Športni hiši Radlje ob Dravi. V skupini A so tekmovale ekipe ŽNK Žalec, NŠ ŽNK Radlje, DNK Trbovlje in ŽNK Goričko; v skupini B pa ŽNK Obala Koper, ŽNK Mura, ŽNK Maribor in ŽNK Podravje.
 • 02.03.2023 | Ženska tekmovanja
  V Radomljah 600 mladih nogometašic
  Jubilejna deseta izvedba tradicionalnega turnirja je pred meseci dobila novega generalnega pokrovitelja in s tem tudi ime, saj ga je podprlo mednarodno priznano podjetje Medex. Medex Cup nadaljuje tradicijo turnirja, ki je bil doslej znan kot Uki Cup.
 • 28.02.2023 | Ženska tekmovanja
  Peterica igrala v Kidričevem
  Minulo soboto je Ženski nogometni klub Podravje pripravil zimski dvoranski nogometni turnir deklet za selekcijo DU11. Na turnirju je sodelovalo pet ekip: Podravje Aluminij, Radlje, Koper Obala, Mura Nona bele in Mura Nona črne.

DELI NA