22.05.2022 | Prva liga Telemach
Remi in goliada med Radomljami in Domžalami

Kalcer Radomlje - Domžale 3:3 (1:1)

* Športni park Domžale, sodniki: Halilović, Žunič, Mežnar.
* Strelci: 1:0 Čuić (28.), 1:1 Adamov (37.), 1:2 Jakupović (52./11 m), 2:2 Pogačar (57.), 3:2 Šarić (73.), 3:3 Adamov (78.).
* Radomlje: Velić, Ševelj, Guček (od 78. Jazbec), Ćalušić, Mužek (od 46. Bumbu), Rugašević, Zabukovnik (od 68. Cerar), Čuić (od 59. Prohouly), Pogačar (od 59. Šarić), Mrkonjić, Guzina.
* Domžale: Mulalić, Dobrovoljc, Klemenčič, Ilenič (od 29. Adamov), Šoštarič Karić, Jovićević (od 64. Topalović), Markuš, Perc (od 79. Krupić), Saitoski (od 64. Mlakar), Repas (od 79. Golič), Jakupović.
* Rumeni kartoni: Guzina, Ševelj, Cerar.
* Rdeči karton: /.

Občinski obračun Radomelj in Domžal ni odločal več o ničemer, zgolj o tem, kdo bo bolje uvrščen na končni lestvici. Po remiju, bogatem z zadetki, so zanje zgodovinsko sezono višje končali Radomljani, ki so ohranili točko prednosti pred današnjimi tekmeci, od katerih se poslavlja trener Dejan Djuranović.

Na današnjem obračunu so imeli v peti minuti domači prvo lepo priložnost, ko se je Nick Perc sam znašel pred Emilom Velićem, a se je zapletel, tako da ni niti streljal proti vratom. Pozneje je isti igralec zapravil še eno priložnost, cilj pa je vmes za malce zgrešil še Emir Saitoski.

Pomlajena domžalska zasedba je znova zagrozila v 26. minuti, ko je s 13 metrov sprožil Nikola Jovićević, toda preveč po sredini vrat. V 28. minuti pa so po svoji prvi nevarni akciji povedli Radomljani, ko je prav tako s 13, 14 metrov streljal Mario Čuić in s strelom po tleh matiral Ajdina Mulalića.

Malce pred tem je pri domačih moral iz igre Mitja Ilenič, ki se je poškodoval. Zamenjal ga je Denis Adamov, ki je v 37. minuti izid izenačil, potem ko je zadel iz bližine malce z desne strani.

V drugem polčasu je najprej nenatančno meril Arnel Jakupović, v 51. minuti pa je Dario Rugašević v kazenskem prostoru igral z roko, tako da je sledila najstrožja kazen, ki jo je zanesljivo izvedel prav Jakupović.

V 57. minuti je sledila nova sprememba izida, Andrej Pogačar je namreč iz bližine zadel za 2:2, še drugič na tekmi pa je podal Tomislav Mrkonjić. Dobrih deset minut pozneje se je Mulalić izkazal po strelu Jonathana Bumbuja.

Je pa v 72. minuti po odbiti žogi zadel še Ivan Šarić in tako Radomljanom priigral novo vodstvo. Toda tudi to ni dolgo zdržalo, saj je v 78. Adamov sprožil malce izven kazenskega prostora rahlo z desne strani in žogo poslal v mrežo ob nasprotni vratnici.

V končnici tekme sta ekipi nanizali še nekaj nevarnih akcij, med drugim je v 90. minuti Guzina streljal z glavo iz bližine, dobro pa je reagiral Mulalić, tik pred koncem pa so zadnjo obetavno akcijo na tekmi zapravili še Domžalčani, ki so tekmo končali kar s tremi 16-letniki (Lovro Golič, Luka Mlakar, Luka Topalović).

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Domžale
    Radomlje so z zmago na Bonifiki poskrbele za nov zaplet na vrhu lestvice. Rumeno-črne za konec uspešne sezone čaka še občinski obračun z Domžalami. Kdo bo prvenstvo sklenil višje na lestvici?

DELI NA