29.05.2024 | A
Reprezentanco na uvodnem treningu nagovoril predsednik vlade

Slovenska izbrana vrsta je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo pričela s pripravami na Euro 2024. Uvodni trening je zaznamoval visok obisk, saj si ga je od blizu ogledal Dr. Robert Golob, predsednik vlade Republike Slovenije, ki je reprezentanci zaželel srečo na velikem tekmovanju v Nemčiji.

Predsednik vlade je ob obisku poudaril pomen povezovanja gospodarstva, turizma in športa ter napovedal poslovno-investicijski kongres Invest&Connect v Münchnu, ki ga organizirajo Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarstvo turizem in šport ter Nogometna zveza Slovenije ob podpori Slovenske turistične organizacije, Veleposlaništva Republike Slovenije v Nemčiji, Generalnega konzulata Republike Slovenije v Münchnu in Slovensko-nemške gospodarske zbornice.

 

V Nemčiji bo naše fante bodrilo rekordno število slovenskih navijačev, česar se neizmerno veselijo vsi člani reprezentance. »Številke so zares visoke in to je lepo videti. Prepričan sem, da bo veliko navijačev odšlo v Nemčijo tudi brez vstopnic,« napoveduje pravo slovensko romanje Jaka Bijol, ki si želi, da bo Slovenija na evropskem prvenstvu pokazala svojo kakovost. »Upam da se bomo predstavili v dobri luči. Rezultat je pomemben, želim pa si tudi dobre igre. Mislim, da smo že v preteklosti dokazali, da znamo dobro igrati in da lahko na tem gradimo.«

Podobnega mnenja je tudi Erik Janža. »Prepričan sem, da bomo v Nemčiji dali vse od sebe in pokazali, da smo zasluženo na evropskem prvenstvu,« pravi bočni branilec slovenske reprezentance, ki ne skriva navdušenja nad slovensko nogometno mrzlico. »Že veliko medijsko zanimanje razkriva, da je pred nami nekaj velikega za celotno Slovenijo. Komaj čakam, da vidim številne slovenske navijače na nemških stadionih, ki pojejo slovensko himno. Že sedaj imam kurjo polt. To nam seveda ne sme biti breme, temveč nas mora še bolj podžgati

Slovenijo čakajo atraktivni in zahtevni nasprotniki v skupini C. Prva tekma bo na sporedu 16. junija proti Danski v Stuttgartu, sledil bo obračun s Srbijo v Münchnu 20. junija, zadnja tekma skupinskega dela pa bo 25. junija v Kölnu proti Angliji.

Kje iskati priložnost za točke? »Vse reprezentance so zelo kvalitetne z vrhunskimi posamezniki. Bi se pa osredotočil na našo reprezentanco, saj to poudarja selektor in to nas je tudi pripeljalo do sem, kjer smo. Mislim, da si nasprotniki na tako velikem turnirju ne bodo privoščili podcenjevanja Slovenije,« je jasen Jan Mlakar, ki obljublja, da bo s fanti naredil vse za čim boljši rezultat.

Samozavesti, predvsem pa odločnosti ne manjka niti Tomiju Horvatu, ki ima za sabo odlično sezono v graškem Sturmu. »Za mano je fantastična sezona, ki smo jo v klubu kronali z dvema lovorikama. Sedaj pa je čas za reprezentanco, za super turnir, ki ga že vsi nestrpno pričakujemo. Odlično je, da smo sedaj tudi mi zraven in lahko pokažemo, kaj znamo,« zaključi 25-letni Prekmurec.

Tekst: MKo
Foto: MAl

SORODNE NOVICE

 • 12.06.2024 | A
  Slovenski nogometaši začeli priprave v Wuppertalu
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes prvič vadila v Wuppertalu. Uvodni trening izbrancev Matjaža Keka pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji si je ogledalo nekaj tisoč lokalnih nogometnih privržencev, kar je razveselilo slovenski tabor.
 • 12.06.2024 | A
  S pobudo Z vami smo v oporo športnikom
  Duševno zdravje kot vezni člen sodelovanja med Nogometno zvezo Slovenije in Skupino Triglav.
 • 11.06.2024 | A
  Foto: Slovenci prispeli na prizorišče Eura
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes popoldan z letališča Jožeta Pučnika odletala v proti Düsseldorfu, kjer jo je ob pristanku pričakal simpatičen sprejem gostiteljev evropskega prvenstva 2024.
 • 11.06.2024 | A
  Prvi izziv nas čaka v Stuttgartu
  Prvi žvižg tokratne izvedbe Eura bo že v petek zazvenel v Stuttgartu, enem od desetih nemških mest, ki gostijo tekmovanje stare celine. Na MHPAreni se bodo Kekovi izbranci dva dni zatem pomerili z Danci.
 • 11.06.2024 | A
  Reprezentanti opravili zadnji trening pred potjo v Nemčijo
  Naša izbrana vrsta je danes opravila zadnji trening na Brdu, popoldne pa jo čaka pot v Wuppertal, kjer bo za čas prvenstva baza slovenske reprezentance. Vtise ob koncu priprav sta strnila Tomi Horvat in Erik Janža.
 • 10.06.2024 | A
  Pred odhodom v Nemčijo v mislih le Danci
  Slovenska nogometna reprezentanca je po pripravljalni tekmi z Bolgarijo in prosti nedelji pričela s sklepnim delom priprav na evropsko prvenstvo. Slovenci so v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravili nov trening, usmerjen proti nedeljski tekmi z Danci v Stuttgartu.
 • 09.06.2024 | A
  Odmevi po tekmi z Bolgarijo
  Naša izbrana vrsta je v vročem sobotnem popoldnevu odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred potjo v Nemčijo. Tokrat so Kekovim izbrancem nasproti stali Bolgari, ki so se izkazali za trd oreh: reprezentanca se je od Stožic poslovila z remijem.
 • 08.06.2024 | A
  Pred začetkom evropskega prvenstva še remi z Bolgarijo
  Izbrana vrsta Slovenije je na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji remizirala z Bolgarijo. Gostje so v Stožicah hitro povedli z enajstmetrovko Kirila Despodova, le deset minut kasneje pa je za končnih 1:1 zadel Andraž Šporar.
 • 07.06.2024 | A
  Kek izbral šestindvajseterico za Evropsko prvenstvo
  Selektor Matjaž Kek je po zadnjem treningu pred tekmo z Bolgarijo sprejel odločitev o šestindvajseterici, ki bo odpotovala v Nemčijo.
 • 07.06.2024 | A
  Slovenija po zmago nad Bolgari, končni seznam za Euro po treningu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto ob 15. uri v Stožicah igrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Tekmec bo Bolgarija, želja pa nova zmaga za dobro popotnico. Selektor Matjaž Kek pa bo končni seznam igralcev sporočil po današnjem treningu.

DELI NA