11.06.2024 | A
Reprezentanti opravili zadnji trening pred potjo v Nemčijo

Naša izbrana vrsta je danes opravila zadnji trening na Brdu, popoldne pa jo čaka pot v Nemčijo. Vtise ob koncu priprav sta strnila Tomi Horvat in Erik Janža.

»Priprave so bile dobre. Imeli smo težke treninge in dve pripravljalni tekmi. Dobro smo se pripravili na Euro. Danes gremo v Nemčijo in vsi že nestrpno pričakujemo, da se začne. Super je, da smo bili toliko časa skupaj. Dobili smo novo energijo, po krajšem premoru smo se spet povezali. Tu smo naredili dobro delo, zdaj pa vsi komaj čakamo, da malo spremenimo okolje in da se navadimo na nemški zrak. Potem pa s polno paro naprej,« se novih izzivov veseli Tomi Horvat.

Za čas evropskega prvenstva bo slovenska izbrana vrsta nacionalni center na Brdu zamenjala za Wuppertal. To nemško mesto se lahko po številu prebivalcev kosa z Ljubljano, od Kölna, kjer se bo Slovenija udarila z Anglijo, pa je oddaljeno le 50 kilometrov. »Imamo dovolj izkušeno ekipo, da treme zaenkrat še ni čutiti, razen morda tiste pozitivne. Nas pa zanima, kako bo bilo vse skupaj videti. Kakšen bo hotel, igrišča za trening in vse ostalo, kar pride,« je pričakovanja v zvezi s slovensko bazo povzel Erik Janža.

Že v petek bosta prvenstvo otvorili gostiteljica Nemčija ter Škotska.

»V petek se bo začelo. Ko bomo spremljali prvo tekmo, bomo začutili, da gre zares. Mislim, da nas bo strokovni štab, ki ima izkušnje s prejšnjih tekmovanj, ustrezno nagovoril in usmeril v pravo smer, stran od živčnosti.«

Dva dni zatem Slovence čaka prva preizkušnja, ki pa bi lahko odločala o marsičem. Nasproti nam bodo stali stari znanci iz kvalifikacijske skupine.

»Ves čas se pripravljamo na Dansko. Za sabo imamo dve pripravljalni tekmi in vemo, kje moramo biti boljši. Kar nekaj stvari, ki niso bile takšne, kot morajo biti, bomo popravili, katere točno, pa naj ostane v slačilnici. Prva tekma na Euru je zelo pomembna. Nisem je imel še priložnosti igrati, a kot navijač, kot nekdo, ki spremlja vsa velika tekmovanja, mislim, da je prva tekma zelo pomembna. Po eni strani si lahko odpreš vrata za naprej, po drugi strani pa si lahko močno zmanjšaš možnosti. Tega se vsi zavedamo, vendar pred tekmo ne smemo delati panike. Odigrati moramo po najboljših močeh.«

Kaj pa bo tokrat vendarle drugače?

»Drugače bo to, da je to turnir, kjer so samo tri tekme v skupini. Odločajo o tem, kdo izpade in kdo gre naprej. Ni popravnih izpitov. Bo pa tekma na nevtralnem igrišču. Danci ne bodo imeli prednosti domačega terena, kjer so zelo neugodni. Moramo biti optimistični, saj smo se proti njim v Stožicah pokazali v dobri luči. Če naredimo še korak naprej, mislim, da imamo možnosti,« je sklenil Janža.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

 • 19.07.2024 | A
  Žan Celar novi član angleškega drugoligaša QPR
  Petindvajsetletni napadalec Žan Celar, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 13 tekem, se je iz Lugana preselil v London, k ekipi Queens Park Rangers. Ta igra v angleški drugi ligi in je že potrdila prestop.
 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.

DELI NA