Rudar s sedmico čez Dobljane

Sneg je danes pobelil celotno Slovenijo, v nekoliko okrnjenem sporedu - Triglav je odpovedal svoje srečanje - pa smo videli pet tekem prvoligašev. Najvišjo zmago dneva so vknjižili Velenjčani, ki so s sedmimi zadetki premagali Dobljane.

Knapi so na zasneženem igrišču z umetno travnato površino v Velenju opravili z drugoligašem iz Doba, ki so mu v drugem polčasu nasuli pet zadetkov. V prvem delu srečanja sta bila natančna Tim Vodeb in Žiga Škoflek, v nadaljevanju pa je dvakrat udaril Dominik Radić, zmago pa so potrdili še Damjan Trifković, Milan Tučić in Cene Kitek. Pušnik sicer še ni računal na današnji pridobitvi, Aljaža Krefla in Marka Ćosića.

Uspešni so bili tudi nogometaši Mure, ki so dobili tudi tretjo pripravljalno srečanje. Na soboškem igrišču z umetno površino je gostoval Varaždin, hrvaški drugoligaš pa je po napaki prekmurske obrambe hitro povedel, a so črno-beli v drugem polčasu tehtnico nagnili v svojo korist. Muraši so izenačili v 54. minuti, ko je po podaji z desne strani igrišča zadel Kevin Žižek, preobrat pa je dobrih deset minut pred koncem tekme dokončal Nino Kouter.

Mariborčani, ki so znova pogrešali šesterico reprezentantov ter Milca in Uskokovića, so tudi na tretji pripravljalni tekmi zaklenili svoja vrata, a na drugi strani igrišča še drugič niso uspeli doseči zadetka. Dvoboj s češko Karvino, katere član je bil jeseni tudi Aleš Mertelj, se je v Ljudskem vrtu končal brez zadetkov. V prvem polčasu so bili nekoliko nevarnejši gostje, v drugem so pretili tudi Štajerci. Darko Milanič je priložnost za igro namenil tudi šesterici mladincev, Šlambergerju, Maherju, Grajfonerju, Žuglju, Matku in Koblarju. 

Močno oslabljeni so se v Rovinju predstavili tudi Domžalčani, ki so s pomlajeno zasedbo na svoji koži dodobra izkusili moč Osijeka. Druga ekipa hrvaške lige sicer že čez nekaj dni nadaljuje državno prvenstvo. V domžalski mreži je končalo kar pet zadetkov, dvakrat je bil natančen tudi nekdanji napadalec Olimpije Ezekiel Henty. Simon Rožman je ob šestih reprezentantih pogrešal poškodovana Žužka in Podlogarja, Milić in Mihelak pa sta dobila prosto.

Brez zadetkov se je končal tudi dvoboj Krškega in Rudeša, sicer zadnjih ekip slovenskega in hrvaškega prvenstva.

DOMŽALE - OSIJEK 0:5 (0:3)

Strelci: Marić (28'), Henty (32', 34'), Gabrijel (54'), Grgić (79')
Domžale: Mulalić, Žinić, Femec, Radovanović, Stein, Hrovat, Urbančič, Haljeta, Mujan, Vuk, Kolobarić. Drugi polčas: Tetičkovič, Rom, Urh, Guček, Morris, Hodžić, Svetlin, Ibričić, Belima, Pečnik, Nicholson. Trener: Simon Rožman.

RUDEŠ - KRŠKO 0:0

MARIBOR - KARVINA 0:0

Maribor: Cotman (46' Irgolič), Kramarič (46' Šme), Ivković (65' Koblar), Šuler (46' Rajčević), Viler (65' Šlamberger), Cretu (65' Maher), Pihler (46' Grajfoner), Žugelj (46' Vršič), Bajde (46' Felipe Santos), Mešanović (46' Matko), Tavares (46' Mulahusejnović). Trener: Darko Milanič.

MURA - VARAŽDIN 2:1 (0:1)

Strelca: Žižek (56'), Kouter (79'); Bošković (13'/ag)
Mura - prvi polčas: Obradović, Kous, Bošković, Peričić, Zorman, Šporn, Sočič, Horvat, Ćerimagić, Karničnik, Maroša. Drugi polčas: Šafarić, Rebernik, Andrejč, Maruško, Pucko, Kozar, Lorbek, Šušnjara, Kouter, Perčić, Žižek. Trener: Ante Šimundža.

RUDAR VELENJE - ROLTEK DOB 7:0 (2:0)

Strelci: Vodeb, Škoflek, Radić (2x), Trifković, Tučić, Kitek
Rudar - prvi polčas: Pridigar, Pušaver, Pljava, Barić, Škoflek, Vodeb, Bolha, Li, Tomašević, Vasiljević, Jovan. Drugi polčas: Stopajnik, Pišek, Trifković, Pušnik, Kašnik, Kitek, Dedić, Črnčič, Ćosić, Tučić, Radić. Trener: Marijan Pušnik.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA