09.04.2022 | WU19
S suvereno zmago korak do Lige A

Dekliška mladinska reprezentanca je zmagala tudi na drugi tekmi turnirja Lige B. Varovanke selektorice Petre Mikeln so bile v Brežicah prepričljivo boljše od Liechtensteina (7:0). Na drugi tekmi sta igrali Moldavija in Severna Makedonija (1:2). Prav Severna Makedonija bo zadnji tekmec naših deklet – tekma pa bo v torek, 12. aprila, ob 16.30 v Novem mestu.

LIGA B
SLOVENIJA – LIECHTENSTEIN 7:0 (5:0)
Brežice (Slovenija). Sodnice: Tschon (AVT), Gutschi (AVT), Aktan (TUR), Tiryaki (TUR)
Strelke: 1:0 Šenk (1.), 2:0 Eferl (4.), 3:0 Eferl (13.), 4:0 Rovšek (30.), 5:0 Eferl (43.), 6:0 Bizjak (86.), 7:0 Erman (90.)
Rumeni kartoni: /
Rdeč karton: /
Slovenija: Kocijan (Galjot od 62.), Bizjak, Kosirnik (Sušnik od 81.), Janež, Dolenšek, Šenk, Eferl, Šabotič (Erman od 46.), Rovšek (Mele od 46.), Gradišek (McQuarrie od 46.)
Liechtenstein: Sele, Tschupp (Eberle od 67.), Rinderer, Kollmann, Frick, Stampfli (Dona od 47.), Kind, Hermann, Lattorff, Hilti (Kindle od 83.), Walser.

Videoposnetek tekme:

Hitro 3:0

Naša dekleta so drugo tekmo začele, da boljše praktično ni šlo. V prvem resnem napadu so prišle do udarca iz kota, merila je Laura Šenk in v 38. minuti povedla Slovenijo v vodstvo 1:0. Po štirih minutah je bilo 2:0, gol je dosegla Anja Eferl. Prav Eferlova je v 13. minuti lepo izkoristila globinsko podajo Korine Lane Janež in zadela za 3:0.

Razmerje moči se na terenu ni menjalo. Do 20. minute je Slovenija zbrala devet strelov proti golu gostij in prišla do dveh kotov. Gostje so prvič resno prešle sredino igrišča v 30. minuti. Dve minuti prej je kapetanka Korina Lana Janež poizkusila s strelom od daleč, a je šla žoga prek gola.

V 30. minuti pa nov gol. Vnovič prekinitev, akcija pa se je začela s kota, v gneči pred golom Liechtensteina pa je bila najbolj spretna Dairine Rovšek (podala je Šenkova), ki je zadela za 4:0. Anja Eferl je v 43. minuti v hladnem vremenu, v Brežicah je bilo dobrih šest stopinj, pred in med tekmo pa je tudi deževalo, postavila rezultat prvega polčasa – 5:0. Za gol je podala Korina Lana Janež.

Slovenija je tudi v drugi polovici zadržala terensko premoč. Smo pa videli manj neposrednih udarcev na gol, mreža Liechtensteina se je prvič v nadaljevanju zatresla v 86. minuti. Gol je dosegla Gaja Bizjak. Velja pa omeniti, da se je dvakrat v drugem polčasu, skupaj pa štirikrat na tekmi, tresel okvir gola gostij, ko so merile Korina Lana Janež in Timea Rojnik v prvem polčasu, v nadaljevanju pa še dvakrat Anja Eferl. Končni rezultat, 7:0, je postavila Ema Erman.

Igra je stekla

»Pričakovali smo, da se bo nasprotnik potegnil nazaj. Želeli smo, da bi hitro dosegli gol, ker je potem lažje. Uspelo nam je že v prvem napadu, potem je igra stekla sama od sebe, igralke so se sprostile, zato na koncu tudi tak rezultat,« je po še drugi zmagi na turnirju povedala selektorica Petra Mikeln.

»Od začetka smo se postavile kot boljše nasprotnice. Vse smo imele v svojih nogah. Treba je bilo le hitro dati gol, to se nam je zelo hitro tudi posrečilo. Prav to hitro vodstvo je celo tekmo naredilo lažjo. Bile smo sproščene, lepo smo odigrale, na dobro igro pa kaže tudi končen rezultat,« pa je pristavila reprezentantka Sara Gradišek.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 23.09.2022 | WU19
  Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP
  Dekliško mladinsko reprezentanco v prvi polovici oktobra čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2023. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa na turnirju na Slovaškem.
 • 06.09.2022 | WU19
  Zmanjkalo časa za preobrat
  Mladinska dekliška reprezentanca je s porazom proti Češki (1:3) sklenila pripravljalni turnir v Kranjski Gori. Edini gol za našo izbrano vrsto je dosegla Maša Osojnik.
 • 03.09.2022 | WU19
  V Kranjski Gori boljše od Norveške
  Naše mladinke so na 2. tekmi turnirja v Kranjski Gori prišle do prve zmage. Varovanke selektorice Petre Mikeln so doma z 2:1 premagale Norveško. Gola za zmago sta prispevali Korina Lana Janež in Anja Eferl.
 • 01.09.2022 | WU19
  Mednarodni turnir začele z remijem
  Danes se je za dekliško mladinsko vrsto začel pripravljalni turnir v Kranjski Gori. Varovanke selektorice Petre Mikeln so uvodoma remizirale s Hrvaško (2:2). Gola sta prispevali kapetanka Korina Lara Janež in Anja Eferl.
 • 31.08.2022 | WU19
  V spletnem prenosu mladinke proti Hrvaški
  V torek se je v Kranjski Gori zbrala dekliška mladinska reprezentanca, ki jutri, v četrtek, 1.9., v Kranjski Gori začenja z močnim pripravljalnim turnirjem. Na vabilo selektorice Petre Mikeln so se odzvale vse igralke.
 • 19.08.2022 | WU19
  Mladinke pred kvalifikacijami gostijo močan turnir
  Konec prihodnjega tedna se bo zbrala tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki jo čaka močan pripravljalni turnir v Kranjski Gori. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa.
 • 01.08.2022 | WU19
  Po pripravah kadetinj in mladink
  Minuli konec meseca je bil tudi v znamenju priprav, ki sta ju v Čatežu opravili reprezentanci mladink in kadetinj, ki ju jeseni čakata turnirja Lige A oz. začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
 • 16.07.2022 | WU19
  Mladinke na priprave
  „Prve skupne priprave bomo poskušali čim bolje izkoristiti za spoznavanje novih igralk ter uigravanje taktičnih zakonitosti znotraj igre. Za konec priprav bomo v  sklopu treningov odigrali tudi prijateljsko srečanje s selekcijo U17,“ pove selektorica Petra Mikeln.
 • 31.05.2022 | WU19
  Kadetinje in mladinke dobile tekmice v kvalifikacijah
  Kadetinje so bile izžrebane v skupino A5, ob njih pa še Nemčija, Srbija in Turčija. Turnir bo potekal v Sloveniji, varovanke selektorice Tine Kelenberger se bodo doma predstavile med 19. in 25. oktobrom.
 • 12.04.2022 | WU19
  S tretjo zmago ekspresno v Ligo A
  Na zadnji tekmi so varovanke selektorice Petre Mikeln z 1:0 in golom kapetanke Korine Lare Janež porazile Severno Makedonijo. Na drugi tekmi današnjega dne je v Brežicah Moldavija s 3:1 premagala Liechtenstein.

DELI NA