09.04.2022 | WU19
S suvereno zmago korak do Lige A

Dekliška mladinska reprezentanca je zmagala tudi na drugi tekmi turnirja Lige B. Varovanke selektorice Petre Mikeln so bile v Brežicah prepričljivo boljše od Liechtensteina (7:0). Na drugi tekmi sta igrali Moldavija in Severna Makedonija (1:2). Prav Severna Makedonija bo zadnji tekmec naših deklet – tekma pa bo v torek, 12. aprila, ob 16.30 v Novem mestu.

LIGA B
SLOVENIJA – LIECHTENSTEIN 7:0 (5:0)
Brežice (Slovenija). Sodnice: Tschon (AVT), Gutschi (AVT), Aktan (TUR), Tiryaki (TUR)
Strelke: 1:0 Šenk (1.), 2:0 Eferl (4.), 3:0 Eferl (13.), 4:0 Rovšek (30.), 5:0 Eferl (43.), 6:0 Bizjak (86.), 7:0 Erman (90.)
Rumeni kartoni: /
Rdeč karton: /
Slovenija: Kocijan (Galjot od 62.), Bizjak, Kosirnik (Sušnik od 81.), Janež, Dolenšek, Šenk, Eferl, Šabotič (Erman od 46.), Rovšek (Mele od 46.), Gradišek (McQuarrie od 46.)
Liechtenstein: Sele, Tschupp (Eberle od 67.), Rinderer, Kollmann, Frick, Stampfli (Dona od 47.), Kind, Hermann, Lattorff, Hilti (Kindle od 83.), Walser.

Videoposnetek tekme:

Hitro 3:0

Naša dekleta so drugo tekmo začele, da boljše praktično ni šlo. V prvem resnem napadu so prišle do udarca iz kota, merila je Laura Šenk in v 38. minuti povedla Slovenijo v vodstvo 1:0. Po štirih minutah je bilo 2:0, gol je dosegla Anja Eferl. Prav Eferlova je v 13. minuti lepo izkoristila globinsko podajo Korine Lane Janež in zadela za 3:0.

Razmerje moči se na terenu ni menjalo. Do 20. minute je Slovenija zbrala devet strelov proti golu gostij in prišla do dveh kotov. Gostje so prvič resno prešle sredino igrišča v 30. minuti. Dve minuti prej je kapetanka Korina Lana Janež poizkusila s strelom od daleč, a je šla žoga prek gola.

V 30. minuti pa nov gol. Vnovič prekinitev, akcija pa se je začela s kota, v gneči pred golom Liechtensteina pa je bila najbolj spretna Dairine Rovšek (podala je Šenkova), ki je zadela za 4:0. Anja Eferl je v 43. minuti v hladnem vremenu, v Brežicah je bilo dobrih šest stopinj, pred in med tekmo pa je tudi deževalo, postavila rezultat prvega polčasa – 5:0. Za gol je podala Korina Lana Janež.

Slovenija je tudi v drugi polovici zadržala terensko premoč. Smo pa videli manj neposrednih udarcev na gol, mreža Liechtensteina se je prvič v nadaljevanju zatresla v 86. minuti. Gol je dosegla Gaja Bizjak. Velja pa omeniti, da se je dvakrat v drugem polčasu, skupaj pa štirikrat na tekmi, tresel okvir gola gostij, ko so merile Korina Lana Janež in Timea Rojnik v prvem polčasu, v nadaljevanju pa še dvakrat Anja Eferl. Končni rezultat, 7:0, je postavila Ema Erman.

Igra je stekla

»Pričakovali smo, da se bo nasprotnik potegnil nazaj. Želeli smo, da bi hitro dosegli gol, ker je potem lažje. Uspelo nam je že v prvem napadu, potem je igra stekla sama od sebe, igralke so se sprostile, zato na koncu tudi tak rezultat,« je po še drugi zmagi na turnirju povedala selektorica Petra Mikeln.

»Od začetka smo se postavile kot boljše nasprotnice. Vse smo imele v svojih nogah. Treba je bilo le hitro dati gol, to se nam je zelo hitro tudi posrečilo. Prav to hitro vodstvo je celo tekmo naredilo lažjo. Bile smo sproščene, lepo smo odigrale, na dobro igro pa kaže tudi končen rezultat,« pa je pristavila reprezentantka Sara Gradišek.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 07.12.2022 | WU19
  Mladinke proti evropskim prvakinjam
  Po žrebu kadetskih dekliških reprezentanc je bil na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, opravljen še žreb kvalifikacij za EP 2023 mladinskih dekliških reprezentanc. Evropsko prvenstvo bo gostila Belgija.
 • 11.10.2022 | WU19
  Z zmago ostale med elito
  Dekliška mladinska reprezentanca je prvi del kvalifikacij za EP 2023 sklenila z zmago proti Slovaški. Gola za prve tri dragocene točke sta prispevali Nina Kajzba in Anja Eferl. Slovenija si je s to zmago zagotovila, da kvalifikacije za EP 2023 nadaljuje v elitni Ligi A.
 • 11.10.2022 | WU19
  Proti Slovaški za nadaljevanje v Ligi A
  Dekliška mladinska vrsta bo danes s tekmo proti Slovaški končala prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Slovenija in Slovaška se borita za končno 3. mesto v skupini.
 • 08.10.2022 | WU19
  Pokazale napredek, Danska boljša
  Dekliška mladinska vrsta je na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2023 izgubila (0:4) proti Danski, a pokazala precej boljšo igro, končni rezultat pa je previsok glede na dogajanje na terenu.
 • 08.10.2022 | WU19
  Mladinke nadaljujejo z Dansko
  Danska je turnir na Slovaškem začela s prepričljivo zmago v prvi tekmi, ko je s 6:1 premagala domačinke. Danska je v tej starostni kategoriji sedemkrat igrala na evropskem prvenstvu, leta 1998 pa so Danke postale sploh prve evropske prvakinje v tej starostni kategoriji. Lahko se pohvalijo, da so bile še štirikrat v polfinalu, enkrat pa na koncu tretje.
 • 05.10.2022 | WU19
  Anglija prevelik zalogaj, misli pri Danski
  Mladinke so s porazom proti Angliji začele kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Belgiji. Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo v soboto, 8.10., pomerile z Dansko.
 • 04.10.2022 | WU19
  Mladinke začenjajo proti Angliji
  Reprezentanca je včeraj po prihodu opravila regeneracijski trening, danes pa so vse moči usmerjene v pripravo na prvo tekmo, ki bo jutri ob 12. uri.
 • 23.09.2022 | WU19
  Znan seznam mladink za kvalifikacije za EP
  Dekliško mladinsko reprezentanco v prvi polovici oktobra čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2023. Selektorica Petra Mikeln je obelodanila seznam igralk, na katere računa na turnirju na Slovaškem.
 • 06.09.2022 | WU19
  Zmanjkalo časa za preobrat
  Mladinska dekliška reprezentanca je s porazom proti Češki (1:3) sklenila pripravljalni turnir v Kranjski Gori. Edini gol za našo izbrano vrsto je dosegla Maša Osojnik.
 • 03.09.2022 | WU19
  V Kranjski Gori boljše od Norveške
  Naše mladinke so na 2. tekmi turnirja v Kranjski Gori prišle do prve zmage. Varovanke selektorice Petre Mikeln so doma z 2:1 premagale Norveško. Gola za zmago sta prispevali Korina Lana Janež in Anja Eferl.

DELI NA