09.04.2022 | WU19
S suvereno zmago korak do Lige A

Dekliška mladinska reprezentanca je zmagala tudi na drugi tekmi turnirja Lige B. Varovanke selektorice Petre Mikeln so bile v Brežicah prepričljivo boljše od Liechtensteina (7:0). Na drugi tekmi sta igrali Moldavija in Severna Makedonija (1:2). Prav Severna Makedonija bo zadnji tekmec naših deklet – tekma pa bo v torek, 12. aprila, ob 16.30 v Novem mestu.

LIGA B
SLOVENIJA – LIECHTENSTEIN 7:0 (5:0)
Brežice (Slovenija). Sodnice: Tschon (AVT), Gutschi (AVT), Aktan (TUR), Tiryaki (TUR)
Strelke: 1:0 Šenk (1.), 2:0 Eferl (4.), 3:0 Eferl (13.), 4:0 Rovšek (30.), 5:0 Eferl (43.), 6:0 Bizjak (86.), 7:0 Erman (90.)
Rumeni kartoni: /
Rdeč karton: /
Slovenija: Kocijan (Galjot od 62.), Bizjak, Kosirnik (Sušnik od 81.), Janež, Dolenšek, Šenk, Eferl, Šabotič (Erman od 46.), Rovšek (Mele od 46.), Gradišek (McQuarrie od 46.)
Liechtenstein: Sele, Tschupp (Eberle od 67.), Rinderer, Kollmann, Frick, Stampfli (Dona od 47.), Kind, Hermann, Lattorff, Hilti (Kindle od 83.), Walser.

Videoposnetek tekme:

Hitro 3:0

Naša dekleta so drugo tekmo začele, da boljše praktično ni šlo. V prvem resnem napadu so prišle do udarca iz kota, merila je Laura Šenk in v 38. minuti povedla Slovenijo v vodstvo 1:0. Po štirih minutah je bilo 2:0, gol je dosegla Anja Eferl. Prav Eferlova je v 13. minuti lepo izkoristila globinsko podajo Korine Lane Janež in zadela za 3:0.

Razmerje moči se na terenu ni menjalo. Do 20. minute je Slovenija zbrala devet strelov proti golu gostij in prišla do dveh kotov. Gostje so prvič resno prešle sredino igrišča v 30. minuti. Dve minuti prej je kapetanka Korina Lana Janež poizkusila s strelom od daleč, a je šla žoga prek gola.

V 30. minuti pa nov gol. Vnovič prekinitev, akcija pa se je začela s kota, v gneči pred golom Liechtensteina pa je bila najbolj spretna Dairine Rovšek (podala je Šenkova), ki je zadela za 4:0. Anja Eferl je v 43. minuti v hladnem vremenu, v Brežicah je bilo dobrih šest stopinj, pred in med tekmo pa je tudi deževalo, postavila rezultat prvega polčasa – 5:0. Za gol je podala Korina Lana Janež.

Slovenija je tudi v drugi polovici zadržala terensko premoč. Smo pa videli manj neposrednih udarcev na gol, mreža Liechtensteina se je prvič v nadaljevanju zatresla v 86. minuti. Gol je dosegla Gaja Bizjak. Velja pa omeniti, da se je dvakrat v drugem polčasu, skupaj pa štirikrat na tekmi, tresel okvir gola gostij, ko so merile Korina Lana Janež in Timea Rojnik v prvem polčasu, v nadaljevanju pa še dvakrat Anja Eferl. Končni rezultat, 7:0, je postavila Ema Erman.

Igra je stekla

»Pričakovali smo, da se bo nasprotnik potegnil nazaj. Želeli smo, da bi hitro dosegli gol, ker je potem lažje. Uspelo nam je že v prvem napadu, potem je igra stekla sama od sebe, igralke so se sprostile, zato na koncu tudi tak rezultat,« je po še drugi zmagi na turnirju povedala selektorica Petra Mikeln.

»Od začetka smo se postavile kot boljše nasprotnice. Vse smo imele v svojih nogah. Treba je bilo le hitro dati gol, to se nam je zelo hitro tudi posrečilo. Prav to hitro vodstvo je celo tekmo naredilo lažjo. Bile smo sproščene, lepo smo odigrale, na dobro igro pa kaže tudi končen rezultat,« pa je pristavila reprezentantka Sara Gradišek.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2023 | WU19
  Z zmago proti Češki do 2. mesta
  Ženska mladinska reprezentanca je v zadnji tekmi turnirja v Kranjski Gori s preobratom ob koncu prvega polčasa porazila Češko (2:1). To je bila zadnja tekma mladink pred kvalifikacijami za EP 2024.
 • 23.09.2023 | WU19
  Portugalke do 2. zmage v Kranjski Gori
  Dekliška mladinska reprezentanca je odigrala 2. pripravljalno tekmo na turnirju v Kranjski Gori. Tokrat so varovanke selektorice Petre Mikeln klonile z 0:3 proti Portugalski. V torek, 26.9., se bo Slovenija pomerila s Češko.
 • 23.09.2023 | WU19
  Kamere v Kranjski Gori, na drugi strani Portugalska
  Mladinska dekliška reprezentanca danes nadaljuje s pripravljalnim turnirjem v Kranjski Gori. Varovanke selektorice Petre Mikeln se bodo pomerile s Portugalsko, ki je v prvem krogu turnirja na Gorenjskem z 1:0 odpravila Češko.
 • 20.09.2023 | WU19
  V 2. polčasu do zmage
  Mladinska dekliška reprezentanca je z zmago proti Severni Makedoniji (2:0) začela turnir v Kranjski Gori. Gola za zmago je dosegla Noelle Vilčnik. V soboto proti Portugalski.
 • 19.09.2023 | WU19
  V Kranjski Gori uvodoma proti Severni Makedoniji
  V sredo se v Kranjski Gori začenja močan mednarodni turnir, kjer se bodo merile dekliške mladinske reprezentance. To bo zadnji test za izbrane vrste pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Tudi naše mladinke bodo med 19.9. in 26.9. odigrale tri tekme.
 • 14.09.2023 | WU19
  Pred kvalifikacijami močan domač turnir
  „V novi sestavi se zbiramo prvič. Zelo dobrodošel prihajajoč turnir z močnimi nasprotnicami bo pokazatelj, kje smo in kakšen je domet te ekipe. Turnir bo tudi edina priprava na kvalifikacije novembra, zato ga bomo poskušali čim bolje izkoristiti za uigranost deklet,“ pred tekmovanjem v Kranjski Gori pove selektorica Petra Mikeln.
 • 11.04.2023 | WU19
  Po porazu v Ligo B
  Mladinska dekliška reprezentanca je s porazom proti Belorusiji (0:3) sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Belgiji. Z eno točko je Slovenija v svoji kvalifikacijski skupini osvojila 4. mesto in bo jeseni kvalifikacije za EP 2024 začela v Ligi B.
 • 10.04.2023 | WU19
  Za konec še tekma proti Belorusiji
  Prva ekipa skupine se bo uvrstila na evropsko prvenstvo (po dveh tekmah najboljše kaže Španiji), zadnja pa izpade v Ligo B. Slovenija bi si zagotovila obstanek, če ne izgubi. Belorusija za obstanek potrebuje zmago proti Sloveniji.
 • 08.04.2023 | WU19
  Španija prevelik zalogaj
  Aktualne evropske prvakinje so slavile zmago z rezultatom 6:0. Kvalifikacije se bodo sklenile v torek, 11.4. Slovenija se bo ob 11. uri pomerila z Belorusijo.
 • 08.04.2023 | WU19
  S preizkušenim načrtom proti evropskim prvakinjam
  Dekliška mladinska reprezentanca s tekmo proti Španiji nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo letos v Belgiji. Po uvodni točki proti Angliji varovanke selektorice Petre Mikeln tekmo 2. kroga začnejo ob 14.15.

DELI NA