12.04.2021 | Ženska A
S tekmo proti Slovaški postaviti piko na i

Ženska članska reprezentanca bo jutri sklenila priprave. V Čatežu ob Savi se bodo varovanke selektorja Boruta Jarca pomerile s Slovaško, prenos tekme pa bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Prijateljska tekma, 13.4.
Slovenija – Slovaška (11.30)

Dovolj časa za dober trening

„Uefin termin je še kako dobrodošel za našo reprezentanco. Hvala bogu, da smo se lahko zbrali. Da smo lahko naredili kak trening več. To je bistvenega pomena. Smo pa vsi v pričakovanju jutrišnje tekme proti Slovaški. To je tekma, ki je le na papirju prijateljska, vse ostalo nas prijateljsko ne zanima, na vseh tekmah iščemo pozitiven rezultat,“ uvodoma pove selektor Jarc, ki na tokratni akciji ne more računati na trojec Dominika Čonč, Kristina Erman, Lara Ivanuša, ki sanira poškodbe.

„Pogoji za delo so odlični, prav tako hotel. Poudarek pri delu pa je na dobrem sprejemu in kvalitetni predaji žoge. Nadgrajujemo tehnično-taktične elemente. S pridom pa izkoriščamo tudi dejstvo, da imamo malce več časa za trening. Predvsem pa imajo igralke na voljo več tistega ne tako obremenilnega psihološkega časa, ki je prisoten pred tekmami,“ nadaljuje Jarc. Z ekipo je na začetku priprav opravil tudi kratko analizo tekme proti Estoniji. „Zakaj kratko? Ker so imele igralke nalogo, da se same analizirajo po tej tekmi. Vse igralke so se fantastično odzvale, si pogledale svojo igro in temu primerno povedale, kaj so naredile dobro in kaj slabo. Tudi na tem področju razmišljanja smo šli še korak naprej,“ poudari selektor, ki doda, da sta si v petek na treningu nasproti stali dve ekipi Slovenije. „To je bilo na nivoju kvalifikacijske tekme. Vse punce so svoje delo vzelo več kot resno in maksimalno odgovorno, vse pa so tudi odigrale po vsaj 70 minut,“ pohvali svoje varovanke, potem pa misli usmeri proti torkovi tekmi.

Zahtevna tekma

„Gre za ekipo, ki si je s Slovenijo zelo blizu na Fifini lestvici (Slovenija zaseda 48. mesto, Slovaška 45.; op.a.), dejansko v primeru žreba sodimo v isti kakovostni boben. Sicer pa jutri gostimo dinamično in zelo agresivno ekipo, ki je taktično disciplinirana. Čaka nas zahtevna tekma, v kateri pa pričakujem od naših punc, da dajo piko na i ter vse rešijo v našo korist. Kot sem že dejal: ne smemo si dovoliti, da gremo v tekmo z drugačnim razmišljanjem kot takim, da je to le in samo na papirju prijateljska tekma. Mi moramo venomer iskati pozitiven rezultat. To nas motivira in pripravlja za štart v kvalifikacije za svetovno prvenstvo,“ sklene Borut Jarc.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.05.2021 | Ženska A
  Članice dobile razpored tekem v kvalifikacijah za SP
  Uvodoma, 17.9., Slovenija gostuje v Estoniji. Štiri dni za tem doma gostimo Francijo. V oktobrskem ciklusu dveh tekem bomo sprva doma gostili Wales (22.10.), potem pa odpotovali v Grčijo (26.10.). Leto 2021 bo Slovenija sklenila z dvema domačima srečanjima: 26.11. proti Estoniji in 30.11. proti Grčiji. V aprilu 2022 bodo naša dekleta najprej gostovala v Kazahstanu (8.4.).
 • 10.05.2021 | Ženska A
  Pokal za Laro Ivanuša, Mateja Zver korak do kluba 100
  V Avstriji je bil na sporedu 16. krog domače lige, ekipa Mateje Zver pa je odigrala še tekmo 13. kroga. Obe tekmi je novi stari državni prvak St. Pölten odločil v svojo korist, 4:0 in 3:1 je bilo. Minuli vikend pa je kapetanka naše reprezentance dosegla že 99. zadetek na uradnih ligaških tekmah v Avstriji. St. Pölten je na vrhu lestvice, tretji pa je Sturm Nine Predanič (v zadnjem krogu podajalka ob zmagi 2:0).
 • 03.05.2021 | Ženska A
  Nova lovorika za Matejo Zver
  Njen klub St. Pölten je bil v gosteh s 5:0 boljši od Dunajčank. S to zmago je St. Pölten tri kroge pred koncem lige državni prvak. Mateja Zver je to pot prispevala gol, igrala je do 74. minute. Na 3. mestu pa se nahaja Sturm Nine Predanič, ki je bil takisto v gosteh s 3:0 boljši od Bergheima.
 • 30.04.2021 | Ženska A
  Članice dobile tekmice v kvalifikacijah za SP 2023
  Žreb, ki je bil danes opravljen v Nyonu, je našo reprezentanco, ki jo vodi selektor Borut Jarc, uvrstil v kvalifikacijsko skupino I, kjer bodo ob Sloveniji igrale še Francija, Wales, Grčija, Kazahstan in Estonija.
 • 28.04.2021 | Ženska A
  V pričakovanju žreba za svetovno prvenstvo
  V petek, 30. aprila, ob 13.30 bo v Nyonu, na sedežu Evropske nogometne zveze Uefa, potekal žreb kvalifikacijskih skupin za Svetovno prvenstvo za ženske 2023, kjer bo svoje tekmice v evropskemu delu kvalifikacij dobila tudi slovenska ženska reprezentanca, ki v žreb vstopa v tretjem bobnu kot 23. reprezentanca Evrope.
 • 19.04.2021 | Ženska A
  Gol Lare Prašnikar, priznanje za Lano Golob
  V 17. krogu nemške lige sta Zala Meršnik in Sara Agrež odigrali vseh 90 minut ob zmagi Turbine Potsdam proti Duisburgu. Adrijana Mori je ostala na klopi na rezerve. Lara Prašnikar je v 8. minuti s 4. ligaškim golom načela mrežo ekipe SC Sand, na koncu pa je Eintracht Lare Prašnikar slavili zmago s 4:0.
 • 13.04.2021 | Ženska A
  Priprave kronale s suvereno zmago
  Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi proti Slovaški v Čatežu slavila visoko zmago s 5:0 (3:0). Ob zanesljivi zmagi je kapetanka Mateja Zver dosegla "hat-trick", po gol sta dodali še Pamela Begić in Lara Prašnikar. Naslednjo prijateljsko tekmo bodo Slovenke odigrale 12. junija proti Hrvaški.
 • 06.04.2021 | Ženska A
  Članice le proti Slovaški
  Tekma proti Srbiji, ki bi morala biti na sporedu v petek, 9.4., je zaradi trenutnih razmer odpovedana. Na sporedu ostaja tekma s Slovaško, ki bo v torek, 13.4. ob 11.30 v Čatežu pri Brežicah (spletni prenos na www.nzs.si).
 • 04.04.2021 | Ženska A
  Lara Prašnikar zabila za finale pokala
  St. Pölten Mateje Zver je slavil zmago v gosteh, prvih treh točk se je razveselila vratarka Maja Zajc. Tina Marolt je z Luganom napredovala med osem v švicarskem pokalu.

DELI NA