10.10.2012 | A
Samir Handanović: Vsi skupaj si moramo več upati

Selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović in kapetan moštva Samir Handanović sta danes v Mariboru predstavila zadnje podrobnosti v zvezi s petkovo kvalifikacijsko tekmo proti Cipru. Po besedah reprezentančnega vratarja si mora celotna ekipa več upati, saj je tekma v Ljudskem vrtu ključnega pomena za celotno reprezentanco.

Po daljši odsotnosti zaradi poškodbe se tokrat v reprezentanco znova vrača kapetan Samir Handanović, ki se prav tako kot selektor Stojanović zaveda, da sta prihajajoča tekma s Ciprom in nato čez štiri dni še dvoboj z Albanijo ključnega pomena za obstoj te reprezentance. Doslej je izkupiček ekipe za uvrstitev na SP 2014 v Brazilijo nič točk in če bi se slabe igre nadaljevale, tudi Handanović meni, da bi bržkone lahko prišlo tudi do razpada moštva.

"Situacija ni najboljša. Ta tekma je ključna za celo ekipo, lahko se zgodi preobrat ali pa tudi ne, narediti moramo vse, da to tekmo dobimo. V primeru, da uspeha ne bo, lahko pričakujemo tudi, da bo kdo zapustil reprezentanco, to je pač posledica vseh kvalifikacij in uspehov ali neuspehov. Sam sem lahko vesel, da mi gre dobro, a igrišče ocenjuje naše predstave, našo uspešnost. Trenutno manjka prevzemanja odgovornosti na igrišču. Dejansko moramo prevzeti tveganje, brez tega ni uspeha," je na vprašanja novinarjev kritično odgovarjal Handanović. "Švica in Norveška sta bila nasprotnika, ki sta bila premagljiva, dejstvo pa je, da smo mi bili slabi in to je treba popraviti. Realno gledano, si moramo več upati, vsi skupaj v ekipi," je še dejal Handanović, ki je minuli konec tedna dobro branil v dresu Interja, saj je ohranil mrežo nedotaknjeno.

Selektor Stojanović, ki je imel na novinarski konferenci v Mariboru sicer prvo besedo, ni povedal veliko novega pred petkovo preizkušnjo v Ljudskem vrtu. Precej je namreč razkril že na ponedeljkovi novinarski konferenci na Ptuju. "Večjih posebnosti ni, naredili smo vse potrebno, kar je bilo planirano. Danes sledi še en trening, jutri še en, prihajamo v sklepno fazo. Postava je že oblikovana, velikih nejasnosti ni. Pred nami še dva treninga, potem se bom odločil ali igrati z enim napadalcem ali dvema," je dejal Stojanović in o morebitni spremenjeni postavi povedal: "Znane so sposobnosti Kevina Kampla. Opravlja svoje naloge, je zelo motiviran, željno pričakuje tekmo, tako kot vsi drugi, osebno sem zelo zadovoljen s tem kar vidim."

Ekipo Cipra je dodobra preučil, še vedno ga najbolj skrbijo hitri bočni igralci, preko katerih tečejo protinapadi tokratnih nasprotnikov. "Ciper ima svoje karakteristike, vprašanje pa je, kdo bo igral, saj jih pesti nekaj poškodb. Igrajo sistem 4-2-3-1, ki ga lahko hitro spremenijo v postavitev 4-3-3. Sprememb pri našem pristopu ni. Paziti bo treba na bok, kjer imajo nekaj izjemno hitrih igralcev. Moramo biti bolj kompaktni, popraviti vse napake, biti agresivni, željni in si v konici napada bolj želeti gola. Želimo zmagati, ta tekma je izjemno pomembna, tako točkovno kot tudi za našo samozavest."

Stojanović bo v petek odigral prvo reprezentančno pred "nogometno" publiko v Mariboru. "Vem, da je mariborska publika zelo hvaležna in da zna nagraditi ekipo, če ta pusti svoje srce na igrišču. Ne dvomim, da bo tudi tokrat tako in moramo upravičiti podporo navijačev," je še dejal slovenski selektor.

Petkovo tekmo proti Cipru, ki se bo na Ljudskem vrtu začela ob 20.45, bo sodila slovaška trojica Ivan Kruzliak, Radomir Sluk in Erik Weiss.

Tekst: STA
Foto: Sportida.com 

SORODNE NOVICE

 • 12.06.2024 | A
  Slovenski nogometaši začeli priprave v Wuppertalu
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes prvič vadila v Wuppertalu. Uvodni trening izbrancev Matjaža Keka pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji si je ogledalo nekaj tisoč lokalnih nogometnih privržencev, kar je razveselilo slovenski tabor.
 • 12.06.2024 | A
  S pobudo Z vami smo v oporo športnikom
  Duševno zdravje kot vezni člen sodelovanja med Nogometno zvezo Slovenije in Skupino Triglav.
 • 11.06.2024 | A
  Foto: Slovenci prispeli na prizorišče Eura
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes popoldan z letališča Jožeta Pučnika odletala v proti Düsseldorfu, kjer jo je ob pristanku pričakal simpatičen sprejem gostiteljev evropskega prvenstva 2024.
 • 11.06.2024 | A
  Prvi izziv nas čaka v Stuttgartu
  Prvi žvižg tokratne izvedbe Eura bo že v petek zazvenel v Stuttgartu, enem od desetih nemških mest, ki gostijo tekmovanje stare celine. Na MHPAreni se bodo Kekovi izbranci dva dni zatem pomerili z Danci.
 • 11.06.2024 | A
  Reprezentanti opravili zadnji trening pred potjo v Nemčijo
  Naša izbrana vrsta je danes opravila zadnji trening na Brdu, popoldne pa jo čaka pot v Wuppertal, kjer bo za čas prvenstva baza slovenske reprezentance. Vtise ob koncu priprav sta strnila Tomi Horvat in Erik Janža.
 • 10.06.2024 | A
  Pred odhodom v Nemčijo v mislih le Danci
  Slovenska nogometna reprezentanca je po pripravljalni tekmi z Bolgarijo in prosti nedelji pričela s sklepnim delom priprav na evropsko prvenstvo. Slovenci so v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravili nov trening, usmerjen proti nedeljski tekmi z Danci v Stuttgartu.
 • 09.06.2024 | A
  Odmevi po tekmi z Bolgarijo
  Naša izbrana vrsta je v vročem sobotnem popoldnevu odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred potjo v Nemčijo. Tokrat so Kekovim izbrancem nasproti stali Bolgari, ki so se izkazali za trd oreh: reprezentanca se je od Stožic poslovila z remijem.
 • 08.06.2024 | A
  Pred začetkom evropskega prvenstva še remi z Bolgarijo
  Izbrana vrsta Slovenije je na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji remizirala z Bolgarijo. Gostje so v Stožicah hitro povedli z enajstmetrovko Kirila Despodova, le deset minut kasneje pa je za končnih 1:1 zadel Andraž Šporar.
 • 07.06.2024 | A
  Kek izbral šestindvajseterico za Evropsko prvenstvo
  Selektor Matjaž Kek je po zadnjem treningu pred tekmo z Bolgarijo sprejel odločitev o šestindvajseterici, ki bo odpotovala v Nemčijo.
 • 07.06.2024 | A
  Slovenija po zmago nad Bolgari, končni seznam za Euro po treningu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto ob 15. uri v Stožicah igrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Tekmec bo Bolgarija, želja pa nova zmaga za dobro popotnico. Selektor Matjaž Kek pa bo končni seznam igralcev sporočil po današnjem treningu.

DELI NA