23.06.2012 | Ženska A
Selektor in igralke hvaležne Velenju, v pripravi dogovor za tekmo proti ZDA

Slovenska izbrana članska ženska vrsta je v četrtek doživela poraz v Velenju, kjer je bila od nje boljša Anglija. Po tekmi smo se pogovarjali s selektorjem Damirjem Robom.

Kaj reči po porazu?
»
Poraz se od poraza razlikuje. Izgubiti od profesionalnih igralk Anglije ni katastrofa, pomembno pa je,  da se iz vsakega poraza kaj naučiš za vnaprej. V tej tekmi  so Angležinje pokazale  zakaj sodijo v sam svetovni vrh ženskega nogometa in kaznujejo vsako napako nasprotnic. Priprava na tekmo z naše strani ni bil zgolj  igra na rezultat, ampak  narediti napredek v igri in poskušati vzpostaviti določeno posest ter taktično odgovoriti renomiranemu nasprotniku. S tega stališča sem zadovoljen.«

Škoda, da ni bilo vsaj častnega zadetka.
»Ostaja žal, da nismo zadeli, bili smo pa nekajkrat v poziciji, da bi lahko, posebej pri strelu Andreje Nikl z glavo v 1. polčasu, ko je vratarka Anglije že bila premagana in je obrambna igralka izbila žogo z gol  črte. Od samega začetka smo vedeli, da je pred nami nasprotnik ki se po zmagi nad Nizozemsko poteguje za nastop na EP 2013 na Švedskem. Tako da je s tekmovalnega vidika ta tekma bila za Anglijo odločilna, ker se s to zmago zavihtela na vrh naše skupine.«

Selektor na tem mestu izpostavi dobre zadeve.
»Našim igralkam nimam kaj očitati, ker je pristop sleherne igralke bil pravšnji. Vsaka igralka je dobesedno pustila srce na igrišču, za kar smo jim  v vodstvu čestitali.  Mogoče je edino kljub opozorilu bilo preveč  spoštovanja v uvodu tekme do Angležinj. Posebej ne bi izpostavljal nobene igralke, ampak kolektiv kot celoto. Bili smo ekipa v pravem pomenu besede. Sledi podrobna analiza po tekmi, tako kot je bila priprava za  samo tekmo.«

In potem nadaljuje:
»Minimizirati bo potrebno individualne napake, ker smo po naši oceni prejeli prepoceni zadetka v prvem polčasu.«

Kakšne napotke so dobile igralke "pred dopustom?"                                                                                               
»
Za igralkami je dolga in naporna sezona ker nekatere nastopajo  še za  reprezentanco U19, tako da se bodo mogle nekoliko odpočiti in odmisliti na kratko nogomet, potem pa v klubih začeti priprave za naslednjo sezono. Pomurje pa čaka vroče poletje v Ligi prvakinj.«

Kaj čaka selektorja poleti?                                                                                                                                    
»
V fazi dogovora je morebitna tekma z mlajšo reprezentanco ZDA  v drugi polovici julija, konec avgusta pa sledi prijateljska tekma z Romunijo kot priprava za kvalifikacijski  tekmi s Hrvaško in Srbijo.«

Za konec pa:
»V imenu igralk in vodstva reprezentance se zahvaljujemo vsem v Velenju za odlično organizacijo in igrišče ter prisrčen sprejem.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs

SORODNE NOVICE

 • 04.06.2024 | Ženska A
  Z zmago potrdile napredovanje v Ligo B
  Po uvodnih zmagah aprila proti Moldaviji (2:0) in Severni Makedoniji (5:0) so v zadnjih petih dneh dvakrat vzele mero še igralkam Latvije. V Murski Soboti so jih premagale s 6:0, danes v Rigi pa s 4:0. S tem si je Slovenija že zagotovila napredovanje v ligo B.
 • 04.06.2024 | Ženska A
  Proti Latviji postaviti piko na i
  Slovenija je dobro začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Ligi C. Po treh odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini C2 vodi z maksimalnim izkupičkom -devetimi točkami, sledijo ji Severna Makedonija (4), Latvija (3) in Moldavija (1).
 • 03.06.2024 | Ženska A
  Pripravljene na Latvijo
  Slovenska ženska članska reprezentanca bo jutri ob 17. uri v 4. krogu kvalifikacij za Euro 2025 gostovala v Latviji in iskala četrto zaporedno zmago v kvalifikacijah.
 • 31.05.2024 | Ženska A
  Z zmago kronale jubilej Mateje Zver
  Slovenska ženska članska reprezentanca je v 3. krogu kvalifikacij za EP 2025 dosegla še tretjo zmago. Varovanke selektorja Saše Kolmana so doma v Murski Soboti s 6:0 premagale Latvijo. Ekipi se bosta vnovič pomerili v torek, 4.6.
 • 31.05.2024 | Ženska A
  V Murski Soboti proti Latviji
  Slovenija danes ob 18. uri v Murski Soboti nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 v Švici. Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji se bo naša ženska reprezentanca pomerila z Latvijo, ki bo naš tekmec tudi 4.6.
 • 30.05.2024 | Ženska A
  Zanima jih le zmaga
  Slovenska ženska članska reprezentanca v petek, 31.5., ob 18. uri v Murski Soboti nadaljuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2025 v Švici. Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji se bo naša reprezentanca dvakrat pomerila z Latvijo; prvič v petek doma, potem še 4.6. v gosteh.
 • 29.05.2024 | Ženska A
  V Fazanerijo po tri točke in poklon Mateji Zver
  V Moravskih toplicah se je zbrala ženska članska reprezentanca, pred katero sta dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo najprej z ekipo z Baltika srečale doma (31.5. ob 18. uri v Murski Soboti), 4.6. bo Slovenija še gostovala v Latviji.
 • 27.05.2024 | Ženska A
  Danes zbor, v petek v Murski Soboti proti Latviji
  „Pred nami sta tekmi proti Latviji, ki je med vsemi našimi konkurenti najkvalitetnejši tekmec. Zanimata nas dve zmagi in jasno sporočilo vsem: dokazati, da smo boljši od konkurence in da kot ekipa ne sodimo v ta rang tekmovanja. To moramo vsakič znova potrditi na igrišču,“ pred začetkom akcije pove selektor Saša Kolman.
 • 24.05.2024 | Ženska A
  Mateja Zver zadela za nov naslov, Melania Pasar napredovala
  Prvenstva gredo h koncu, s tem pa tudi uspešne sezone naših igralk. Mateja Zver bo sezono sklenila z dvojno krono, preboja v 1. madžarsko ligo se veseli Melania Pasar. Prvič pa je tekmo v Seria A začela Naja Poje Mihelič.
 • 16.05.2024 | Ženska A
  Selektor Kolman razkril seznam za tekmi proti Latviji
  Po uvodnih zmagah proti Moldaviji in Severni Makedoniji sta pred našo izbrano vrsto tekmi proti Latviji. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo uvodoma z ekipo z Baltika pomerile doma (31.5. v Murski Soboti), v prvih dneh junija (4.6.) pa bo Slovenija še gostovala v Latviji.

DELI NA