23.06.2012 | Ženska A
Selektor in igralke hvaležne Velenju, v pripravi dogovor za tekmo proti ZDA

Slovenska izbrana članska ženska vrsta je v četrtek doživela poraz v Velenju, kjer je bila od nje boljša Anglija. Po tekmi smo se pogovarjali s selektorjem Damirjem Robom.

Kaj reči po porazu?
»
Poraz se od poraza razlikuje. Izgubiti od profesionalnih igralk Anglije ni katastrofa, pomembno pa je,  da se iz vsakega poraza kaj naučiš za vnaprej. V tej tekmi  so Angležinje pokazale  zakaj sodijo v sam svetovni vrh ženskega nogometa in kaznujejo vsako napako nasprotnic. Priprava na tekmo z naše strani ni bil zgolj  igra na rezultat, ampak  narediti napredek v igri in poskušati vzpostaviti določeno posest ter taktično odgovoriti renomiranemu nasprotniku. S tega stališča sem zadovoljen.«

Škoda, da ni bilo vsaj častnega zadetka.
»Ostaja žal, da nismo zadeli, bili smo pa nekajkrat v poziciji, da bi lahko, posebej pri strelu Andreje Nikl z glavo v 1. polčasu, ko je vratarka Anglije že bila premagana in je obrambna igralka izbila žogo z gol  črte. Od samega začetka smo vedeli, da je pred nami nasprotnik ki se po zmagi nad Nizozemsko poteguje za nastop na EP 2013 na Švedskem. Tako da je s tekmovalnega vidika ta tekma bila za Anglijo odločilna, ker se s to zmago zavihtela na vrh naše skupine.«

Selektor na tem mestu izpostavi dobre zadeve.
»Našim igralkam nimam kaj očitati, ker je pristop sleherne igralke bil pravšnji. Vsaka igralka je dobesedno pustila srce na igrišču, za kar smo jim  v vodstvu čestitali.  Mogoče je edino kljub opozorilu bilo preveč  spoštovanja v uvodu tekme do Angležinj. Posebej ne bi izpostavljal nobene igralke, ampak kolektiv kot celoto. Bili smo ekipa v pravem pomenu besede. Sledi podrobna analiza po tekmi, tako kot je bila priprava za  samo tekmo.«

In potem nadaljuje:
»Minimizirati bo potrebno individualne napake, ker smo po naši oceni prejeli prepoceni zadetka v prvem polčasu.«

Kakšne napotke so dobile igralke "pred dopustom?"                                                                                               
»
Za igralkami je dolga in naporna sezona ker nekatere nastopajo  še za  reprezentanco U19, tako da se bodo mogle nekoliko odpočiti in odmisliti na kratko nogomet, potem pa v klubih začeti priprave za naslednjo sezono. Pomurje pa čaka vroče poletje v Ligi prvakinj.«

Kaj čaka selektorja poleti?                                                                                                                                    
»
V fazi dogovora je morebitna tekma z mlajšo reprezentanco ZDA  v drugi polovici julija, konec avgusta pa sledi prijateljska tekma z Romunijo kot priprava za kvalifikacijski  tekmi s Hrvaško in Srbijo.«

Za konec pa:
»V imenu igralk in vodstva reprezentance se zahvaljujemo vsem v Velenju za odlično organizacijo in igrišče ter prisrčen sprejem.«

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2021 | Ženska A
  Vse bodo naredile za petkov uspeh
  »Spet smo se zbrale, pred nami pa je tekma proti Walesu, kar je eden od vrhuncev kvalifikacij, dejansko sta vrhunca kvalifikacij obe tekmi z Walesom. Tudi vse ostale tekme so pomembne. A vsi dobro vemo, da če bomo pravi, kar verjamem, da bomo, se bomo prav z Walesom borili za to 2. mesto v skupini, kar še vodi v dodatne kvalifikacije,« ob začetku priprav pove vezistka Dominika Čonč.
 • 18.10.2021 | Ženska A
  Lara Prašnikar in soigralke boljše od Bayerna
  V 7. krogu španske lige se prve zmage veseli tudi naša reprezentantka Dominika Čonč. Njena Valencia je doma z 1:0 (gol je padel v 44. minuti) porazila Rayo Vallecano. V španski drugi ligi je v 7. krogu Zaragoza doživela domači poraz (0:2), veseli pa dejstvo, da se je po zdravstvenih težavah v ekipo vrnila Sara Ketiš.
 • 18.10.2021 | Ženska A
  Zbor članic, v petek proti Walesu
  »Pred nami je najprej tekma proti Walesu, ki je za nas ena od ključnih tekem v teh kvalifikacijah. Verjamem pa, da so naša dekleta dovolj samozavestna. Da v tej želji, ki jo imamo, na domači tekmi napademo od 1. minute in pokažemo, da je tu Slovenija in da nujno rabimo te tri točke. Wales je čvrsta, taktično disciplinirana ekipa. A tudi mi vemo, da imamo svojo kvaliteto v sami igri z žogo,« je pred začetkom akcije povedal selektor Borut Jarc.
 • 15.10.2021 | Ženska A
  V prodaji vstopnice za eno ključnih tekem članic
  Varovanke selektorja Boruta Jarca bodo odigrale dve tekmi, prvo doma v Lendavi, kjer bodo v petek, 22.10., ob 20.15 pomerile z reprezentanco Walesa. Vstopnice za petkov spektakel v Lendavi so že v prodaji, stanejo pa šest evrov. Slovenija lovi prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo članic.
 • 11.10.2021 | Ženska A
  Zver in Golob zadeli, Timea Rojnik podala
  Selektor ženske članske reprezentance Borut Jarc je minulo soboto obelodanil seznam igralk, na katere računa na kvalifikacijskih tekmah proti Grčiji in Walesu. Reprezentantke, ki igrajo na tujem, so se izkazale tudi to pot.
 • 09.10.2021 | Ženska A
  V pričakovanju Walesa in Grčije
  Ženska članska nogometna reprezentanca nadaljuje s kvalifikacijami za svetovno prvenstvo leta 2023. Selektor Borut Jarc je obelodanil seznam igralk, na katere računa za prihajajoči tekmi. Slovenija se bo doma v petek, 22.10., v Lendavi pomerila z reprezentanco Walesa, za tem jo 26.10. čaka še gostovanje v Grčiji.
 • 04.10.2021 | Ženska A
  Nov gol Mateje Zver in Lane Golob, vrnila se je Timea Rojnik
  Mesec oktober prinaša dve pomembni tekmi naše ženske članske reprezentance: 22.10. v kvalifikacijah za SP gostimo Wales, 26.10. pa varovanke selektorja Boruta Jarca gostujejo v Grčiji. Za našimi legionarkami je uspešen teden.
 • 30.09.2021 | Ženska A
  Lara Prašnikar in Lana Golob potrdili dobro formo
  Po reprezentančni akciji so bile v minulih dneh, nazadnje sinoči v Španiji, vnovič na delu tudi naše legionarke. Med strelkami tudi Lara Prašnikar in Lana Golob, ki sta se izkazali tudi na zadnji reprezentančni akciji.
 • 21.09.2021 | Ženska A
  Dokazale, da lahko igrajo z najboljšimi na svetu
  Ženska članska reprezentanca je v izdihljajih tekme 2. kroga kvalifikacij za SP 2023 doživela tesen poraz proti Franciji, 5. ekipi na Fifini lestvici. V Fazaneriji je bilo 2:3 za gostje, za Slovenijo sta zadeli Lara Prašnikar in Mateja Zver.
 • 21.09.2021 | Ženska A
  Proti Franciji izkoristiti, kar se ponudi
  S tekmo proti Franciji, 5. reprezentanco s Fifine lestvice, Slovenija v murskosoboški Fazaneriji nadaljuje kvalifikacije za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Tekma se začne ob 21. uri, ekipi pa prihajata na tekmo 2. kroga s polnim izkupičkom z obračuna 1. kroga.

DELI NA