21.03.2022 | Sodniki
Seminar UEFA inštruktorjev in vodij telesne priprave sodnikov

Od torka 22.3. do četrtka 24.3. bo pod okriljem UEFA potekal videokonferenčni seminar za tehnične inštruktorje sojenja in strokovnjake za telesno pripravo. Seminar bi moral po prvotnem načrtu potekati v prestolnici Romunije, vendar je bil aktiviran plan B zaradi slabega stanja v Bukarešti, tako da seminar poteka na daljavo preko t.i. online metode. Seminarja se bodo udeležili tudi častni predsednik ZNSS Vlado Šajn, ki je poleg Italijana Roberta Rosettija in Škota Hugha Dallasa eden izmed vodilnih predavateljev seminarja, Darko Čeferin kot inštruktor sojenja ter Mitja Novak, zadolžen za telesno pripravo sodnikov pod okriljem ZNSS.

Na strokovnem seminarju za 55. inštruktorjev sojenja bo govora predvsem o enotnosti, razlagi in dosledni uporabi pravil igre iz področij vodenja, presoje ofsajda, resnih prekrškov, vlečenja in porivanja, igre z roko in odločitev v kazenskem prostoru. Inštruktorji se bodo seznanili z novim UEFA učnim gradivom, nadaljevali s krepitvijo mreže sodniških inštruktorjev UEFA, del seminarja pa bo namenjen tudi razpravi video posnetkov iz rezidenčnih držav udeležencev, ki so jih morali inštruktorji vnaprej pripraviti in poslati UEFI.

Na strokovnem seminarju za fizično pripravo sodnikov se bo 55 strokovnjakov za telesno pripravo pod vodstvom Wernerja Helsna seznanilo s smernicami glede fizične priprave ki izhaja iz sodniške konvencije, načinov treniranja, vplivu Covida na pripravo sodnikov ter pregledalo postopke o načinu organizacije testov telesne pripravljenosti in obveščanja UEFE. Izpostavljen je bil projekt nutricistike za ženske sodnice, potekali so razgovori o pripravah futsal sodnikov na Euro 2022. Vsi udeleženci so predstavili tudi integracijo vizualne koncentracije, zaznavanja in odločanja v fizični vadbi, vaje za fleksibilnost in preventivo pred poškodbami, obravnavali osnovne in specifične mišične funkcionalne zahteve pri sojenju.

Tekst: ZNSS/ŽD 

Foto: UEFA

SORODNE NOVICE

 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.
 • 26.04.2022 | Sodniki
  Staša Špur na WEURO 2022
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes uradno imenovala sodnice, pomočnice sodnic in video sodnike za žensko evropsko prvenstvo 2022, ki bo v Angliji med 6. in 31. julijem. Veliko priznanje je prejela tudi Zveza nogometnih sodnikov Slovenije, saj je med najboljšimi 25 izbranimi pomočnicami sodnic za WEURO 2022 tudi naša predstavnica iz Prekmurja, 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote.
 • 30.08.2021 | Sodniki
  Damir Skomina naznanil konec sodniške kariere
  Najuspešnejši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina je na današnji novinarski konferenci v NNC Brdo sklenil svojo bogato sodniško kariero.
 • 30.06.2021 | Sodniki
  Slavko Vinčič s pomočnikoma v Munchen
  Slavko Vinčič na Allianz areni v Munchnu na tekmi četrtfinala EP Belgija : Italija.
 • 12.06.2021 | Sodniki
  Vinčiču na EP Španija : Švedska
  Vinčiču prva tekma na EP
 • 21.04.2021 | Sodniki
  Vinčič z ekipo na EURO
  Prihajajoče evropsko prvenstvo v nogometu tudi tokrat ne bo minilo brez slovenskih sodnikov. Sodniški odbor UEFA je namreč na EURO uradno delegiral slovensko sodniško ekipo na čelu z 41 – letnim Mariborčanom Slavkom Vinčičem in njegovima pomočnikoma 38 - letnim Tomažem Klančnikom iz Slovenj Gradca in 35 - letnim Andražem Kovačičem iz Ljubljane, ki skupaj tvorijo ekipo že vrsto let.

DELI NA