Šesterica po četrtfinale

Po reprezentančnih tekmah se v ospredje vračajo klubske preizkušnje. V sredo bomo dobili prve tri udeležence četrtfinala Pokala Slovenije, za napredovanje se bodo udarili Tolminci in Celjani, Radomljani in Goričani ter Lendavčani in Krčani.

Sreda, 15.30: TKK TOLMIN - CELJE
Sodnik: Mihael Antić

Nogometaši Celja bodo edini predstavniki Prve lige Telekom Slovenije, ki bodo četrtfinalno vstopnico lovili že v "prvem tednu" pokalnih preizkušenj. Grofje so bili v prvem krogu pričakovano boljši od Bleda, na Gorenjskem so vprašanje o zmagovalcu razrešili že v prvem polčasu. Mrežo domačega tretjeligaša, ki je poleti v kvalifikacijah za 2. SNL že drugič zapored potegnil krajšo, je v peti minuti načel Jakob Novak, še pred odmorom sta bila natančna Luka Kerin in Ivan Božić. Prav pokalna zmaga je prebudila zasedbo Dušana Kosiča, saj rumeno-modri vse bolje igrajo tudi v državnem prvenstvu, v katerem so nanizali štiri zaporedne zmage.

Tudi naslednja pokalna ovira Celja prihaja iz tretjeligaškega razreda, Štajerci bodo gostovali v Tolminu, ki letos nastopa v 3. SNL zahod. Tolminci so po štirih krogih še neporaženi, a so ob zmagi iztržili kar tri remije, šest točk pa trenutno zadostuje za sedmo mesto. Rdeče-črni so v prvem krogu premagali celjski Šampion, potnika v drugi krog tekmovanja je v 93. minuti odločil Grega Debenjak. V minuli sezoni član Brd je prvi strelec ekipe, golu iz pokalnega tekmovanja je dodal še štiri ligaške zadetke.

 

Sreda, 15.30: KALCER RADOMLJE - GORICA
Sodnik: Roman Glažar
Neposredni prenos: nzs.si

V sredo bomo videli tudi dva drugoligaška spopada, prvi bo odigran v Radomljah. Vodilni "mlinarji", ki jih konec tedna čaka še ligaški derbi z drugouvrščenim Koprom, se bodo za četrtfinalno vstopnico udarili še z enim primorskim drugoligašem, Gorico. Sinje-modri se bodo v Radomljah pobirali po bolečem porazu s Krškim, ki je bilo v Ajdovščini boljše z 2:3. Radomljanom gre na drugi strani precej bolje, v letošnjem prvenstvu so še neporaženi, po remiju v uvodnem krogu pa so nanizali že šest zaporednih zmag. Varovanci Oskarja Drobneta so bili nazadnje uspešni tudi v Dekanih, s skupno 22 zadetki pa so najučinkovitejša ekipa prvenstva. 

Radomljane, ki so v prvem krogu z desetimi žogami napolnili mrežo Dobrovc, v sredo čaka precej zahtevnejša naloga. V Radomljah bodo gostovali Goričani, Primorci pa bodo skušali dvigniti krivuljo rezultatov. Goriški strateg Borivoje Lučić opozarja na napake, ki se ponavljajo v igri njegovega moštva, le-te pa so bile za Goričane že večkrat usodne. Tako je bilo tudi v spopadu s Krškim, ki je Gorici zadalo še drugi ligaški poraz, Primorce pa do prvih Radomelj loči šest točk. Bodo "vrtnice" po zmagi v prvem krogu, ko so s 5:1 premagali Pesnico, uspešnejši v obračunu z Radomljami?

 

Sreda, 18.00: NAFTA 1903 - KRŠKO
Sodnik: Marko Lacković
Neposredni prenos: Sportklub 1

Zelenica pod lendavskim gradom bo gostila večerni spopad za četrtfinale Pokala Slovenije. Tako kot v Radomljah, se tudi v Lendavi obeta zanimivo srečanje, za napredovanje se bosta udarili ekipi, ki v 2. SNL zasedata tretje in četrto mesto. Po sedmih krogih bolje kaže Lendavčanom, ki za prvim mestom zaostajajo štiri točke. Prekmurci za razliko od lanskega leta niso glasno napovedali naskoka na vrh lestvice, na sedmih preizkušnjah pa so na svoj račun dodali pet zmag. Nafta je bila uspešna tudi v prvem krogu pokalnega tekmovanja, a so se modri pošteno namučili za uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja. Lendavčani so v Šenčurju slavili po golu Vedrana Vinka v 93. minuti.

Na prvi pogled so bili Krčani bolj prepričljivi, a so tudi Posavci napredovanje lovili vse do zaključnih minut obračuna z Gradom. Prekmurci, ki so poleti lovili vstopnico za 2. SNL, so vse do 86. minute držali izid 1:1, popustili pa so v končnici tekme, ko so prejeli kar tri zadetke. Zeleni so sicer v veliki meri odvisni od učinka Lovra Čirjaka, ki je v polno meril tudi na prvi pokalni preizkušnji, z devetimi goli pa je najboljši strelec drugoligaškega tekmovanja. Krčani so oba ligaška poraza doživeli prav takrat, ko so na zelenici pogrešali nekdanjega člana Celja.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA