Šestica v mreži Kopra

Olimpija - Koper 6:2 (3:1)

* Stadion Stožice, sodniki: Jug, Vukan, Žunič.
* Strelci: 0:1 Palčič (9.), 1:1 Žužek (12., a.g.), 2:1 Delamea Mlinar (23.), 3:1 Pungaršek (45.), 4:1 Bosić (59.), 4:2 Vršič (77., 11-m), 5:2 Bosić (82.), 6:2 Vombergar (90.).
* Olimpija: Frelih, Fink (od 68. Boakye), Delamea Mlinar, Korun, Pavlović (od 87. Maksimenko), Savić, Pungaršek, Elšnik (od 46. Kapun), Bosić (od 87. Sešlar), Vombergar, Kurež (od 68. Osterc).
* Koper: Adam, Palčič, Rajčević, Cerovec, Pejić (od 72. Viler), Žužek, Knežević (od 50. Dodlek), Barišić, Caimacov (od 72. Guberac), Mišić (od 60. Vekić), Mulahusejnović (od 50. Vršič).
* Rumeni kartoni: Palčič; Kapun, Frelih.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Olimpije so zabeležili pomembno in prepričljivo zmago, z njo so prednost na prvenstveni razpredelnici pred drugouvrščenim Mariborom povišali na sedem točk. Na svojem stadionu so pokazali všečno ter učinkovito predstavo. Čeprav so se hitro znašli v zaostanku, so prav tako hitro poskrbeli za preobrat. Tako so že na 15. zaporedni tekmi ostali nepremagani, zadnjič so izgubili 29. novembra proti Domžalam.

Ljubljančani so tekmo odprli s pravo ofenzivo, ki pa ni obrodila sadov. Prav nasprotno, tekmec je bil prvi, ki je dosegel gol. To je iz prostega strela uspelo Mateju Palčiču, ki se lahko za to zahvali tudi Urošu Korunu, ki se je umaknil v živem zidu.

Toda Olimpije to ni zmedlo. Nadaljevala je s pritiskom, kar se ji je hitro obrestovalo, potrebovala je le 14 minut, da je sama prišla v prednost, oba gola pa je dosegla iz prekinitve. Najprej je v 12. minuti Timi Max Elšnik izvedel prosti strel z desne strani, pred Andresom Vombergarjem in vratarjem Davidom Adamom pa je nespretno posredoval Žan Žužek in dosegel avtogol, nato pa je po kotu na 2:1 z glavo povišal Antonio Delamea Mlinar.

Po veliko dogajanja v prvem dela je bil drugi mirnejši. Rahlo pobudo so prevzeli Koprčani, bili nekajkrat nevarni, najlepšo priložnost pa je v 30. minuti zapravil Nardin Mulahusejnović, izkazal se je vratar Žiga Frelih.

Kazen za to je prišla v zadnji minuti prvega dela, ko se je po akciji na levi strani priložnost ponudila najprej Michaelu Pavloviću, ki je slabo sprejel žogo, omogočil Adamu, da mu je s padcem pod noge strel ubranil. Koprski vratar se je v nadaljevanju akcije izkazal tudi po strelu Radivoja Bosića, v tretjem poskusu pa je bil brez moči. Strel Nina Pungarška je v mrežo z glavo preusmeril Darko Mišić.

Koprski upi so se najbrž dokončno razblinili v 59. minuti, ko je domačim spet uspel lep napad z natančnimi podajami, z leve strani je bil asistent Matic Fink, realizator akcije za 4:1 pa Bosić.

Koprčani so v 77. minuti vendarle znižali zaostanek, Frelih je v kazenskem prostoru zrušil Maksa Barišića, najstrožjo kazen je natančno izvedel Dare Vršič. Toda to še ni bil končen izid, Olimpija je dosegla še dva gola, mrežo sta v 82. minuti in sodniškem dodatku dosegla Bosić in Vombergar.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostovala pri Muri, Koper bo gostil Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Koper
    Olimpija poraza ne pozna že 14 tekem, po tesni zmagi v Novi Gorici pa jo v sredo čaka nov primorski spopad. V Stožice prihaja Koper, ki se je s sežanskim skalpom vrnil v zmagovalne tirnice.

DELI NA