12.12.2022 | Prva liga Telemach
Slavje Domžal pri Muri

Mura - Domžale 0:1 (0:1)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Sagrković, Burjan, Šprah.
* Strelec: 0:1 Đurić (30.).
* Mura: Mihelak, Pucko (od 89. Majić), K. Cipot, Balažic, Kuzmić (od 89. Kompan Breznik), T. Cipot, Šimkus (od 65. Šroler), Shabanhaxhaj, Kous (od 65. Kozar), Klepač, Daku.
* Domžale: Mulalić, Đurić, Schoissengeyr, Alić, Podlogar, Hodžić, Repas, Jo. Pišek, Jovičević (od 79. Offenbacher), Kovačević (od 75. Jakupović), Durdov (od 75. Barišić).
* Rumeni kartoni: Daku, Kozar; Durdov, Offenbacher.
* Rdeči karton: /.

Zadnjo tekmo jesenskega dela so dobili Domžalčani. Zanje je bila to tretja zmaga zaporedoma, s katero so trenutno na petem mestu. S skoraj identičnim izkupičkom so šesti Sobočani (ekipi loči le en gol), ki že tretjo tekmo zapovrstjo niso dosegli zadetka. Mura je imela žogo več v posesti, toda Domžale so dobro preprečevale tekmečeve akcije, za nameček pa so same v prvem polčasu prek Andreja Đurića dosegle zmagoviti zadetek.

Sobočani so odločno začeli, zadeli tudi v peti minuti, vendar je bil Mirlind Daku v očitnem prepovedanem položaju. Mihael Klepač je v 12. minuti poskusil iz bližine, vendar je Ajdin Mulalić dobro posredoval, Daku je v 21. minuti zgrešil cilj, tako kot Žiga Kous v 27.

So pa vmes tudi gosti nekajkrat opozorili nase, v 30. minuti pa tudi zadeli, ko je po podaji Žige Repasa iz kota z desne strani ter podaljšani žogi Christiana Schoissengeyrja iz bližine zadel Andrej Đurić. Vratar Mure Klemen Mihelak je ob tem prejel prvi zadetek po treh tekmah. V 38. minuti so gosti izpeljali novo nevarno akcijo, a sta se na koncu Ivan Durdov in Franko Kovačević zapletla.

Sobočani so v uvodu drugega dela poskusili priti do izenačenja, toda v 54. minuti je na drugi strani Nikola Jovičević s strelom z razdalje za malo zgrešil cilj, tako kot Durdov v 59. minuti z desne strani kazenskega prostora.

Domžalčani so se pozneje bolj branili in domačim, ki so večino časa prebili na gostujoči polovici, niso dovolili posebej nevarnih akcij. Martin Šroler je v 80. minuti grešil z 20 metrov, pozneje je domžalska obramba blokirala še nekaj poskusov gostiteljev in zadržala minimalno prednost za osmo zmago sezone.

Prvenstvo se bo nadaljevalo februarja.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.12.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Domžale
    Zastor nad jesenskim delom Prve lige Telemach bo padel po ponedeljkovi tekmi v Fazaneriji. Mura po dveh zaporednih remijih brez doseženega zadetka gosti Domžale, ki so po Radomljah ugnale še Celje.

DELI NA