12.02.2023 | Prva liga Telemach
Slavje Maribora pri Kopru

Koper - Maribor 0:1 (0:1)

* Stadion Bonifika, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.
* Strelec: 0:1 Vipotnik (10.).
* Koper: Golubović, Palčič (od 66. Kambić), Mittendorfer, Bilić, Koderman, Correia (od 75. Požeg Vancaš), Vešner Tičić, Kotnik (od 81. Jašaragić), Ochieng (od 66. Fanimo), Osuji (od 75. Krajinović), Edomwonyi.
* Maribor: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karič, Sikošek, Antolin (od 86. Kronaveter), Repas, Iličić (od 80. Guerrico), Božić (od 72. Tolić), Brnić (od 86. Laušić), Vipotnik.
* Rumeni kartoni: Koderman; Iličić, Repas.
* Rdeč karton: /

Derbi prvega spomladanske kroga prvenstva je ponudil dva različna polčasa. V prvem je bila igra dinamična, priložnosti ni manjkalo ne na eni ne na drugi strani, Mariborčani so eno izkoristili, kar jim je na koncu zagotovilo zmago.

V drugem polčasu so igro umirili, priložnosti praktično ni bilo, z eno izjemo, v 58. minuti so domači zastreljali enajstmetrovko, kar jih je stalo ugodnejšega rezultata in izgube drugega mesta na prvenstveni razpredelnici. Na tretje so namreč padli že po sobotni zmagi Celja, zdaj pa jih je na tretjem mestu prehitel še Maribor.

Tekma se je začela z ofenzivo Kopra, na katero pa so Mariborčani hitro odgovorili. Že v deseti minuti je Martin Milec na desni strani kazenskega prostora našel najboljšega mariborskega strelca Žana Vipotnika, ki se je odlično znašel, s strelom med nogami Maja Mittendorferja zadel nasprotni kot vratarja Adnana Golubovića.

Vijoličasti bi šok, v katerem so po prejetem golu padli Koprčani, lahko izkoristil nekaj minut pozneje, ko se je v ugodnem položaju znašel Marko Božić, vendar je streljal preveč po sredini, tako da Golubović ni imel težjega dela.

Po pričakovanju so nato Koprčani spet prevzeli pobudo, dvakrat je po predložkih z leve strani z glavo poskušal Bright Edomwonyi, obakrat je bil vratar Ažbe Jug na mestu, še posebno se je izkazal ob drugem poskusu Nigerijca, ko so mnogi žogo že videli v mreži.

V dinamičnem prvem polčasu je bilo na obeh straneh še nekaj polpriložnosti, ki pa niso spremenile rezultata. Za Maribor so jih zamudili Božić, Jan Repas, Ivan Brnić in Josip Iličić, pri domačih pa Edomwonyi in Matej Palčič.

Var soba je poskrbela, da se je tudi drugi del začel razburljivo. Dvoboja Božiča in Vida Kodermana v mariborskem kazenskem prostoru sodnik Rade Obrenović ni ocenil kot prekršek, a je po opozorilu svojih pomočnikov izven igrišča in dolgem ogledu posnetka spremenil odločitev in dosodil najstrožjo kazen. Toda Bede Amarachi Osuji jo je izvedel slabo, Jug je njegov poskus po sredini z nogo ubranil.

Mariborčani so do konca tekme brez težav nadzorovali sredino igrišča, tekmecu niso ponudili priložnosti vse do 90. minute, ko je Edomwonyi z desne strani kazenskega prostora streljal mimo gola.

Maribor bo v naslednjem krogu igral derbi z Olimpijo, Koper se bo v gosteh meril z Gorico.

Tekst: STA 

www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.02.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Maribor
    Pokalni in državni prvak se bosta v nedeljo udarila za prve točke v nadaljevanju sezone. Koper brani dve točki naskoka pred Mariborom, vijoličasti pa želijo na Bonifiki maščevati jesenska poraza.

DELI NA