Slavje Mure pri Gorici

Gorica - Mura 0:1 (0:1)

* Športni park, sodniki: Šmajc, Vojska, Švarc.
* Strelec: 0:1 Bobičanec (45.).
* Gorica: Likar, Bjelica, Mevlja, Tomiček, Širok, Grudina, Cvijanović, Nkama (od 76. Marinič), Velikonja (od 62. Begić), Oyewusi, Smajlagić.
* Mura: Obradović, Travner, Gorenc (od 46. Štrakl), Lovrić, Karničnik, Kouter, Horvat, Bobičanec (od 87. Maroša), Filipović (od 74. Kozar), Marič, Žižek (od 81. K. Cipot).
* Rumeni kartoni: Smajlagić, Velikonja; Filipović, Travner, Marič.
* Rdeči karton: /.

Mura je še drugič v sezoni z 1:0 ugnala Goričane. Sicer tudi v Novi Gorici ni pokazala forme z začetka prvenstva, a vseeno je bil zadetek Luke Bobičanca dovolj za prvo zmago po treh tekmah. Toliko časa je tudi trajal njihov strelski post. Primorci, ki so pred tem v petih krogih izgubili le enkrat, so sicer pokazali obetaven obraz, a jih je kaznovala tudi neučinkovitost. Gorica je tako še naprej na začelju lestvice, Mura pa pri vrhu.

Prvi polčas je ponudil dokaj previdno predstavo z malo priložnostmi, obe omembe vredni do izdihljajev polčasa pa so imeli Novogoričani, v drugi minuti je Nejc Mevlja z glavo streljal čez gol, v 27. pa je Goran Cvijanović sicer natančno meril s prostega strela od daleč, a je bil Matko Obradović na mestu.

Ko je že kazalo, da se bosta ekipi na odmor odpravili brez zadetkov, so v 45. minuti zadeli Sobočani. Luka Bobičanec se je odločil za nizek strel z več kot 20 metrov in z njim ugnal Uroša Likarja. To je bil tudi prvi zadetek Mure v ligi po približno 320 minutah suše.

V drugem polčasu je prvi, v 53. minuti, zagrozil Semir Smajlagić, ko je poskusil s 15 metrov, a je bil Obradović znova zbran. Aleksandar Bjelica je v 64. minuti sprožil s prostega strela z dobrih 20 metrov, žogo pa poslal mimo vrat, le malce zatem pa je Smajlagić zgrešil iz bližine oziroma so gosti žogo usmerili v kot.

V 68. minuti pa so po dolgem času spet zagrozili tudi Prekmurci, ko so stekli v protinapad, na koncu je streljal Bobičanec, izkazal pa se je Likar, tako kot Obradović na drugi strani v 80. minuti po strelu z glavo Roka Grudine.

V 83. minuti je mladi Kai Cipot zgrešil z roba kazenskega prostora Gorice, dve minuti pozneje pa je Mathias Oyewusi le za nekaj centimetrov zgrešil Murina vrata. Obradović pa je moral spet posredovati v 87. minuti po novem poskusu Cvijanovića, malce za njim pa je zgrešil Smajlagić z desne strani.

Gorica bo v 14. krogu v nedeljo gostovala v Kidričevem, Mura pa bo dan prej gostila Koper.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Mura
    Gorica se je s točko na primorskem derbiju približala Bravu in Domžalam, v torek pa v mesto vrtnic prihaja Mura. Prekmurci so v soboto izgubili z Olimpijo, na zadnjih treh tekmah pa niso slavili zmage. Kdo bo boljši v Novi Gorici?

DELI NA