24.07.2022 | Prva liga Telemach
Slavje Olimpije v Sežani

Cherrybox24 Tabor Sežana - Olimpija 0:1 (0:1)

* Stadion Rajka Štolfa, sodniki: Šmajc, Klančnik, Černe.
* Strelec: 0:1 Ziljkić (18.).
* Cherrybox24 Tabor Sežana: Koprivec, Kljun (od 79. de Costa), Korošec, Demsen, Letaj (od 65. Iscaye), Nikolić, Ovsenek, Savić (od 55. Khali), Štravs (od 79. Seliškar), Tolić, Zeljković (od 65. Čakš).
* Olimpija: Vidovšek, Crnomarković, Doffo (od 83. Pilj), Krefl, Kvesić, Lasickas, Nukić (od 76. Prtajin), Ratnik (od 76. Estrada), Pedro (od 83. Aldair), Sešlar, Ziljkić (od 60. Elkić).
* Rumeni kartoni: Štravs, Nikolić; Crnomarković.
* Rdeči karton:/.

Dvoboj v Sežani je bil pred prvim sodnikovim piskom poln neznank. Primorci so se dodobra okrepili pred tekmo z Ljubljančani, slednji pa so se morali pobrati po porazu sredi tedna v kvalifikacijah za konferenčno ligo v Romuniji. V vlogi favorita so bili Ljubljančani, ki so osvojili vse tri točke, nikakor pa s pred nadaljevanjem evropskih tekmovanj s predstavo niso prepričali na zelenici.

Zmaji so takoj razrešili vse dvome o razmerju moči in od prvega sodnikovega žvižga popolnoma zagospodarili na igrišču. Prvi je bil nevaren Svit Sešlar v četrti minuti, a nekaj prekratek po lepi podaji v kazenski prostor. Olimpija je še naprej pletla mrežo okrog obrambe Sežancev in bila nagrajena v 18. minuti.

Mustafa Nukič in Almedin Ziljkić sta izvedla lepo klasično dvojno podajo, po kateri je slednji sam po sredini ušel v kazenski prostor in matiral sicer zanesljivega Jana Koprivca.

Šele po golu so nekaj pogumneje zaigrali tudi varovanci Dušana Kosića. Priložnosti je bilo v nadaljevanju malo, morda velja omeniti poskus Maria Kvesića v 38. minuti, ki je imel na robu kazenskega prostora veliko prostora za strel, a ga izvedel slabo. V 43. minuti je bil nevaren Nukić, Koprivec pa se je izkazal z lepo obrambo. Najlepšo priložnost za domače je imel Tom Alen Tolić.

V uvodu drugega dela je imel Nukić v 48. minuti priložnost, da po prekršku v kazenskem prostoru, Sežanci so burno protestirali, z bele točke poviša na 2:0, a je dvoboj mož na moža dobil Koprivec. Le dve minuti kasneje je v kazenskem prostoru Olimpije padel Adnan Zeljković, med obrambo ga je zadel vratar Matevž Vidovšek, a sodnikova piščalka je na drugi strani ostala nema.

Igra v drugem delu je bila enakovredna, gostitelji pa so bili celo bolj aktivni in borbeni, prave priložnosti pa so bile do končnice redke. Že v 53. minuti je iz dobrega položaja slabo zaključil Elvis Letaj, v 66. je zagrozil Tom Kljun, kljub ponesrečeni obrambi Vidovška pa je izid ostal nespremenjen. Takoj nato je z volejem na drugi strani po kotu poskušal Djordje Crnomarković, a streljal preko gola.

Gostitelji so nato vse stavili v napad. V 84. je resno zagrozil Nabil Khali, ki je spretno streljal na levi strani v kazenskem prostoru, žoga za morebitno izenačenje pa je šla tesno mimo leve vratnice. Na drugi strani je bil dve minuti kasneje zelo nespreten Timi Elšnik, še enkrat pa se je izkazal tudi Koprivec.

Že v sodnikovem podaljšku pa je bil izenačenju blizu drugi Francoz Zacharie Iscaye, a je Vidovšek s parado Olimpiji rešil vse tri točke.

Prihodnji teden ekipo iz Sežane čaka gostovanje v Domžalah, Olimpijo pa mestni derbi z Bravom.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.07.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Olimpija
    Olimpija v Evropi ne niza najboljših rezultatov, zato pa ji gre nekoliko bolje na domačih tleh. Kako se bo odrezala na Krasu?

DELI NA