Slovaki v Stožicah do prednosti

Olimpija bo prihodnji četrtek lovila dva zadetka zaostanka. Spartak je bil v Stožicah učinkovitejši od zmajev, ki so resda pritisnili v drugem polčasu, a v zaključku akcij niso bili dovolj zbrani.

UEFA EVROPSKA LIGA - PRVA TEKMA PLAY-OFFA:

OLIMPIJA - SPARTAK TRNAVA 0:2 (0:2)

Stadion Stožice, 7500 gledalcev.
Sodniki: Pawson, Child in Betts (vsi Anglija).
Strelca: 0:1 Bakoš (23./11 m), 0:2 Ilić (35./avtogol).
Olimpija: Ivačič, Štiglec, Maksimenko, Ilić (od 82. Brkić), Putinčanin, Tomić, Savić, Kronaveter, Kapun (od 61. Boateng), Avramovski (od 62. Suljić), Issah.
Spartak: Chudy, Čonka, Toth, Hladik, Kadlec, Grešak, Grendel, Rada (od 71. Oravec), Sloboda, Jirka (od 86. Luptak), Bakoš (od 80. Janso).
Rumeni kartoni: Tomić, Ilić, Savić; Sloboda, Bakoš, Kadlec.
Rdeči karton: Hladik (29.).

Zeleno-beli so stežka in z optimizmom čakali dvoboj s Spartakom. A za razliko od Olimpije je slednji dosegel svoje in se v domovino vrača z zajetno prednostjo pred povratno tekmo. Olimpija, ki je igrala brez poškodovanega Arisa Zarifovića, je bila sicer praktično celo tekmo boljši tekmec, toda igralci, zadolženi za ogrožanje tekmečevih vrat, niso bili razpoloženi. Tekmo sta tako odločila enajstmetrovka in avtogol, kar za povratno tekmo pomeni velike težave za slovenske državne prvake.

Olimpija je bila v prvem polčasu boljši tekmec v polju, a na glavni odmor odšla z zaostankom kar dveh zadetkov. Prvega ji je v 23. minuti zabil Marek Bakoš. Ta je unovčil najstrožjo kazen, ki jo je priigral Martin Toth. Za drugi slovaški zadetek so v 35. minuti poskrbeli kar Ljubljančani sami, saj je po podaji z desne strani Branko Ilić nespretno posredoval in v padcu kar z roko premagal lastnega vratarja Aljaža Ivačiča.

Sicer pa Spartak Olimpiji razen terenske premoči ni pustil prav veliko priložnosti (oziroma si jih Olimpija ni znala pripraviti), še največkrat je poskusil Rok Kronaveter s prostih strelov, v deseti in 34. minuti je bil le malce premalo natančen. Takrat pa so imeli gostitelji že igralca več, saj je v 29. minuti dobil rdeči karton Ivan Hladik, potem ko je kot zadnji mož obrambe nepravilno zaustavil Abassa Issaha.

V uvodu drugega polčasa se je nadaljevala slika iz prvega polčasa. Številčno močnejša Olimpija je imela pobudo, Slovaki pa so se z lepo prednostjo in igralcem manj osredotočili na strnjeno branjenje. Aleksandar Linta je pol ure pred koncem ekipo osvežil s Kingsleyjem Boatengom in Asmirjem Suljićem, Olimpija pa je kmalu zatem prišla do ugodnega položaja za strel, z roba kazenskega prostora je meril Dino Štiglec, a žogo tudi on poslal mimo vrat.

Ljubljančani so še naprej pritiskali, poskušali s podajami v kazenski prostor, a česa več kot nekaj udarcev iz kota niso izvlekli. V 72. minuti je malce zunaj kazenskega prostora streljal znova Kronaveter, a takrat preveč po sredini, da bi lahko ukanil Martina Chudyja. V 75. minuti je malce z desne sprožil Stefan Savić, a prešibko, dobro minuto pozneje pa je imel Boateng dve lepi priložnosti, najprej je prišel sam pred vratarja, a je bil ta uspešnejši, nato pa je poskusil še s "škarjicami", ki pa se mu niso posrečile.

V 81. minuti je znova prišel pred vratarja Boateng, a tudi takrat mu ga ni uspelo premagati. V 89. minuti je s prostega strela z dobrih 20 metrov poskusil še Goran Brkić, toda tudi on je žogo poslal mimo vrat. Že v 90. minuti je Boateng poskusil še z glavo po kotu z desne strani, a znova neuspešno, tako kot tudi Brkić s strelom od daleč v sodniškem dodatku. Tik pred koncem pa so imeli gosti celo priložnost za 3:0, a je bil v obrambi priseben Vitaljis Maksimenko in blokiral strel.

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Radomlje se v zaključek sezone podajajo z novim trenerjem, ki bo ognjeni krst doživel v Stožicah. S kakšnim izidom se bo predstavil Darjan Slavic?
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Bristrić odločil v korist Olimpije
    Nogometaši Rogaške so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 2:3 (1:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Olimpija
    Vroča Rogaška pričakuje Olimpijo, ki še ni opustila sanj o končnem slavju. Kdo bo boljši?
  • 30.03.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija zabila tri gole za nove tri točke
    Nogometaši Olimpije so v 28. krogu Prve lige Telemach premagali Koper s 3:2 (2:0).

DELI NA