13.08.2012 | A
Slovenci na Brdu pri Kranju, do tekme dva treninga
Slovenska članska reprezentanca se je v nedeljo zvečer zbrala na Brdu pri Kranju, kjer bodo reprezentanti pričakali sredino pripravljalno tekmo z Romunijo.

Na Brdu pri Kranju je bilo živahno, kot je vsakič, ko se fantje zberejo ob reprezentančni akciji. Prvi so sicer pričeli kapljati novinarji, ki so se udeležili medijskega druženja z reprezentanti, potem pa je že prišel reprezentančni avtobus, ki je igralce pripeljal iz Ljubljane. Ob 18.30. uri, ko je selektor Slaviša Stojanović odredil zbor igralcev, so v hotelu v reprezentančni bazi tako bili prisotni: Samir Handanović, Valter Birsa, Boštjan Cesar, Bojan Jokič, Dejan Kelhar, Mirnes Šišič, Jasmin Handanovič, Vid Belec, Aleš Mertelj, Andraž Struna in Andraž Kirm. Nekoliko kasneje isti večer sta prispela še Etien Velikonja in Aleksander Radosavljevič, Zlatko Dedič se je reprezentantom pridružil na skupni večerji, pozno zvečer pa je iz Nemčije prišel Dominic Maroh. Ostali reprezentanti so se pridružili danes dopoldan, zanimiva pa je ponovno prigoda Tima Matavža, ki bi moral biti včeraj že na Brdu, vendar je moral s klubskimi soigralci zaradi slabega rezultata v prvem krogu (Tim se je vpisal med strelce) oddelati nedeljski dopoldanski trening, zaradi česar je moral prestaviti let v Slovenijo.

Selektor Stojanović bo imel pred tekmo z Romunijo malo časa z reprezentanti, zato pa bodo aktivnosti toliko bolj skoncentrirane. Tako bodo fantje in selektor že danes opravili prve sestanke v pripravi na tekmo, popoldan pa sledi video analiza nasprotnika in slovenske tekme z Grčijo. Popoldanski trening (pred njim še novinarska konferenca) bo na ljubljanskih Stožicah, do tekme pa bo reprezentanca potem trenirala še v torek.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 01.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.
 • 21.11.2023 | A
  Kek po preboju na evropsko prvenstvo: Slovenija je spet dihala kot eno
  Po zadnji kvalifikacijski tekmi za nogometno evropsko prvenstvo 2024, na kateri je Slovenija danes v Stožicah premagala Kazahstan in se uvrstila na Euro 2024, je selektor Matjaž Kek poudaril, da morajo biti v ospredju nogometaši, ki so si res zaslužili ta velik dosežek.
 • 21.11.2023 | A
  Hvala, navijači - slavje se nadaljuje na Kongresnem trgu
  Nogometna reprezentanca Slovenije je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2024 poskrbela za novo evforijo med navijači, primerljivo s tistimi ob prebojih na velika tekmovanja v preteklosti. Reprezentanti so se v družbi navijačev veselili že po tekmi, slavje pa se ob 16. uri nadaljuje na Kongresnem trgu.
 • 21.11.2023 | A
  Navijaj ponosno za Slovenijo
  Naša srca so družno utripala za reprezentante Slovenije, ki se je v odločilnem obračunu s Kazahstanom uvrstila na evropsko prvenstvo 2024.

DELI NA