04.01.2015 | U19
Slovenija U19: Turnir Granatkin začeli z zmago

Slovenska mladinska reprezentanca je nastope na tradicionalnem turnirju Valentina Granatkina pričela z zmago nad Bolgarijo. Edini zadetek za izbrance Igorja Benedejčiča je dosegel Jan Repas.

Turnir Granatkin (u-19), skupina C:

Slovenija – Bolgarija 1:0 (1:0)

Gledalcev: 300
Sodnik: Gennyady Anochin
Strelec: Repas 36.
Rumeni kartoni: Škrbec; Georgijev
Rdeči kartoni: Škrbec 79.
Igralca tekme: Timi Max Elšnik; Nikolay Minkov

Slovenija: Vodišek, Dedič (c) (Florjanc, 90), Klemenčič, Ahec, Ivkic, Elšnik (Hajdarevic, 90), Repas (Tijanič, 54), Mrkonja (Omerovič, 86), Žužek (Marinič, 72), Škrbec, Orginec
Bolgarija: Gospodinov, Gushlev, Kupenov (Kirilov, 84), Kerchev, Maksimov, Minkov (Dimitrov, 88), Georgiev (c), Alichkov, Tsvyatkov (Penchev, 62), Ivanov, Ignatov (Iliev, 62)

Lestvica skupine C: Slovenija 3 (1), Bolgarija 3 (2), Kazakhstan 0 (1)

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je brezhibno otvorila memorial Valentina Granatkina, saj je z 1:0 premagala izbrano vrsto Bolgarije. Po začetni previdni igri z obeh strani, je naša ekipa v drugem delu prvega polčasa uprizorila nekaj zelo nevarnih napadov in enega od teh spremenila v zadetek. Po levi strani je pobegnil Andraž Mrkonja, se znašel sam pred gostujočim vratarjem, a se je namesto za strel na gol, odločil za povratno podajo na rob kazenskega prostora, kjer se je na pravem mestu znašel Jan Repas in z natančnim strelom v spodnji desni kot premagal bolgarskega vratarja. Do konca prvega polčasa bi lahko naši fantje potrdili vodstvo s še kakšnim zadetkom, a sta bila predvsem Mrkonja in Elšnik premalo odločna pri zaključnih strelih.

V drugem polčasu so nevarneje zapretili tudi Bolgari, a je nekajkrat zelo dobro posredoval vratar Vodišek. Zaključno žogo za zmago je imel v 70. minuti Žan Žužek, ki se je po globinski podaji Elšnika, znašel sam pred gostujočim vratarjem, s svojo levico nameril  nizko v desni spodnji kot, vendar je bolgarski vratar odlično posredoval z nogo in žogo odbil v kot. V 79. minuti je po izgubljeni žogi na sredini igrišča in po profesionalnem prekršku Davida Škrbca,le-ta prejel drugi rumeni karton, kar je pomenilo, da so morali naši fantje do konca tekme igrati z igralcem manj. Bolgari so silovito pritisnili proti našim vratom, vendar zadeti niso uspeli, čeprav je bilo nekajkrat  pred našimi vrati zelo vroče. Z nekaj menjavami je uspel naš selektor umiriti kontinuiran pritisk Bolgarov in po zadnjem sodniškem pisku je za vse sledilo veliko olajšanje, saj so bile vpisane prve tri točke na turnirju.

V borbeni igri z zelo čvrstimi dueli, ki jih je dovoljeval danes odlični ruski sodnik, je naša reprezentanca zasluženo premagala zelo dobro reprezentanco Bolgarije, ki premore nekaj odličnih posameznikov. Za najboljšega igralca v naši reprezentanci je bil izbran Timi Max Elšnik. Selektor Benedejčič je bil z zmago in predstavo fantov zadovoljen, a jih obenem opozoril na stvari, ki jih je potrebno do jutrišnje tekme popraviti.

Igor Benedejčič, selektor Slovenije: »Odigrali smo dobro tekmo proti zelo kakovostnemu nasprotniku. Na Bolgare smo se dobro pripravili, saj smo si ogledali njihovo tekmo s Kazakhstanom. Kvalitetna analiza nam je pomagala do zmage.«

Aleksandar Georgiev, selektor Bolgarije: »Zelo sem razočaran. Čestitke Sloveniji za zmago, čeprav menim, da bi si tudi mi zaslužili nekaj več od poraza.« 

Tekst, foto: NZS

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U19
    Mladinci so se od elitnega kroga poslovili z zmago
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili s Kosovom in se od kvalifikacij poslovili z zmago z 1:0 in končim drugim mestom v skupini 1.
  • 23.03.2024 | U19
    Po remiju s Španijo poraz proti Avstriji
    Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Miša Brečka so se pomerili z Avstriji in izgubili z 2:0.
  • 20.03.2024 | U19
    Mladinci po vodstvu remizirali s Španijo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela z neodločenim izidom. Varovanci Miša Brečka so na uvodni tekmi v Lendavi z zadetkom Mačka remizirali s Španijo.
  • 19.03.2024 | U19
    Mladinci za uvod gostijo Španijo
    Slovenska mladinska reprezentanca se je v nedeljo zbrala v Moravskih Toplicah, kjer bo nastanjena v času v elitnega kroga kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 19 let. Vse tekme slovenske mladinske reprezentance bodo v prenosu na Sportklubu.
  • 11.03.2024 | U19
    Novi selektor predstavil seznam za preboj na Euro
    Slovenska reprezentanca do 19 let bo med 20. in 26. marcem gostila elitni krog kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo letos potekalo na Severnem Irskem. Novi selektor slovenske izbrane vrste do 19 let Mišo Brečko je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju, ki bo potekal v Lendavi ob Avstriji, Španiji in Kosovu borili za uvrstitev na zaključni turnir.
  • 11.03.2024 | U19
    Mišo Brečko imenovan za selektorja mladinske izbrane vrste
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je po predlogu predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića za novega selektorja izbral Miša Brečka. Slednji je že vodil mlajše reprezentance Slovenije, z izbrano vrsto do 17 let je lansko leto nastopil tudi na evropskem prvenstvu.
  • 07.12.2023 | U19
    Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
    Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
  • 21.11.2023 | U19
    Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
    Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
  • 18.11.2023 | U19
    Slovenija remizirala tudi z Irsko
    Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
  • 16.11.2023 | U19
    Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
    Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 

DELI NA