09.03.2023 | U15
Slovenija na drugem srečanju proti Severni Makedoniji iztržila remi

Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Severne Makedonije.

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA:

SEVERNA MAKEDONIJA U15 - SLOVENIJA U15 0:0 (0:0)

Kraj: Skopje (S. Makedonija)
Sodnik: Viktor Paloski
Rumeni kartoni: Markovski (66'), Angelevski (70'); Rakovec (35'), Letonja (39')
Rdeč karton: Vehovec (63')

Severna Makedonija: Grbevski, Stoilov ©, Stamatoski (od 51' Kesikj), Fejzulovski, Angelevski, Zapochek (od 70' Talevski), Zhaku (od 46' Damjanovski), Karanfiloski (od 46' Markovski (od 74' Bojovikj Zaev)), Djangarovski, Osmani (od 51' Grashevski), Brankovski (od 74' Ganiu). Selektor: Rade Karanfilovski.

Slovenija: Handanović (od 46' Vehovec), Gobec (od 51' Vodušek), Kaluder, Novak, Durmiši (od 61' Hočevar), Zver (od 65' Videnovič), Hankušić (od 36' Kranjc (od 65' Drašler Raišp)), Mehle ©, Bečaj (od 46' Meško), Letonja (od 61' Premrl), Rakovec (od 46' Viher). Selektor: Muamer Vugdalić.

Slovenska reprezentanca do 15 let se je v Skopju še drugič pomerila z vrstniki iz Severne Makedonije. Na prvem srečanju, ki je bilo odigrano v torek, 7.3.2023 so varovanci Muamerja Vugdalića slavili z izidom 1:2. Za Slovenijo sta na prvem srečanju zadetka dosegla Svit Hočevar in Jaka Premrl. Na drugi tekmi je slovenski selektor izbrane vrste začetno enajsterico nekoliko premešal in dal priložnost igralcem, ki so na prvem srečanju igrali manj. Tekma se je tokrat končala brez zadetkov, slovenska izbrana vrsta pa je od 63. minute dalje igrala le z desetimi igralci, saj je vratar Vehovec zaradi prekrška izven kazenskega prostora prejel rdeči karton. Končni rezultat srečanja je bil 0:0.

Za nami je še drugi obračun s Severno Makedonijo. Kot smo pričakovali, je bila tekma zelo trda. Mislim, da smo do izključitve na terenu prevladovali in imeli tudi nekaj zelo drobrih priložnosti. Po prejetem rdečem kartonu pa smo malo padli. Na koncu smo lahko zadovoljni s celotno reprezentančno akcijo, saj domov odhajamo z zmago in remijem,” je po drugem srečanju proti Severni Makedoniji dejal selektor Muamer Vudgalić.

 

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 17.10.2023 | U15
  Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
 • 25.09.2023 | U15
  Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
 • 23.09.2023 | U15
  Slovenija boljša od Hrvaške
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
 • 13.09.2023 | U15
  Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA