04.10.2019 | Ženska A
Slovenija navdušila proti evropskim prvakinjam

Ženska članska reprezentanca je izvrstno kljubovala evropskim prvakinjam, ki so šele v zadnjih 12 minutah prišle do zmage v murskosoboški Fazaneriji (2:4). Gola za Slovenijo sta prispevali Mateja Zver in Kaja Korošec. Kvalifikacije se za našo reprezentanco nadaljujejo v torek, 8.10., ko jo čaka gostovanje v Turčiji, ki je danes remizirala z Estonijo (0:0).

Tekmo v Murski Soboti si je ogledal tudi mag. Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije.

Sanjski začetek

Slovenija je v prvem polčasu navdušila pred več kot 1000 glavo množico. Varovanke selektorja Boruta Jarca so od prve minute odigrale v skladu z načrtom: odločno, hrabro, zbrano in disciplinirano, predvsem pa so želele igrati, ne le nabijati žogo proti renominiranemu tekmecu, ki je obračun v Fazaneriji začel s kar osmimi igralkami z zadnjega finala svetovnega prvenstva.

To ni zmedlo naših deklet. Na vratih je bila zanesljiva Zala Meršnik, ki je do 11. minute malce ogrela svoje dlani, uvod Slovenije v tekmo pa je bil sanjski, predvsem pa učinkovit. Vedelo se je, da priložnosti za zadetek ne bo veliko, zato jih bo treba izkoristiti. To se je tudi zgodilo. Po nekaj izmenjanih podajah je prišla žoga do Lare Prašnikar, ki je izvrstno merila, a je bila gostujoča vratarka na mestu. Mateja Zver je spremljala akcijo in odbito žogo atraktivno pospravila v mrežo!

Gostje poravnale

Nizozemska je bila v nadaljevanju podjetnejša, a so varovanke selektorja Boruta Jarca pametno reševale situacije pred ali pa v domačem kazenskem prostoru. V 22. minuti sta korektno posredovali Dominika Čonč in Sara Agrež. V 27. minuti pa je prišlo do malega nesporazuma v slovenski vrsti, Nizozemska je prišla do kota, v naslednji minuti pa po podaji po tleh do izenačenja. V svoji 84. tekmi v dresu Nizozemske je 23-letna članica londonskega Arsenala Vivianne Miedema dosegla že svoj 64. zadetek.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2021
SLOVENIJA – NIZOZEMSKA 2:4 (1:1)

Športni center Fazanerija, gledalcev 1050, sodniki: Pavlikova (SVK), Sukenikova (SVK), Pastoreková (SVK), Valentová (SVK).
Strelke: 1:0 Zver (11.), 1:1 Miedema (28.), 1:2 Beerensteyn (47.), 2:2 Korošec (68.), 2:3 Spitse (78.), 2:4 Spitse (83.)
Rumeni kartoni: Rozmarič, Eržen
Rdeč karton: /
Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Erman (od 52. Golob), Zver, Čonč, Prašnikar, Kolbl (od 88. Ivanuša), Begič (od 58. Makovec)
Nizozemska: van Veenendaal, Van Lunteren, Van Dongen, Dekker (od 90. Nouwen), Spitse, Miedema, van de Donk (od 87. Kaagman), R. Jansen (od 74. Pelova), Roord, Bloodworth, Beerensteyn

V 35. minuti je Zala Meršnik ubranila dober poizkus Renate Jansen. Prej in potem pa je bila na potezi Slovenija: v 34. minuti sta kombinirali Dominika Čonč in Mateja Zver, v 37. minuti pa je Lara Prašnikar s podajo v kazenski prostor zaposlila Dominiko Čonč, ki pa v padcu ni uspela proti do žoge.

Pokazale karakter

Uvod v drugi polčas je bil po željah gostij, ki so v prvem napadu prvič na tekmi povedle, zadela je Lineth Beerensteyn. To ni strlo duha domače vrste, selektor Jarc pa je v igro poslal svežih moči. Namesto Kristine Erman in Pamele Begič sta zaigrali Lana Golob in Sara Makovec. Slovenija je bila za svoj trud nagrajena v 68. minuti, ko se je ponudila priložnost za protinapad, zadela je Kaja Korošec.

Šokirane gostje so potrebovale nekaj časa, da so strnile svoje vrste, v 78. in 83. minuti pa je zmago priborila Sherida Spitse, ki se je izkazala tudi z izvrstno izvedenem prostem strelu. Da so naša dekleta opravila velik in dober posel, pa je bilo jasno po koncu tekme, ko so jim zbrani gledalci namenili gromak aplavz. Povsem zasluženo.

Izjavi po tekmi:

Borut Jarc, selektor:
„Hvala bogu, da so se dekleta tako odzvala in pokazala, da smo v zadnjem letu in pol naredili velik korak naprej. S tekmo v Fazaneriji smo naredili tudi izjemno promocijo za ženski nogomet. A že danes na večerji moramo pozabiti na vse skupaj in se osredotočiti na tekmo v Turčiji, kjer nas zanima zmaga in tri točke.“

Dominika Čonč:
„Po taki tekmi je kljub vsemu prisotno nekaj razočaranja. Vodile smo, potem pa zapravile vodstvo. Smo pa predvsem sebi dokazale, da se lahko merimo tudi s takimi reprezentancami.“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Matejo Zver
    Državna prvenstva gredo h koncu, v pomembnih vlogah tudi naše legionarke. Kar nekaj naših reprezentantk pa ogreva po poškodbi, zato tudi tokrat niso igrale Zara Kramžar, Adrijana Mori in Nina Predanič.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.

DELI NA