10.04.2023 | U16
Slovenija uspešna tudi proti Gruziji

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še zadnje srečanje UEFA razvojnega tunirja. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so v San Marinu dosegli še tretjo zmago. S 3:1 so bili boljši od reprezentance Gruzije.

UEFA RAZVOJNI TURNIR V SAN MARINU - TRETJA TEKMA

SLOVENIJA U16 - GRUZIJA U16 3:1 (2:1)


Kraj: San Marino
Strelci: Hočevar (14'), Suhovršnik (42'), Raspet (75'); Gonsalves Chubinidze (29')
Rumeni kartoni: /
Rdeči kartoni: /
Slovenija U16: Žnuderl, Petrovič (od 68’ Voldrih), Vukelić (od 80’ Bilać), Drobnič ©, Petrovič, Jurgec, Viher (od 61’ Pečjak), Aćimović (od 46’ Milošević), Šunta (od 61’ Žužek), Suhovršnik (od 68’ Šabotić), Hočevar (od 68’ Raspet (od 80’ Dassena)). Selektor: Aleksandar Radosavljević.
Gruzija U16: Asanidze, Khachidze, Amisulashvili ©, Gogol, Surguladze, Ratiani, Lashkhia, Gonsalves Chubinidze, Nioradze, Kutateladze, Gogilashvili. Selektor: Giorgi Chitauri.

Slovenska izbrana vrsta do 16 let je proti nasprotniku iz Gruzije povedla v 14. minuti, ko je Suhovršnik po lepi samostojni akciji prodrl preko leve strani in z nizkim predložkom v kazenskem prostoru našel Hočevarja, ki je Slovenijo popepljal v vodstvo. Gruzijci so v 29. minuti prišli do izenačenja, nato pa so varovanci Radosavljevića ponovno povedli v 42. minuti, ko je hiter protinapad po predložku zaključil Suhovršnik. V drugem delu so slovenski kadeti vodstvo še povišali, po tem ko je bil z enajstih metrov natančen Raspet. Končni izid srečanja med Slovenijo in Gruzijo je bil 3:1. 

Slovenija je tako razvojni turnir v San Marinu zaključila s tremi zmagami, saj je bila na prvem srečanju z 0:2 boljša od gostiteljev, na drugem pa je s 3:0 slavila proti Črni gori. Po zadnji tekmi je spregovoril selektor izbrane vrste do 16 let Aleksandar Radosavljević: ”S celotnim turnirjem smo lahko zelo zadovoljni. Imeli smo odlične pogoje za delo tako v Ajdovščini, kjer smo se pripravljali pred odhodom na prizorišče, kot v San Marinu, kjer je potekal razvojni turnir. Na zadnji tekmi proti Gruziji smo imeli popolni nadzor nad igro, saj je nasprotnik zadel iz edine priigrane priložnosti. Moštvu Gruzije smo praktično onemogočili dostop do našega gola, medtem ko smo bili sami nevarni celotno srečanje. Tudi po opravljenih menjavah smo nadaljevali z igro na visoki ravni. Dodal bi še, da so na treh srečanjih priložnost dobili vsi igralci, kar je bil tudi namen razvojnega turnirja. Vsak posamenzik je v času tekmovanja odigral vsaj 90 minut in to je bila odlična priložnost za dokazovanje, ki nam je hkrati omogočila, da preizkusimo celotno moštvo. Pokazalo se je, da imamo v ekipi širino, kar potrjuje tudi dejstvo, da ritem igre z nobeno opravljeno menjavo ni padel in lahko rečem, da sem zadovoljen z vsemi igralci.

Tekst: LD
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2024 | U16
  Slovenija premagala tudi Grčijo in osvojila prvo mesto
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še zadnji obračun na razvojnem turnirju v Bosni in Hercegovini in se veselila druge zmage. Varovanci Gorana Cvijanovića so z zadetki Šimnovca, Viherja in Hočevara s 4:2 ugnali Grčijo.
 • 10.05.2024 | U16
  Slovenija na drugi tekmi razvojnega turnirja ugnala Bosno in Hercegovino
  Slovenska reprezentanca do 16 let je na drugi tekmi UEFA razvojnega turnirja visoko premagala gostiteljico Bosno in Hercegovino. Za Slovenijo so zadeli Viher, Belovič in Durmiši.
 • 08.05.2024 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let remizirala z Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 16 let je z remijem začela UEFA razvojni turnir v Bosni in Hercegovini. Proti Madžarski je kljub vodstvu z dvema zadetkoma razlike na koncu iztržila remi. Za Slovenijo sta zadela Videnović in Špacapan.
 • 29.04.2024 | U16
  Selektor Cvijanović izbral popotnike za razvojni turnir
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v začetku maja v Bosni in Hercegovini udeležila UEFA razvojnega turnirja, v sklopu katerega bo odigrala tri prijateljske tekme. Selektor Goran Cvijanović, čigar četa se bo pomerila z Madžarsko, Bosno in Hercegovino ter Grčijo, je v ta namen objavil seznam vpoklicanih igralcev.
 • 18.04.2024 | U16
  Slovenija kljub vodstvu poražena
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prijateljski obračun proti Albaniji. Varovanci Gorana Cvijanovića so v prvem polčasu povedli, a so na koncu morali priznati premoč svojemu nasprotniku.
 • 08.04.2024 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let proti Albaniji
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v drugi polovici aprila pomerila z izbrano vrsto Albanije. Selektor Goran Cvijanović je v ta namen objavil seznam 22 igralcev, na katere bo računal na prihajajočem obračunu.
 • 13.10.2023 | U16
  Slovenija kljub vodstvu poražena
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so v prvem polčasu povedli, a so na koncu morali priznati premoč severnim sosedom.
 • 11.10.2023 | U16
  Slovenija na prvi tekmi klonila proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so na tekmi polni zadetkov morali priznati premoč severnim sosedom. Druga tekma bo na sporedu v petek.
 • 03.10.2023 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let dvakrat z Avstrijo
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo sredi oktobra dvakrat pomerila z izbrano vrsto Avstrije. Selektor Mišo Brečko je v ta namen objavil seznam 23 igralcev, na katere bo računal na prihajajočih srečanjih s severnimi sosedi.
 • 28.09.2023 | U16
  Slovenija po dveh preobratih do zmage
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo tekmo proti Madžarski. Varovanci Miša Brečka so v Radencih na tekmi polni preobratov prišli do zmage s tremi zadetki. Za Sloveniji so bili natančni Belovič, Videnović in Kozar.

DELI NA