11.07.2022 | Sodniki
Sodniki za uvodni krog 32. sezone državnega prvenstva v Prvi Ligi Telemach

Komisija za delegiranje sodnikov pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije je sporočila delivce pravice za uvodni krog 32. sezone državnega nogometnega prvenstva Prve lige Telemach 2022/23.

Na petkovi večerni otvoritvi 32. sezone državnega nogometnega prvenstva, ko se bosta manj kot 300 metrov od morja- na Bonifiki- pomerila aktualni zmagovalec pokala Pivovarne Union FC Koper in Tabor iz Sežane, bo imel čast dati uvodni žvižg sezone 31-letni Rade Obrenović iz Ljubljane, ki bo tako delil pravico na svoji 125. tekmi v najvišjem rangu državnega nogometnega prvenstva.

Spomnimo, da je naš najmlajši in najbolj prodoren sodnik s FIFA grbom, konec lanskega leta napredoval v 1. kakovostno skupino najboljših evropskih sodnikov Uefa. Na Obali bosta z Obrenovićem še pomočnika G. Mikača in M. Kužnik iz Dvora (debi v PLT), 4. sodnik B. Kondić ter video sodnika D. Perić in M. Žunič. 

Na sobotnih tekmah v Mariboru in Domžalah pa bosta za red in pravico na igrišču skrbela sodnika iz Vrhnike in Nove Gorice. V popoldanski tekmi ob Kamniški Bistrici, kjer se bo žoga zakotalila s sredine igrišča ob 17.30 uri na tekmi med Domžalami in Celjem bo pravico delil 43-letni Asmir Sagrković (na sliki spodaj) iz rojstnega mesta slovenskega pisatelja, esejista, dramatika in pesnika Ivana Cankarja.

Sagrković vstopa v svojo deseto sezono sojenja v Prvi ligi, za tem ko je v 1. SNL debitiral 13. maja 2014 v Ljudskem vrtu na tekmi Maribor - Triglav Kranj in bo v soboto 69-ič zapiskal za začetni udarec na tekmi 1. SNL. Njegova pomočnika v Športnem parku Domžale bosta T. Pospeh in A. Burjan, 4. sodnik bo N. Kajtazović, v video sobi pa R. Ponis in D. Balažič.

Na večerni tekmi med šestnajstkratnimi aktualnimi slovenskim prvaki iz štajerske prestolnice in mlinarji iz Radomelj na tekmi Maribor – Kalcer v Ljudskem vrtu, pa bo pred prazno južno in severno tribuno, s pravili igre upravljal mladi 31-letni Alen Bubek iz Nove Gorice (spodaj na sliki v sredini). To bo zanj druga tekma v Prvi ligi, potem ko je debitiral na najvišjem rangu tekmovanja 15. maja na tekmi med Domžalami in Celjem v sezoni 2021/22. 

Mlademu Primorcu bosa pod Kalvarijo asistirala še pomočnika sodnika R. Vukan in A. Habibović, četrti sodnik R. Obrenović, v VOR sobi pa bosta s tehnologijo upravljala video sodnika D. Šmajc in B. Mertik.

Edina nedeljska tekma bo odigrana v prestolnici, ko bo na severu Ljubljane v središču pozornosti derbi kroga med Olimpijo in Muro. Na največjem nogometnem objektu v državi bo pred praznimi tribunami s piščalko od 20.15 ure ravnal 34-letni Alen Borošak iz Maribora, pomočnika bosta M. Žunič in M. Vidali, video sodnika pa Kajtazović in Antić.

Leta 2016 udeleženec izobraževanja za mlade nadarejene evropske sodnike UEFA Core (Centre of Refereeing Excellence) Alen Borošak sodi na tekmah 1. SNL od sezone 2014/15, po tem ko je 29. avgusta 2014 debitiral v njastarejšem slovenskem mestu na Ptuju, kjer sta se pomerila Zavrč in Radomlje, v Stožicah pa bo sodil svojo 64. tekmo v Prvi ligi.

Na ponedeljkovi zadnji tekmi uvodnega kroga nove sezone 1. SNL pa bo na severnem Primorskem v Novi Gorici od 20.15 ure dalje pravico na tekmi med Gorico in Bravom delil še 31-letni Denis Halilović iz Celja (na sliki spodaj), ki je svojo prvo tekmo sodil 21. maja na tekmi Kalcer Radomlje - Domžale. Pomočnika na stadionu v mestu vrtnic bosta D. Gabrovec in M. Mežnar, četrti sodnik bo D. Šmajc, video sodnika pa M. Antić in D. Balažič.

Tekst: NZS/ ŽD

Foto: m.24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.09.2022 | Sodniki
  Špurova potuje v Indijo na SP deklet do 17. let
  Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je 33-letna Staša Špur iz Murske Sobote izbrana med 28 najboljših svetovnih pomočnic sodnic ter bila povabljena v Indijo na 7. Svetovno prvenstvo za ženske do 17. let (FIFA Women's World Cup U-17 2022).
 • 28.07.2022 | Sodniki
  Sodniki, sodnice in kontrolorji aktivirali letovanje 22-ih otrok
  Sodniki, sodnice in kontrolorji so v junijskem družbeno odgovornem projektu omočili nepozabne poletne počitnice za 22 otrok na Debelem rtiču. Otroci prav v teh dneh tam uživajo v brezskrbni igri, učnih aktivnostih in morskih radostih, obiskal pa jih je tudi prvoligaški sodnik.
 • 22.07.2022 | Sodniki
  Naša sodnica v četrtfinalu ženskega Eura
  Po dveh tekmah skupinskega dela tekmovanja na 13. Evropskem prvenstvu za ženske, kjer je Staša Špur (33) iz Murske Sobote opravljala naloge pomočnice sodnice hrvaški sodnici Ivani Martinčić na dvobojih med Nizozemsko in Portugalsko ter med Italijo in Belgijo, bo naša sodnica delovala tudi v izločilnih bojih in sicer na sobotni četrtfinalni tekmi v Rotherhamu med Francijo in Nizozemsko.
 • 18.07.2022 | Sodniki
  Staši Špur druga tekma na ženskem Euru 2022
  Našo linijsko sodnico Stašo Špur iz Murske Sobote čaka drevi druga tekma na ženskem EURU 2022 v Angliji. Po tekmi Nizozemska - Portugalska minulo sredo, bo tokrat v aktivni vlogi ob vzdolžni črti na dvoboju med Italijo in Belgijo na stadionu akademije Manchester Cityja, ki se nahaja neposredno ob osrednjem klubskem stadionu angleškega prvaka.
 • 12.07.2022 | Sodniki
  Uvodna tekma za Stašo Špur na ženskem EURU 2022 v Angliji
  Evropsko nogometno prvenstvo za ženske 2022, ki se je začelo v sredo 6. julija v Angliji in bo potekalo vse do finalne tekme 31. julija- na žalost brez udeležbe varovank Borut Jarca- bo v aktivni vlogi na igrišču doživela naša najboljša FIFA pomočnica sodnice 33-letna profesorica razrednega pouka Staša Špur iz Murske Sobote, ki bo svojo uvodno tekmo imela v sredo, ko se bosta pomerili Nizozemska in Portugalska.
 • 17.06.2022 | Sodniki
  Uspešno izvedeno strokovno PNI predavanje za klube in medije
  V Kongresnem centru Brdo je danes potekalo strokovno predavanje iz interpretacije pravil nogometne igre, ki je bilo namenjeno klubskim predstavnikom, glavnim trenerjem, kapetanom klubov v Prvi ligi Telemach in medijem z namenom seznanitve s trendi in najnovejšimi smernicami pred prihajajočo novo sezono.
 • 14.06.2022 | Sodniki
  Sodniki zbrali 7.106 EUR za letovanje 22 otrok na morju
  Velika humanitarna akcije vseh sodnikov, sodnic in kontrolorjev pod okriljem Zveze nogometnih sodnikov Slovenije v sodelovanju z oddajo Svet na Kanalu A je dosegla izjemen uspeh, saj je bilo za letovanje otrok v stiski zbranih 7.106 EUR.
 • 19.05.2022 | Sodniki
  Vinčič izbran za sojenje na SP 2022
  Po letu 2018, ko je Damir Skomina s pomočnikoma Juretom Praprotnikom in Robertu Vukanom sodil na Svetovnem prvenstvu v Rusiji bo Slovenija tudi na 22. Svetovnem prvenstvu imela svojega predstavnika, saj je bil Slavko Vinčić imenovan kot eden izmed 11 glavnih sodnikov iz starega kontinenta v paru z njem pa na SP potujeta še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.
 • 13.05.2022 | Sodniki
  Ženska sodniška trojka na tekmi 2. SNL
  Drevi je pomemben dan za žensko sojenje, saj bo na stadionu Portoval v celoti ženska sodniška ekipa prvič doslej vodila tekmo 29. kroga 2. SNL med novomeško Krko in ptujsko Dravo.
 • 12.05.2022 | Sodniki
  Finale lige Europa Slavku Vinčiću
  Iz sedeža Evropske nogometne zveze (UEFA) so sporočili izbrane sodnike za finalno tekmo lige Europa, kar nas je še posebej razveselilo pri Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije, saj smo prejeli nov izjemen pečat in ogromno priznanje za slovensko sojenje. Sredino tekmo finala Evropske lige, ko se bosta v vroči Sevilli pomerila nemški Eintracht iz Frankfurta in škotski Glasgow Rangers bo upravljal Slovenec in sicer 42-letni Mariborčan Slavko Vinčić.

DELI NA