Spodrsljaj Olimpije proti Aluminiju

Olimpija - Aluminij 0:1 (0:1)

* Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Jug, Vidali, Bensa.
* Strelec: 0:1 Klepač (26.).
* Olimpija: Vidmar, Andrejašič (od 69. Bezjak), Samardžić, Šme (od 46. Bagnack), Jurčević (od 80. Knežević), Ostrc (od 46. Elšnik), Tomić, Menalo, Savić, Cekici, Vukušić.
* Aluminij: Janžekovič, Jakšić (od 18. G. Pečnik), Petek, Kontek, Ploj, Grajfoner, Čermak (od 88. Marinšek), Horvat, Klepač, T. Pečnik (od 69. Matjašič), Živković.
* Rumeni kartoni: Samardžić, Savić, Menalo, Bagnack, Tomić, Knežević; Ploj, Matjašič.
* Rdeč karton: Samardžić (85); Matjašič (90).

Nogometaši Olimpije so po dveh tekmah, na katerih so dosegli 12 golov in osvojili poln izkupiček točk, tokrat proti Aluminiju streljali s slepimi naboji. Nogometaši iz Kidričevega so s čvrsto in gosto postavitvijo na sredini igrišča povsem onemogočili prehode v napad vodilnega moštva državnega prvenstva.

Olimpija kljub porazu ostaja na prvem mestu, a ima le še točko prednosti pred drugim Celjem, ki je odneslo vse tri točke iz Ljudskega vrta. Aluminij s tretjo zaporedno gostujočo zmago ostaja na četrtem mestu prvenstvene lestvice, za Mariborom pa zaostajajo za štiri točke.

Obe moštvi sta v dvoboj 33. kroga krenili brez kaznovanih nogometašev. Po tekmi premora se je v moštvo zeleno-belih vrnil kapetan Tomislav Tomić, Aluminij pa je po domačem porazu proti ljubljanskemu Bravu v prejšnjem krogu opravil dve spremembi v prvi enajsterici.

Ti sta očitno obrodili sadove, saj je po sijajni potezi za vodstvo zadel prav eden od dveh novih nogometašev Mihael Klepač. V 26. minuti je hrvaški nogometaš prejel visoko žogo, z enim dotikom pa je iz igre vrgel tako Mirala Samardžića kot Denisa Šmeja, nato pa z volejem z levico premagal nemočnega Nejca Vidmarja. Pred tem je imel v peti minuti Klepač še eno lepo priložnost, a mu je strel blokiral Samardžić.

Olimpija je bila najbližje zadetku v 16. minuti po kotu, ko je žoga zadela gostujočega nogometaša Lucasa Maria Horvata, ki je skoraj premagal svojega vratarja Luko Janžekoviča. V obetavnem položaju se je v prve četrt ure po ukradeni žogi znašel tudi Endri Cekici, a je predolgo čakal, na kar so mu branilci Aluminija žogo izbili preden je sprožil proti vratom.

V 21. minuti je v Stožicah zmanjkalo elektrike, zaradi česar je bila igra prekinjena za devet minut. Po zadetku Klepača pa do konca polčasa pravih priložnosti za spremembo izida ni bilo.

V drugem polčasu je bila Olimpija nevarnejša, a streli zeleno-belih niso bili posebej nevarni. Zeleno-beli so vse bolj pretili, a jim je pred kazenskim prostorom gostov zmanjkalo zbranosti za uspešno zadnjo podajo.

Na drugi strani je imel priložnost za povišanje vodstva Ante Živković, a je z glavo meril slabo, zaradi česar Vidmar ni imel pretiranega dela. Aluminij je bil še naprej nevaren iz protinapadov, strel Marcela Čermaka pa je v 67. minuti Vidmar obranil.

V 77. minuti je nevarno s prostega strela sprožil Cekici, a je žoga potovala preveč po sredini in Janžekovič jo je lahko odbil. Dve minuti kasneje je znova meril Cekici a je tudi ta strel čuvaj mreže Kidričanov zadržal, v 83. minuti pa je strel Luke Menala blokirala obramba Aluminija.

V 84. minuti je zaradi simuliranja v kazenskem prostoru rumeni karton dobil Stefan Savić, ki bo manjkal v Murski Soboti. Minuto kasneje je Olimpija ostala na igrišču z desetimi možmi, ko je drugi rumeni karton prejel Samardžić po udarcu s komolcem, v 90. minuti pa je z deseterico ostal tudi Aluminij po dveh rumenih kartonih Jureta Matjašiča.

Olimpija bo v 34. krogu v četrtek gostovala v Fazaneriji pri Muri, Aluminij pa bo isti dan gostil moštvo Domžal.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa.si

SORODNE NOVICE

  • 24.02.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija suverena v Kidričevem
    Nogometaši Aluminija so v 23. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 0:4 (0:3).
  • 23.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
    Nogometni teden se nadaljuje s sobotno tekmo Aluminija in Olimpije. Ljubljančani bodo točke lovili brez poškodovanega Antonia Marina, Kidričani pa bodo po zmagi proti Radomljam lovili novo presenečenje.
  • 29.10.2023 | Prva liga Telemach
    Olimpija ni uspela streti Aluminija
    Nogometaši Olimpije in Aluminija so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 27.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Olimpija je v četrtek doživela še tretji poraz v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Zmaji bodo rane celili v ligaškem obračunu z Aluminijem, ki se pobira po dveh porazih.
  • 19.08.2023 | Prva liga Telemach
    Goliada pripadla Olimpiji
    Nogometaši Aluminija so v 5. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji s 4:5 (2:1).
  • 18.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
    Novinec med elito pričakuje aktualnega prvaka. Lahko šumarji presenetijo zmaje?
  • 25.04.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V finalu veliki derbi Maribora in Olimpije
    V majskem finalu Pokala Pivovarna Union se bodo za pokalno lovoriko udarili nogometaši Maribora in Olimpije. Zmaji so v Stožicah z goloma Aljaža Krefla in Timija Maxa Elšnika premagali Kidričane, ki so bili dostojen tekmec državnim prvakom.
  • 08.05.2022 | Prva liga Telemach
    Razburljiv zaključek tekme Olimpiji
    Nogometaši so Olimpije so v 34. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagala Aluminij s 3:2 (1:1).
  • 06.05.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Olimpija
    Čeprav so v sila zahtevnem položaju, se pri Aluminiju ne predajajo. Kidričani ob pogledovanju proti devetemu mestu nujno potrebujejo zmago, na Štajersko pa prihaja tretja Olimpija.
  • 06.03.2022 | Prva liga Telemach
    Olimpija - Aluminij 6:0
    Nogometaši Olimpije so v 25. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 6:0 (2:0).

DELI NA