Štajerski derbi Mariboru
Nogometaši Maribora so v tekmi 25. kroga Prve lige v gosteh premagali CM Celje z 2:0 (1:0).

Nogometaši Maribora so na gostovanju v Celju zasluženo dosegli pomembno zmago. Do točk so prišli z zrelo, umirjeno igro, ki so jo kronali z dvema goloma.

Tudi Celjani so imeli predvsem v drugem polčasu nekaj priložnosti, toda vratar Marko Ranilovič se ni pustil premagati, po strelu Romana Bezjaka pa je imel tudi nekaj sreče, saj ga je rešil okvir vrat.

Prvi polčas je postregel z dolgočasno igro med obema kazenskima prostoroma, nekoliko nevarnejši pa so bili gosti. Že v peti minuti se je priložnost ponudila Vitu Plutu, njegov poskus je vratar Amel Mujčinović ubranil. Po obdobju nezanimive igre pa so Mariborčani prišli v vodstvo.

Dragan Jelić je z leve strani kazenskega prostora streljal, Mujčinović je žogo odbil, a le do Pluta. Ko jo je mariborski napadalec poskušal potisniti v mrežo, ga je od zadaj za dres povlekel Domagoj Duspara in koprski sodnik Roberto Ponis je upravičeno pokazal na belo točko, s katere je bil natančen Jelič. Gosti so imeli do odmora še dve polpriložnosti, Dejan Školnik je od daleč streljal v Mujčinovića, Marco Tavares pa je po kotu z glavo streljal čez gol.

V nadaljevanju je bila igra bolj zanimiva. Celjani so zaigrali nekoliko bolj napadalno, hoteli so se izogniti drugemu zaporednemu porazu na domačem igrišču. A kljub temu so imeli prve priložnosti državni prvaki, zamudila sta ju Školnik in Plut.

V 61. minuti pa je Mario Močić lepo podal žogo Bezjaku, ta je iz težkega položaja dobro streljal, premagal Ranilovića, a mu je veselje preprečila prečka. Nevarne akcije so se nato vrstile ena za drugo. Duspari je po strelu od daleč veselje preprečil Ranilovič, v nasprotnem napadu je Jelič sam prodrl pred vrata, a tudi Mujčinović je dokazal, da je odličen vratar.

V 84. minuti pa je bil vendarle brez moči. Po kotu, ki ga je izvedel Dejan Mezga, je bil v kazenskem prostoru neoviran Elvedin Džinić, ki je z glavo žogo preusmeril v mrežo. S tem so bili upi domačih končani.

SORODNE NOVICE

  • 01.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Celje - Maribor
    Oglejte si izjave po tekmi 25. kroga Prve lige CM Celje - Maribor.

DELI NA