08.08.2012 | A
Stojanović: "Zmaga proti Romuniji bi bila dobra popotnica."

Selektor Slaviša Stojanović je v ponedeljek objavil seznam reprezentantov za prihajajočo tekmo z Romunijo, do nedelje, ko se z igralci zberejo na Brdu pri Kranju, pa se bo s svojima najtesnejšima sodelavcema, Safetom Hadžičem in Tonijem Usnikom, dodobra posvetiv še zadnji in eni od številnih analiz nasprotnikov v naslednjih tekmah.

Slovenski selektor že iz svojih časov, ko je sedel na klopeh slovenskih prvoligašev, slovi kot eden najbolj marljivih trenerjev, temu pa ni tako zgolj na igrišču, temveč tudi v pripravi na treninge. Romuni so bili predelani že pred časom, v naslednjem tednu bo s svojimi sodelavci nanje opozoril tudi reprezentante. “Kot vsakega nasprotnika smo tudi Romune že vzeli pod drobnogled, vzporedno pa se pripravljamo tudi na tekmi s Švico in Norveško. Ta tekma je enako pomembna kot sam začetek kvalifikacij, tu si želimo izgledati tako kot bomo v začetku kvalifikacij. Navodila so povsem jasna, priprave na začetek kvalifikacij so se začele že s tekmo proti ZDA in na vsaki tekmi želimo nadgraditi naše znanje in stabilnost ekipe,” je odločen selektor.

Marsikateri selektor bi pred dvema težkima kvalifikacijskima tekmama zadnjo kvalifikacijsko tekmo odigral z lažjim nasprotnikom, Stojanović pa je načrtno izbral nekoliko težje tekme, začenši z ZDA, Škotsko, Grčijo in zdaj še Romunijo: “Nasprotniki niso bili lahki, tudi Romuni so izjemno kvalitetna reprezentanca, načrtno so bili izbrani saj nas v prvih dveh tekmah kvalifikacij čakata dva izjemno težka nasprotnika. Želimo dobiti zadnje odgovore in biti čim bolje pripravljeni na začetek kvalifikacij.”

Slovenska reprezentanca izkušenj z Romunijo iz zadnjega obdobja nima, tudi Romuni so namreč precej pomladili reprezentanco, to pa ne spreminja ambicij naše reprezentance pred tekmo. V Ljubljani si želijo zmagati. “Vsakič si želimo zmagati,” razlaga selektor, “tekma se igra zato, da se jo dobi. To bi bila dobra popotnica, vse bomo naredili, da bi bilo res tako. V isti sapi pa se zavedamo pa se, da je na drugi strani res kvaliteten nasprotnik.”

Stojanović je za tekmo z Romuni zbral 24 igralcev, poleg bi bila še Ljubijankič in Pečnik, nekaj zanimivih igralcev je še v mladi reprezentanci. Je to kader, s katerim se bo selektor podal na pot proti Braziliji? “Ta izbor igralcev je vsekakor jedro, o katerem razmišljam za začetek kvalifikacij. Priznam pa, da je še nekaj zelo zanimivih igralcev iz naše Prve lige, ki jih tudi redno spremljam. Vse je odvisno od igralčevih predstav oziroma forme v klubu. Trenutno so vsi več ali manj v fazi priprav, saj se prvenstva šele počasi začenjajo. Bomo videli kako in koliko bodo igrali, pri nekaterih njihov položaj ni bleščeč, ampak temu primerno bom na koncu tudi reagiral,” je pogovor zaključil Stojanović.

Tekst: NZS/MaK?
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Odmevi po žrebu
  Slovenska delegacija na čelu s selektorjem Matjažem Kekom in predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem je v Hamburgu žreb skupin za evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji ocenila za težak. Kot pa je poudaril selektor, tekmece poznajo in bodo na EP šli tekmovat, ne zgolj sodelovat.
 • 04.12.2023 | A
  V skupini C z Dansko, Srbijo in Anglijo
  Slovenska nogometna reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu, ki bo med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto potekalo v Nemčiji, v skupini C pomerila proti Danski, Srbiji in Angliji. Tako je določil današnji žreb v hamburški koncertni dvorani.
 • 04.12.2023 | A
  Euro 2024: Prednostna obravnava za slovenske navijače
  Nogometna zveza Slovenije svojim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri nakupu vstopnic za tekme slovenske nogometne reprezentance v sklopu Eura 2024. Ključen podatek, ki slovenskim navijačem zagotavlja prednostno obravnavo pri žrebu, je EMŠO številka, ki jo je nujno potrebno vnesti v polje, kjer je predvidena številka ID osebnega dokumenta (Passport/ID number).
 • 02.12.2023 | A
  Slovenski nogometaši bodo danes dobili tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 01.12.2023 | A
  Razpis za odprto delovno mesto Strokovni sodelavec za trenerska usposabljanja
  Iščemo osebo, ki je pozitivno naravnana, samoiniciativna, komunikativna, odgovorna, timsko usmerjena, ima primeren odnos do sodelavcev in ostalih deležnikov, predvsem pa odgovoren odnos do kakovosti dela.
 • 30.11.2023 | A
  EURO 2024: Vse o vstopnicah na enem mestu
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 2. decembra dobila nasprotnike, s katerimi se bo pomerila v sklopu skupinskega dela Eura 2024. Vzporedno z žrebom bo stekla tudi prva faza prodaje vstopnic za nogometni spektakel, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 30.11.2023 | A
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za Euro 2024
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto dobila tekmece za evropsko prvenstvo 2024. Evropska nogometna zveza Uefa bo žreb skupin izvedla ob 18. uri v Hamburgu, enem od desetih nemških mest, ki bodo gostila tekme EP med 14. junijem in 14. julijem prihodnje leto.
 • 27.11.2023 | A
  Slovenija leto evropskega prvenstva začenja v ZDA
  Slovenska nogometna reprezentanca bo 20. januarja 2024 odigrala pripravljalno tekmo proti ekipi ZDA na stadionu Toyota Field v San Antoniu. Tekma bo za slovensko reprezentanco odlična priložnost za pripravo na leto, v katerem bo Slovenija ponovno zaigrala na prvenstvu najboljših Stare celine.
 • 23.11.2023 | A
  EURO 2024: Vstopnice za slovenske navijače v prodaji od 1. decembra
  Po uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na Euro 2024 evforija med navijači ne popušča. Številni že pogledujejo proti junijskemu spektaklu v Nemčiji, kjer bo za slovenske navijače na voljo 10.000 vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva.
 • 22.11.2023 | A
  Mijatović: Verjel sem v to generacijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na Euro 2024 dosegla zastavljeni cilj izpred začetka kvalifikacij, kar je razveselilo predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića, ki je verjel v to generacijo nogometašev od samega začetka.

DELI NA