08.08.2012 | A
Stojanović: "Zmaga proti Romuniji bi bila dobra popotnica."

Selektor Slaviša Stojanović je v ponedeljek objavil seznam reprezentantov za prihajajočo tekmo z Romunijo, do nedelje, ko se z igralci zberejo na Brdu pri Kranju, pa se bo s svojima najtesnejšima sodelavcema, Safetom Hadžičem in Tonijem Usnikom, dodobra posvetiv še zadnji in eni od številnih analiz nasprotnikov v naslednjih tekmah.

Slovenski selektor že iz svojih časov, ko je sedel na klopeh slovenskih prvoligašev, slovi kot eden najbolj marljivih trenerjev, temu pa ni tako zgolj na igrišču, temveč tudi v pripravi na treninge. Romuni so bili predelani že pred časom, v naslednjem tednu bo s svojimi sodelavci nanje opozoril tudi reprezentante. “Kot vsakega nasprotnika smo tudi Romune že vzeli pod drobnogled, vzporedno pa se pripravljamo tudi na tekmi s Švico in Norveško. Ta tekma je enako pomembna kot sam začetek kvalifikacij, tu si želimo izgledati tako kot bomo v začetku kvalifikacij. Navodila so povsem jasna, priprave na začetek kvalifikacij so se začele že s tekmo proti ZDA in na vsaki tekmi želimo nadgraditi naše znanje in stabilnost ekipe,” je odločen selektor.

Marsikateri selektor bi pred dvema težkima kvalifikacijskima tekmama zadnjo kvalifikacijsko tekmo odigral z lažjim nasprotnikom, Stojanović pa je načrtno izbral nekoliko težje tekme, začenši z ZDA, Škotsko, Grčijo in zdaj še Romunijo: “Nasprotniki niso bili lahki, tudi Romuni so izjemno kvalitetna reprezentanca, načrtno so bili izbrani saj nas v prvih dveh tekmah kvalifikacij čakata dva izjemno težka nasprotnika. Želimo dobiti zadnje odgovore in biti čim bolje pripravljeni na začetek kvalifikacij.”

Slovenska reprezentanca izkušenj z Romunijo iz zadnjega obdobja nima, tudi Romuni so namreč precej pomladili reprezentanco, to pa ne spreminja ambicij naše reprezentance pred tekmo. V Ljubljani si želijo zmagati. “Vsakič si želimo zmagati,” razlaga selektor, “tekma se igra zato, da se jo dobi. To bi bila dobra popotnica, vse bomo naredili, da bi bilo res tako. V isti sapi pa se zavedamo pa se, da je na drugi strani res kvaliteten nasprotnik.”

Stojanović je za tekmo z Romuni zbral 24 igralcev, poleg bi bila še Ljubijankič in Pečnik, nekaj zanimivih igralcev je še v mladi reprezentanci. Je to kader, s katerim se bo selektor podal na pot proti Braziliji? “Ta izbor igralcev je vsekakor jedro, o katerem razmišljam za začetek kvalifikacij. Priznam pa, da je še nekaj zelo zanimivih igralcev iz naše Prve lige, ki jih tudi redno spremljam. Vse je odvisno od igralčevih predstav oziroma forme v klubu. Trenutno so vsi več ali manj v fazi priprav, saj se prvenstva šele počasi začenjajo. Bomo videli kako in koliko bodo igrali, pri nekaterih njihov položaj ni bleščeč, ampak temu primerno bom na koncu tudi reagiral,” je pogovor zaključil Stojanović.

Tekst: NZS/MaK?
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

 • 29.02.2024 | A
  Letne vstopnice v prodaji, posamične 7. marca
  Slovenska nogometna reprezentanca marca pričenja s pripravami na evropsko prvenstvo 2024 s tekmama proti Malti in Portugalski. Prodaja letnih vstopnic je že stekla, prodaja posamičnih za tekmo s Portugalsko pa bo 7. marca.
 • 27.02.2024 | A
  Reprezentanti pred obračunom s Portugalsko stopnjujejo strelsko formo
  Slovenija bo konec marca v Stožicah gostila reprezentanco Portugalske, varovanci Matjaža Keka pa v svojih klubov učinkovito dosegajo zadetke. Tokrat se je med strelce vpisala četverica, z dvema zadetkoma se je izkazal Elšnik, zadeli pa so tudi Gorenc Stankovič, Šeško in Vipotnik.
 • 21.02.2024 | A
  Kek ostaja selektor do novembra 2025
  Nogometna zveza Slovenije oziroma predsednik Radenko Mijatović je danes s selektorjem Kekom uskladil dogovor, da bo Matjaž Kek vodil nogometno izbrano vrsto Slovenije še vsaj do konca kvalifikacij za Svetovno prvenstvo 2026.
 • 20.02.2024 | A
  Balkovec natančen s prostega strela, Gorenc Stankovič zadel v Konferenčni ligi
  V preteklih dneh so bili slovenski reprezentanti ponovno na delu v svojih klubih. Z zadetkom sta se tokrat izkazala Jure Balkovec in Jon Gorenc Stankovič.
 • 13.02.2024 | A
  Slovenski reprezentanti v dobri podajalski in strelski formi
  Minuli konec tedna so se v pogon vrnili reprezentanti, ki si kruh služijo doma v Sloveniji, na Poljskem in v Avstriji. S ključnimi podajami sta se izkazala Žan Karničnik in Timi Max Elšnik, ki se je vpisal tudi med strelce. Gol so dosegli tudi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Žan Vipotnik.
 • 09.02.2024 | A
  Za uvod dvakrat doma, zaključek v Avstriji
  Po včerajšnjem žrebu skupin za Uefa liga narodov so postali znani termini vseh tekem. Slovenija bo ligo B v skupini 3 odprla 6. septembra ob 20.45 pred domačimi gledalci proti Avstriji.
 • 08.02.2024 | A
  Slovenija v Uefa ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom
  Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra.
 • 06.02.2024 | A
  Šeško do devetega gola, sedem reprezentantov pričenja spomladanski del sezone
  Pretekli konec tedna se je z novim zadetkom v Bundesligi izkazal Benjamin Šeško, v prihajajočih dneh pa bodo znova na delu reprezentanti, ki so v zimskem času prestajali premor. Vračajo se tisti varovanci selektorja Keka, ki si kruh služijo na Poljskem, v Avstriji ter v Prvi ligi Telemach.
 • 01.02.2024 | A
  Pred Eurom z Armenci in Bolgari
  Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna partnerja za tekme evropskega prvenstva 2024. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari.
 • 25.01.2024 | A
  Euro 2024: Danes znani rezultati žreba
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes pričela z obveščanjem navijačev o rezultatih žreba za nakup vstopnic za Euro 2024.

DELI NA