Štraus v zadnjem hipu
CM Celje je v 29. krogu Prve lige premagalo Nafto s 3:2 (1:1).

V dvoboju "ranjenih levov" iz prejšnjega kroga - Celje je izgubilo doma z Mariborom, Nafta pa na gostovanju v Domžalah - je CM Celje prekinilo niz dveh porazov na domačem terenu. Zmagoviti zadetek je v drugi minuti sodnikovega podaljška dosegel Rok Štraus.

Navkljub porazu - dvanajstemu v 29 tekmah - je Nafta zadržala tretje mesto na razpredelnici, CM Celje pa se je z enajstim uspehom otresel zasledovalcev iz spodnjega dela in ujel priključek s sredino lestvice.

Celjani so tekmo začeli nadvse motivirani in bili v prvi polovici prvega polčasa nesporni gospodarji Arene Petrol. V 12. minuti je atraktivno, s "škarjicami", poskusil Roman Bezjak, deset minut kasneje pa so gostitelji izrazito terensko premoč kronali z zadetkom.

Slaviša Dvorančič je požrtvovalno blokiral strel gostov, žoga se je odbila v kazenski prostor, kjer je Anej Lovrečič s približno dvanajstih metrov natančno odmeril svoj strel. Isti igralec bi lahko le šestdeset sekund kasneje povišal vodstvo Celja, vendar je njegov strel s 25 metrov zaustavila vratnica.

Po načelu, "kdor ne da, ga dobi", je Nafta v 29. minuti izenačila rezultat na 1:1. Konstantin Vasiljev je s kota natančno podal v kazenski prostor, kjer je najvišji skočil Stjepan Caban in zatresel domačo mrežo. Po izenačenju se je igra precej umirila, gostitelji so sicer imeli nekoliko več pobude, toda tudi izkušeni gostje so bili nevarni iz hitrih protinapadov.

V drugem delu se podoba na igrišču ni bistveno spremenila; gostitelji so bili več pri žogi, bili nevarnejši, Nafta pa je bila tista, ki se je prva veselila. V 62. minuti je Mihael Bukovec z dolgo podajo lepo zaposlil Emila Miljkovića, ki se je v položaju iz oči v oči z vratarjem Amel Mujčinovičem bolje znašel in zadel za 2:1.

CM Celju ni preostalo drugega kot popoln napad, ki se je najprej obrestoval v 82. minuti, ko je Dvorančič s kakih osmih metrov izenačil na 2:2, dokončno pa v 92. minuti. Sebastjan Gobec je iz kota podal dolgo žogo na drugo vratnico, usnje je Roman Bezjak preusmeril na Roka Štrausa, ki je s približno dvanajstih metrov neubranljivo zadel mrežo Nafte in sprožil val navdušenja na tribunah Arene Petrol.

V naslednjem krogu Nafto doma čaka osemkratni slovenski prvak Maribor, CM Celje pa bo gostovalo pri zadnjeuvrščeni Labod Dravi.

SORODNE NOVICE

  • 04.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: CM Celje - Nafta
    Oglejte si izjave po tekmi 29. kroga Prve lige CM Celje - Nafta.

DELI NA