21.02.2023 | Prva liga Telemach
Tabor do točke v Fazaneriji

Mura - CB24 Tabor Sežana 2:2 (0:2)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Šabanagić, Kasapović, Vojska.
* Strelci: 0:1 Šušnjara (11.), 0:2 Ndzegue (41.), 1:2 Petković (49.), 2:2 Petković (69.).
* Mura: Mihelak, Kous, K. Cipot, Morris, Beganović, Zličić (od 84. Kasalo), Maruško (od 76. Šimkus), Šarić (od 46. Jovićević), Šroler, Petković, Daku.
* Tabor: Koprivec, Kouao, Ovsenek, Briški, Kaleba (od 85. Al. Zeljković), Gimsay (od 52. Iscaye), Ad. Zeljković (od 64. Halilović), Korošec, Marasović (od 53. Bešir), Ndzengue, Šušnjara (od 52. Stanković).
* Rumeni kartoni: Morris, K. Cipot; Briški, Stanković.
* Rdeči karton: /.

Izbranci Dušana Kosića so spomladi še naprej nepremagani. Tokrat je Kraševcem, ki so na predzadnjem mestu na lestvici, po prvem polčasu dobro kazalo tudi za zmago, saj so vodili z 2:0. V drugem delu pa so domači nogometaši, ki so šesti, le rešili točko, a s tem niso poželi veliko pohval navijačev, ki so se po obračunu oglasili z žvižgi. Mura je na treh tekmah tega dela sezone zbrala dve točki, Tabor pa pet.

Sobočani, ki so pogrešali kar nekaj standardnih nogometašev, so sicer hitro zagrozili, v četrti minuti je namreč Matic Maruško ob dobrem posredovanju Jana Koprivca zadel vratnico s strelom z 20 metrov. V deseti minuti Mirlindu Dakuju ni uspelo kaznovati napake Mihaela Briškija, ki mu je žoga ušla, oziroma je na koncu strel spet branil sežanski vratar.

Zato pa so Kraševci izkoristili svojo prvo priložnost na tekmi. Sacha Marasović je v 11. minuti žogo poslal v globino do Luke Šušnjare, ta je prišel pred vratarja Klemna Mihelaka in ga rutinirano premagal.

V 14. minuti bi lahko Fahd Ndzengue še povečal prednost gostov, a je iz ugodnega položaja v bližini gola zgrešil cilj. Na drugi strani pa je Koprivec spet izvrstno posredoval v 16. minuti, ko je v sredini kazenskega prostora streljal Ivan Šarić.

Koprivec se ni pustil presenetiti niti po strelu Martina Šrolerja v 23. minuti, Ndzengue pa je novo priložnost Tabora zapravil v 39. minuti, vendar je iz bližine žogo poslal čez gol. Je pa sežanski napadalec v 41. minuti po podaji Alena Korošca sam stekel proti vratom, takrat pa je le premagal Mihelaka za 2:0.

Mura se je v igro vrnila v 49. minuti, ko je Briški z igranjem z roko zakrivil enajstmetrovko. To je izvedel Nikola Petković, Koprivec je njegov poskus obranil, a se je žoga spet odbila do Murinega nogometaša, ki je v drugo le zadel za 1:2.

V 56. minuti je Mihelak preprečil povišanje Taborovega vodstva, ko je obranil strel Korošcu, v 69. pa je Mura izenačila, ko se je pred vrati najbolje znašel Petković. V 89. minuti je Mihelak obranil še en strel gostov, v 90. pa je Jakoslav Stanković zadel le zunanji del mreže Murinih vrat.

Mura bo v 24. krogu v soboto gostovala pri Bravu, Tabor pa pri Radomljah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.02.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Tabor
    Mura je tudi na četrtem prvoligaškem gostovanju pri Radomljanih ostala brez zmage, Tabor pa je po zmagi v Domžalah prekrižal še celjske načrte. Kdo bo boljši v Fazaneriji?

DELI NA