Tabor doma z zmago proti Aluminiju

CB24 Tabor Sežana - Aluminij 3:1 (1:0)

* Stadion Rajko Štolfa, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelci: 1:0 Babić (31.), 2:0 Djalo Balde (61.), 2:1 Kukuličić (77.), 3:1 Stare (88.).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Nemanič, Zebić, Ristić, Denis, Krivičić (od 73. Sever), Babić (od 79. Rovas), Mihaljević, Stančič, Grobry, Djalo Balde (od 78. Stare).
* Aluminij: Janžekovič, Ploj, Jakšić, Azemović, Pantalon, Horvat, Čermak, Klepač, Grajfoner (od 64. Kukuličić), Pečnik (od 70. Matjašič), Bosilj (od 70. Maletić).
* Rumeni kartoni: Ristić, Stančič; Pečnik, Azemović.
* Rdeč karton: Stančič (29.).

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so pod vodstvom novega trenerja Gorana Stankovića, ki je nasledil Maura Camoranesija, zabeležili drugo zmago v sezoni. Čeprav so dobro uro igrali z igralcem manj, so Aluminiju zabili tri zadetke in zmagali s 3:1. Kidričani ostajajo pri eni točki v treh tekmah, so pa v Sežani dosegli prvi zadetek v sezoni.

Razgiban uvod je napovedal zanimivo in borbeno predstavo. Prvič se je mreža zatresla že v 4. minuti, vendar je sodnik Slavko Vinčić zadetek Tabora Sežane razveljavil zaradi prekrška. Nato so v naslednjih petih minutah sledile tri zrele priložnosti za goste; poskusa Tilna Pečnika in Davida Flakusa Bosilja je zaustavil vratar Jan Koprivec, strel z glavo Renata Pantalona pa je bil premalo natančen.

Prvi ključen trenutek tekme se je zgodil v 29. minuti, ko je moral Dino Stančič zapustiti igralno površino zaradi dveh rumenih kartonov, ki jih je dobil v razmaku dobrih petih minut. Kljub igralcu manj so domači v 34. minuti povedli z 1:0.

Napadalec Gvineje Bissau Aldair Adulai Djalo Balde se je v kazenskem prostoru dokopal do žoge, Nemanja Jakšič ga je spotaknil, sodnik Vinčić pa je pokazal na belo točko. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil Mario Babić.

V drugem polčasu je bilo priložnosti manj, so pa gledalci na tribunah videli tri zadetka. Svojega prvega v Sežani je dosegel Djalo Balde v 61. minuti, na 2:1 je petnajst minut kasneje znižal Filip Kukuličić, za katerega je bil to tudi prvi zadetek v dresu Aluminija, odločitev o zmagovalcu pa je zapečatil Marcel Stare v 88. minuti iz hitrega protinapada.

V 4. krogu (20. 9.) bo Tabor Sežana gostovala v Domžalah, Aluminij pa bo gostil Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Aluminij
    Tabor, ki je med reprezentančnim premorom dobil novega trenerja, se bo v nedeljo srečal z Aluminijem. Kidričani so se proti Celju pokazali v dobri luči, bo tako tudi tokrat?

DELI NA