05.03.2023 | Prva liga Telemach
Tabor in Bravo z remijem

CB24 Tabor Sežana - Bravo 1:1 (1:0)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Halilović, Mežnar, Černe.
* Strelca: 1:0 Marasović (34.), 1:1 Kramarič (69./11 m).
* Tabor: Koprivec, Kouao, Ovsenek, Briški, Kaleba, Pabai, Marasović, Korošec (od 77. Halilović), Ad. Zeljković, Ndzengue (od 83. Khali), Šušnjara (od 90+1. Mahne Vatovec).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Katinić, Jakšić, Španring (od 65. Trontelj), Trdin, Nsana (od 85. Štor), Bušnja (od 77. Selan), Kramarič, Kurtović (od 46. Svetlin), Flakus Bosilj.
* Rumeni kartoni: Ad. Zeljković, Kaleba, Šušnjara; Trdin.
* Rdeči karton: /.

Obračun ekip iz spodnjega dela lestvice se je končal z neodločenim izidom. Zasedba Dušana Kosića v spomladanskem delu še ni doživela poraza, strateg Brava Aleš Arnol pa je svoj prvoligaški debi v vlogi glavnega trenerja začel s točko. Je pa njegova ekipa brez zmage že od 16. kroga, kljub temu pa je na relativno varnem sedmem mestu s petimi točkami prednosti pred Radomljani in današnjimi tekmeci.

Po boljšem začetku Tabora so imeli gosti v deveti minuti izjemno priložnost, ko je bil David Flakus Bosilj v dvoboju ena na ena z Janom Koprivcem, a je bil sežanski vratar uspešnejši, v nadaljevanju akcije pa je zgrešil Martin Kramarič. V 41. minuti je Thadee Kaleba, ki je v prej omenjeni akciji žogo izbil z golove črte, pravočasno blokiral še strel Flakusa Bosilja.

V 25. minuti pa je Tabor sprožil prvi nevarnejši poskus, s plasiranim strelom je poskusil Adrian Zeljković, vendar je Matija Orbanić žogo ujel. Devet minut pozneje pa so Kraševci povedli, Sacha Marasović je najprej zgrešil žogo na vrhu kazenskega prostora, a je ta nekoliko srečno ostala pri njem, v drugo pa je Orbanića premagal po tem, ko je na poti proti golu žoga zadela še enega Bravovih branilcev in spremenila smer.

V drugem polčasu je v 50. minuti najprej Gašper Trdin poskusil z glavo, vendar Koprivec ni imel veliko dela, je pa Bravo po Kalebajevem vlečenju Matije Kavčiča dobil najstrožjo kazen. To je v 69. minuti izkoristil Martin Kramarič za 1:1 in svoj deveti gol sezone.

Pozneje je spet tudi Tabor bolj pogledal proti golu tekmeca, tako je med drugim v 74. minuti Adrian Zeljković od daleč žogo poslal čez gol, vendar ekipi v tem obdobju tekme nista bili posebej nevarni. V 85. minuti je zgrešil Flakus Bosilj, v 86. na drugi strani Nabil Khali, v sodniškem dodatku pa je še Luka Štor preslabotno streljal z glavo za še kakšno spremembo izida.

Tabor bo v 26. krogu v soboto gostoval v Mariboru, Bravo pa dan pozneje pri Radomljah.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Bravo
    Bravo z nedeljskim gostovanjem v Sežani vstopa v ero po Dejanu Grabiću, ki je postal trener Mure. Ljubljančani lovijo prvo zmago po osmih tekmah čakanja, Tabor pa v nadaljevanju sezone še ni klonil.

DELI NA