29.10.2022 | Prva liga Telemach
Tabor s preobratom do zmage

CB24 Tabor Sežana - Kalcer Radomlje 2:1 (0:1)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelci: 0:1 Ouro (16./11 m), 1:1 Štravs (80.), 2:1 Ndzengue (95.).
* Tabor: Koprivec, Živulić (od 62. Štravs), Briški, Kouao (od 89. Iscaye), Letaj (od 62. Vukotić), Ad. Zeljković, Kocić, Korošec, Khali (od 76. Da Costa), Ndzengue, Stanković (od 62. El Afghani).
* Radomlje: Velić, Marković (od 84. Hrvoj), Zulić, Kourn, Ševelj, N'Landu, Ouro, M. Čuić (od 74. Nuhanović), Tahiraj (od 74. Sever), Cerar (od 62. Šošić), Sokler (od 73. Hadžić).
* Rumena kartona: Stanković; Ouro.
* Rdeči karton: /.

Živahen dvoboj ekip, ki se borita za obstanek, se je v Sežani po kar nekaj lepih priložnostih, predvsem Radomljanov, končal z zmago gostov, ki so drugič na tekmi zadeli globoko v sodniškem dodatku. To pomeni, da so Sežanci prekinili niz desetih tekem brez zmage ter se točkovno izenačili s predzadnjo Gorico. Radomljani, ki imajo točko več od omenjenih, pa so niz brez zmage podaljšali na dvanajst tekem.

Sežanci so imeli prvo večjo priložnost na tekmi, ko je Fahd Ndzengue prišel do strela v kazenskem prostoru ob razredčeni obrambi gostov, a je žogo poslal mimo vrat. So pa Radomljani, ki so med drugim pogrešali kaznovanega Vedrana Vrhovca, tudi kazali napadalne ambicije in bili boljši tekmec, v 15. minuti pa je Ester Sokler izsilil enajstmetrovko, potem ko je prekršek nad njim naredil Elvis Letaj. Samsondin Ouro je bil z bele pike zanesljiv za 1:0.

V 25. minuti je proti vratom Tabora stekel Sokler, toda na koncu z leve strani slabo zaključil, po nekaj boljši igri domačih pa je bila gostujoča zasedba Nermina Bašića v 32. minuti blizu novemu zadetku, ko je imel odprt strel Mario Čuić, a žoga je na poti zadela njegovega soigralca Francesca Tahiraja in toliko spremenila smer, da je končala malce mimo vrat.

V 36. minuti je imel še sam Tahiraj priložnost za zadetek, imel je veliko prostora po akciji Radomelj, a na koncu je njegov poskus obranil Jan Koprivec. Ta je odbil žogo tudi po kotu takoj zatem v 37. minuti, toda do nje je prišel Čuić in jo na začudenje večine iz neposredne bližine poslal čez gol. V 41. minuti je na drugi strani od daleč poskusil Mihael Briški, vendar žogo poslal mimo vrat. Koprivec pa je bil spet na delu v 44. minuti po strelu Soklerja iz bližine, pri Taboru pa je bil neuspešen še Ndzengue.

V drugem polčasu je z glavo nevarno meril Sokler v 54. minuti, spet pa je bil na mestu Koprivec, malce pozneje pa so gosti neuspešno zahtevali še enajstmetrovko. Darly N'Landu je bil nato premalo natančen s strelom od daleč, v 57. minuti pa je Koprivec morda celo preprečil avtogol, ko je Letaj nevarno vrnil žogo proti vratarju, ki je stal nekaj metrov od vrat.

Tudi v 59. minuti je Koprivec preprečil nov zadetek, ko je dobil dvoboj ena na ena s Soklerjem, na drugi strani pa je podobno uspelo Emilu Veliću v dvoboju z Ndzenguejem. Ta je poskusil tudi v 72. minuti, spet pa je posredoval Velić, tako kot Koprivec po prodoru N'Landuja. V 80. minuti pa so domači izenačili, s svojim prvencem v prvi ligi je za 1:1 poskrbel Lan Štravs, ki je zadel s polvolejem po kotu z desne strani.

Že v 91. minuti je Ouro z močnim strelom od daleč zgrešil cilj, v 95. pa so Sežanci prišli do zmagovitega zadetka, ki ga je po podaji z desne strani z glavo iz bližine dosegel Fahd Ndzengue.

Tabor bo v 16. krogu prihodnjo nedeljo gostoval pri Bravu, Radomlje pa bodo dan prej gostile Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Tabor - Radomlje
    Prva sobotna tekma bo odigrana na Krasu, kjer se bodo nogometaši Tabora in Radomelj pomerili v dvoboju spodnjega dela lestvice.

DELI NA