12.09.2021 | Prva liga Telemach
Tabor z novim trenerjem slavil v Ljubljani

Bravo - CB24 Tabor Sežana 0:2 (0:1)

* Športni park Šiška, sodniki: Šmajc, Gabrovec, Šprah.
* Strelca: 0:1 Bongongui (27.), 0:2 Stančić (79.).
* Bravo: Josipović, Drkušić, Križan, Kavčič, Trontelj, Trdin (od 60. Kirm), Simon (od 74. Žinko), Jakšić, Memić (od 60. Maružin), Kramarič, Bajde (od 84. Kancilija).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški, Nemanić, Ristić, Grobry, Mihaljević (od 63. Tolić), Krivičič (od 89. Ovsenek), Kouao (od 89. Kljun), Stančić, Bongongui (od 71. Stanković).
* Rumeni kartoni: Trdin, Kancilija; Krivičić, Koprivec, Grobry.
* Rdeči kartoni: /

Nogometaši Tabora so sredi tedna doživeli spremembo na trenerskem mestu. Igorja Božića je zamenjal Dušan Kosić, avtor lanske nogometne pravljice v Celju. Ljubljančan je bil skoraj leto brez službe, zato je pred tekmo kazal nekaj nervoze, a očitno nepotrebno. Svojo novo ekipo je dobro pripravil na gostovanje pri drugouvrščenemu Bravu, njegova taktika je bila uspešna, tako da so Sežanci z zmago 2:0 osvojili tri točke. Zdaj so pri desetih, prav vse pa so osvojili na gostovanjih.

Tabor se je od samega začetka dobro postavil na igrišču in z agresivno igro preprečeval nevarne akcije gostiteljev. Gosti so bili v nasprotnih napadih celo nevarnejši, Dominik Mihaljević je bil v 12. minuti prvi blizu zadetka. Sprožil je strel z okoli 25 metrov, toda žoga je zletela mimo gola.

Zato pa se je Taboru agresivnost izplačala v 27. minuti, ko so domači izgubili žogo na svoji polovici, Marko Krivičič ni okleval s podajo, lepo je zaposlil Rodrigua Bongonguija, ki se je znašel sam pred vratarjem Josipovićem, ta je na mestu prvega čuvaja mreže pri Bravu zamenjal Igorja Vekića, in ga zanesljivo premagal.

V 38. minuti se je Krivičič spet izkazal s podajo, z desne strani je pred vrati našel Dina Stančića, a je slednji zgrešil žogo in velika priložnost za povišanje vodstva je splavala po vodi.

Bravo si v prvem polčasu ni pripravil niti ene večje priložnosti, že na začetku drugega dela pa bi lahko prišel do izenačenja. Gregor Bajde je preigraval v kazenskem prostoru, prišel do strela, ki pa ga je požrtvovalno blokiral gostujoči branilec Mihael Briški.

Ljubljančani so imeli v drugem delu veliko premoč, Bajde je še nekajkrat poskušal s streli, a ni bil dovolj natančen, tako da so gostujoči nogometaši, ki so se do konca v glavnem branili, brez večjih težav držali vodstvo.

V 79. minuti so ga še povečali, ko je Jakoslav Stanković lepo prodiral po levi strani, podal žogo v sredino do Stančića, ta pa je z natančnim, plasiranim strelom zatresel mrežo.

Tabor bo v naslednjem krogu gostil Aluminij, Bravo pa bo gostoval v Kopru.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.09.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Tabor
    Šiškarje čaka obračun s starimi znanci iz Sežane. S Kraševci so se v sezoni 2018/19 skupaj veselili uvrstitve med elito. Kdo bo boljše volje tokrat?

DELI NA