Toča golov v drugem polčasu in zmaga Kopra

Krka - Luka Koper 2:4 (0:0)

* Stadion Portoval, gledalcev 450, sodniki: Obrenović, Praprotnik (oba Ljubljana), Pavlič (Laze v Tuhinju).
* Strelci: 0:1 Štromajer (64.), 1:1 Fuček (70.), 1:2 Halilović (75.), 2:2 Fuček (79./11-m), 2:3 Štromajer (82.), 2:4 Ivančič (91.).
* Krka: Mitrović, Vučkić (od 85. Gliha), Ejup, Dežmar, Marotti, Fuček, Mojstrovič, Welbeck, Perić, Potokar (od 64. Dangubić), Kastrevec (od 71. Novinič).
* Luka Koper: Simčič, Andrejašič (od 93. Posavac), Hadžić, Šme, Halilović, Radujko, Rahmanović (od 47. Ivančić), Krivičić, Tomić, Črnigoj, Štromajer (od 82. Šimurina).
* Rumeni kartoni: Ejup, Kastrevec; Hadžić, Črnigoj, Šme.
* Rdeč karton: Hadžić (78.).

Po prvem polčasu na Portovalu nihče ni pričakoval, da bo drugih 45 minut zelo razburljivih. V drugem polčasu je namreč padlo šest golov, rdeč karton pa je prejel Damir Hadžić. Primorci so se s tremi točkami rešili zadnjega mesta in skočili na sredino prvenstvene lestvice.

Začetek tekme je bil zadržan, nobena ekipa si ni pripravila zaključnega strela, v 18. minuti pa je po prekršku Lea Ejupa Koper prišel do enajstmetrovke. Žogo si je nastavil Damir Hadžić, a je domači vratar Miodrag Mitrović njegov strel ubranil. Že v naslednji minuti so gosti imeli novo priložnost za zadetek. Amar Rahmanović je izvedel prosti strel, žoga pa je končala v prečki.

Novomeščani so prevzeli pobudo in si priigrali tri priložnosti, streli Žige Kastrevca, Danijela Demžarja in Josipa Fučka pa so zleteli mimo gola. V 32. minuti je poizkusil Rahmanović, ki je bil premalo natančen, tako kot v 40. minuti Marin Perić. V sodniškem dodatku prvega polčasa je bil nevaren Domen Črnigoj, a je bil na pravem mestu Mitrović.

Začetek drugega polčasa je bil bolj obetaven in dinamičen, strela Nane Adda Welbecka in Matej Potokarja pa sta bila le uvod v razburljivih dobrih 20 minut.

Za veselje gostov je v 64. minuti poskrbel Jaka Štromajer, ki je izkoristil podajo iz kota Marka Krivičića, dobil skok in zadel za 1:0. Veselje Koprčanov je trajalo le pet minut, saj je v 70. minuti izenačil Josip Fuček. Krkaši so izvedli kot, žogo je Welbeck podaljšal do Fučka, ta pa je meril natančno s 17 metrov. V 72. minuti, le nekaj trenutkov po vstopu s klopi, je za domače nevarno poizkusil Enes Novinič.

V 75. je Koper izkoristil lepo priložnost, ki sta jo izpeljala osrednja branilca. Hadžić je lepo podal v kazenski prostor, kjer se je sam znašel Denis Halilović, ta pa ponujenega ni zapravil. Hadžić je tri minute kasneje pustil soigralce na cedilu, saj je prejel drugi rumeni karton za prekršek v kazenskem prostoru. Sodnik Rade Obrenović je dosodil enajstmetrovko, ki jo je Fuček izkoristil. To ni ustavilo gostov. V 82. minuti je Josip Ivančić potegnil po desni strani, podal v kazenski prostor, kjer je bil na pravem mestu Štromajer, izkušeni napadalec je le nastavil nogo. Zmago je v 91. minuti potrdil Ivančić, ki je preigral dva domača branilca in zadel.

Obe ekipi bosta tekmi osmega kroga igrali v soboto. Krka bo gostovala v Mariboru, Koper pa bo gostil Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.08.2015 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krka – Luka Koper
    Krka načrtuje prve domače točke v sezoni proti Kopru, ki se želi znebiti zadnjega mesta na prvenstveni lestvici.

DELI NA