24.10.2022 | Prva liga Telemach
Točka Kopra pri Radomljah

Kalcer Radomlje - Koper 2:2 (1:1)

* Športni park, sodniki: Kajtazović, Žunič, T. Jug.
* Strelci: 0:1 Benedičič (7.), 1:1 Ouro (23./11 m), 1:2 Kotnik (55.), 2:2 Mittendorfer (58./avtogol).
* Radomlje: Velić, Marković, Zulić (od 78. Jazbec), Korun, Ševelj, N'Landu (od 68. Sever), Ouro, M. Čuić (od 88. Vrhovac), Tahiraj (od 88. Hrvoj), Cerar (od 68. Nuhanović), Sokler.
* Koper: Golubović, Pavlović, Laci (od 46. Rajčević), Mittendorfer, Kambič, Benedičič (od 63. Correia), Osuji (od 75. Kolobarić), Požeg Vancaš (od 46. Vešner Tičić), Krajinović, Kotnik, Edomwonyi (od 75. Šušnjara).
* Rumeni kartoni: Sokler, Tahiraj, Vrhovac; Laci, Golubović, Krajinović, Mittendorfer.
* Rdeči karton: /.

Radomljani so resda še enajsto zaporedno tekmo v ligi končali brez zmage, a na koncu izvlekli pomembno točko, ki jih je potisnila na osmo mesto lestvice. Koprčani, ki so imeli skoraj dve tretjini časa žogo v svojih nogah (v strelih je bilo 13:12 za Koper), pa so s točko ostali na drugem mestu lestvice, kjer imajo osem točk zaostanka za Olimpijo, ki bo njihov naslednji tekmec.

Primorci so odločneje začeli tekmo, med drugim je v šesti minuti prvič moral posredovati domači vratar Emil Velić po prodoru Brighta Edomwonyija. Zato pa je v sedmi minuti svoj četrti gol na peti tekmi dosegel Žan Benedičič, potem ko je po podaji z desne Velić žogo odbil na drugo stran kazenskega prostora, tam pa jo je izvrstno sprejel Benedičič in nato z volejem diagonalno premagal radomeljskega vratarja.

Le malo zatem je Bede Osuji za malo zgrešil domača vrata. Čeprav so imeli Radomljani težave pri gradnji napada, pa je nato za lepo globinsko podajo stekel Ester Sokler, žogo poslal že mimo Adnana Golubovića, ki je napadalca zrušil in zakrivil najstrožjo kazen. Z bele pike je streljal Samsondin Ouro v 23. minuti in bil zanesljiv ter je izid poravnal na 1:1.

Po tem golu sta imeli obe ekipi še nekaj polpriložnosti in strelov, a se izid ni spremenil, tudi ne po dobrem poskusu Andreja Kotnika v 45. minuti, ko je žoga tudi s pomočjo Velića končala v kotu.

V drugem polčasu je v 50. minuti Golubović odbil žogo po strelu Maria Čuića s 15 metrov, v 55. minuti pa je svoj osmi gol v sezoni dosegel Kotnik za novo vodstvo Kopra. Napadalec, ki za vodilnim strelcem lige Mirlindom Dakujem (Mura) zaostaja za dva gola, je zadel z glavo z devetih metrov po podaji Michaela Pavlovića z leve strani.

Toda že v 58. minuti so Radomljani spet izenačili, Vicko Ševelj je podal z desne strani, Maj Mittendorfer pa je s prsmi žogo usmeril v lastno mrežo. V 71. minuti je moral spet posredovati Golubović po poskusu Leona Severja, sicer pa je Koper držal večino časa žogo v svoji posesti, medtem ko so Radomlje čakale na protinapade. Omar Correia je po kotu v 83. minuti zgrešil s strelom z glavo, zadnji strel na tekmi pa je v 95. minuti sprožil Kotnik, Velić pa se je izkazal z obrambo.

Radomlje bodo v 15. krogu v soboto gostovale v Sežani, Koper pa dan pozneje pri Olimpiji.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.10.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Koper
    Radomlje bodo vnovič gostile zaključno dejanje kroga, v ponedeljekovem popoldnevu bo ob Kamniški Bistrici gostoval Koper, za katerim sta dva primorska derbija.

DELI NA