Točke ostale na primorskem

Luka Koper - Celje 2:1 (1:1)

* Stadion Bonifika, gledalcev 500, sodniki: Perić (Kranj), Kovačič (Ljubljana) in Vojska (Dob).
* Strelca: 0:1 Čirjak (26./11 m), 1:1 Ibričić (31.), 2:1 Ibričić (86./11 m).
* Luka Koper: Simčič (od 33. Adam), Horvat (od 70. Andrejašič), Gregov, Datković, Sikošek, Teijo, Krivičić (od 44. Pučko), Belima, Ibričić, Valencia, Štromajer.
* Celje: Kotnik, Kous (od 88. Marcius), Klemenčič, D. Hadžić, Travner, Pišek, Šporn, Podlogar, Glavaš, Čirjak, I. Hadžić (od 62. Pungaršek).
* Rumeni kartoni: Simčič, Štromajer, Sikošek, Pučko; Šporn, Pišek.
* Rdeči karton: Pišek (85.).

Koprčani so bili v prejšnji sezoni najslabša ekipa na domačem igrišču, v tej pa so v drugem domačem nastopu vpisali še drugo zmago. Junak je bil Senijad Ibričić z dvema goloma. Celjani, ki pred tem niso izgubili proti Kopru na osmih zaporednih tekmah, imajo zdaj enak točkovni izkupiček kot Koprčani.

Tekmo so bolje so začeli domači in že v sedmi minuti je po podaji Joela Valencie do strela z osmih metrov prišel Ruben Belima, z lepo obrambo pa se je izkazal vratar gostov Matic Kotnik. Ta je znova posredoval po nevarnem strelu Valencie z leve strani v 16. minuti.

Tri minute pozneje je po poizkusu z glavo Belime znova odlično reagiral Kotnik, po gneči ki je sledila, pa je Jaka Štromajer z vsega nekaj metrov žogo poslal preko gostujočih vrat. Gostje so prvič resno zagrozili že čez minuto. Po strelu z razdalje je nespretno posredoval Vasja Simčič. Na odbito žogo je pritekel Matej Podlogar, ki pa ga je koprski vratar podrl in sodnik Perić je pokazal na belo točko. Po kar dolgi prekinitvi zaradi nudenja zdravniške pomoči koprskemu vratarju je nato Lovre Čirjak v 26. minuti zanesljivo izvedel enajstmetrovko za vodstvo gostov.

V 31. minuti so domači izenačili. Do žoge je na robu kazenskega prostora prišel izkušeni veteran Senijad Ibričić in nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine se je izkazal z natančnim diagonalnim strelom. Zaradi poškodb sta morala že v prvem polčasu z igrišča Marko Krivičić in Simčič.

Uvodnih petnajst minut drugega polčasa je potekalo pretežno na sredini igrišča in brez nevarnejših poizkusov na obeh straneh, v nadaljevanju pa so nekoliko bolj pritisnili gostje. V 64. minuti je po prostem strelu s 25 metrov natančno sprožil Čirjak, odlično je reagiral domači vratar David Adam, ki je žogo s skrajnimi močmi odbil v vratnico, do odbite žoge je pritekel Jure Travner in jo potisnil v mrežo. Celjski nogometaš pa je bil v nedovoljenem položaju in ostalo je pri 1:1.

V 68. minuti je z glavo poizkusil Marin Glavaš, spet je dobro posredoval Adam. Potem ko so Celjani imeli nekaj več od igre sredi drugega polčasa, pa je končnica tekme pripadla domačim igralcem. V 82. minuti si je dober položaj za strel priigral Valencia, njegov strel z roba kazenskega prostora pa je le za las zgrešil celjska vrata.

V 85. minuti pa odločilni trenutek tekme. Gostujoči nogometaš Janez Pišek je na golovi črti z roko obranil strel Jana Andrejašiča, potem ko je bil Kotnik že premagan in glavni sodnik je igralca gostov izključil ter pokazal na belo točko. Z nje je bil uspešen Ibričić.

Koprčani bodo v 5. krogu prihodnjo soboto gostovali v Domžalah, Celjani pa bodo dan prej gostili Radomljane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Luka Koper - Celje
    Na koprski Bonifiki se bosta udarili rumeno-modri zasedbi. Koprčani so uvodno dejanje na domači zelenici obogatili s tremi točkami, a so v zadnjih sedmih medsebojnih tekmah Celjane ugnali zgolj enkrat. Kako bo v soboto?

DELI NA