29.08.2021 | 1. SŽNL
Tokrat prenos tekme iz Ajdovščine

Po pokalnem četrtfinalu se pozornost spet vrača na SŽNL, kjer se danes igra 2. krog. Pomurke in Radomljanke gostijo novinke v ligi, Olimpija pričakuje Gorenjke, tekma iz Ajdovščine pa tudi v spletnem prenosu na www.nzs.si.

SŽNL, 2. krog, 29.8.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Ljubljana (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Doxakey (11.00)
Primorje Gaia Naturelle – Krim (17.00) (prenos na  www.nzs.si)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Cerklje (17.00)

Pomurke so v tednu dni ostale brez evropskega tekmovanja, za nameček pa so izpadle tudi v pokalu NZS. Prihajajo trenutki, ko ekipa rabi dober rezultat, dobro tekmo, da se dvigne in nadaljuje po začrtani poti. Danes jim v goste prihaja novoustanovljena ŽNK Ljubljana. Ekipi sta se pomerili v času priprav, Pomurke so tedaj slavile s 6:1. »Menim, da bo današnja tekma s Pomurjem zelo zanimiva, saj se lahko obrne tako na eno ali drugo stran. Vsekakor bo potrebno ostati zbran, izkoristiti vsako ponujeno priložnost, v obrambi pa igrati disciplinirano in borbeno,« kapetanka Ljubljane Katja Turk razkrije ambicije novink, ki odhajajo v Bratonce.

Radomljanke in Ptujčanke so optimalno začele sezono: oboje že imajo tri točke po 1. krogu SŽNL, za nameček pa so se oboji uvrstili v polfinale pokala. V tokratni tekmi pa so zavoljo vseh izkušenj in kilometrine v SŽNL v prednosti domačinke, ki pa bodo morale to potrditi proti gostjam. "Čeprav je ekipa Ptuja nova v SŽNL, pričakujemo zahtevno tekmo. Pri Ptuju najdemo nekaj izkušenih igralk, ki so prej pretežno nastopale za ŽNK Maribor. V tekmo moramo iti odločno in zbrano. Prepričana sem, da bomo dale vse od sebe za zmago," za klubsko spletno stran pred tekmo razmišlja Ana Černelič.

V Ajdovščini bodo naše kamere, pričakovati pa je zanimivo in izenačeno tekmo. Na klopi se bosta predstavila nova obraza, ki od letošnjega poletja vodita ekipi, to sta Andi Mamič in Žiga Grgasovič.

V Olimpiji ne skrivajo, da so zadovoljni po uspehu v pokalu, kjer so se prebili v polfinale. A hkrati vedo, da se točke zbirajo v domačem prvenstvu. Trener Miki Kondič od svojih varovank zahteva resnost in zavzetost. Tudi danes ne bo nič drugače, ko gostijo ŽNK Cerklje. »Pričakujemo težko tekmo, na kateri verjamem, da bomo s soigralkami kljub nasprotniku, dale vse od sebe ter se pokazale v kar se da najboljši luči. Nimamo pritiska, veselimo se igranja in si želimo vsako minuto igre izkoristiti za uživanje in napredovanje v nogometni igri,« Nika Koprivnikar v imenu ŽNK Cerklje napoveduje gostovanje v Ljubljani.

Tekst: D.P.
Foto: Primorje Gaia Naturelle

SORODNE NOVICE

 • 14.07.2021 | 1. SŽNL
  Znani pari 1. kroga SŽNL in ženskega pokala NZS
  Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bil danes opravljen žreb parov tekmovanj v 30. sezoni SŽNL, znani so tudi pari četrtfinala Ženskega pokala NZS, prav tako pa so znani tudi pari 1. kroga državnega prvenstva kadetinj.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 08.11.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke in Gorenjke učinkovito
  Favorita, tako ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Cerklje, sta upravičila vlogo favorita in prišla do treh točk v 11. krogu SNŽL. Preložena je bila tekma ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje. Ekipa ŽNL Krim RollJet je bila prosta.
 • 30.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke z osmico na vrh
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana sta upravičili vlogo favoritinj in prišli do visokih zmag. Prve tri točke so osvojile tudi igralke ŽNK Cerklje, proste so bile nogometašice ŽNK Krim RollJet.
 • 23.08.2020 | 1. SŽNL
  Krimovke z osmico na vrh lige
  Končan je 3. krog SŽNL. Na vrh se je zavihtel ŽNK Krim RollJet, ki je bil doma boljši od Ajdovk. Do druge prvenstvene zmage je prišla Olimpija, do prve pa Radomlje. Proste so bile Pomurke, tekmovanje se s 4. krogom nadaljuje 30. avgusta.
 • 20.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi, prva za Maribor Tabor
  ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostaja na vrhu prvenstvene lestvice tudi po derbiju 2. kroga. Do prve zmage tudi Mariborčanke. Tekma v Radomljah se je končala z delitvijo točk.
 • 16.08.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje, Olimpija in Krim do prvih treh točk
  Na lestvici strelk vodi Nina Kajzba. Tekmovanje se nadaljuje že v četrtek, 20. avgusta, ko bo na sporedu tudi tekma ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 15.08.2020 | 1. SŽNL
  Začenja se 29. sezona SŽNL
  S tekmami v Ajdovščini, Ljubljani in Velesovu se jutri, v nedeljo, 16. avgusta, začenja 29. sezona SŽNL, v ligi bo sodelovalo sedem ekip. V minuli sezoni prvakinj zavoljo pandemije ni bilo, bo pa v ligi prvakinj Slovenijo zastopala ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci.

DELI NA