Torek, sreda in četrtek rezervirani za pokalne spopade

Torek, sreda in četrtek bodo namenjeni tekmam šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union. Tekmovanje s tem krogom prehaja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, do sedaj so klubi igrali znotraj meja matične Medobčinske nogometne zveze.

Torek, ob 13.30: FUŽINAR VZAJEMCI - CVEN
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Nejc Plaznik (Fužinar)

V torek bodo odigrane tri tekme, dve v popoldanskem terminu. Fužinar bo ob 13:30 pričakal ekipo Cvena, ki je eden od dveh pomurskih petoligašev med dvaintrideseterico klubov. Prleki so v drugem krogu presenetili sosede iz Veržeja, še prej pa so premagali Romo. Ravenčani, ki že nekaj sezon nastopajo v 2. SNL, so se do osmine finala prebili s tremi zanesljivimi zmagami nad nižjeligaši, premagali so RoHo, Maribor Tabor in Jurovski dol.

 

Torek, ob 13.30: HOTIZA - DOMŽALE
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Tudi tekme šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union bomo obogatili z neposrednimi prenosi. Kot prvi med osmerico prvoligašev se bodo v lov na preboj v četrti krog tekmovanja podali Domžalčani, ki bodo gostovali v Prekmurju. Tekmec zasedbe Simona Rožmana bo Hotiza, ki je konec tedna zaključila uspešno jesen v Pomurski nogometni ligi. Hotižanci v četrtem razredu slovenskega nogometa ne poznajo poraza, osvojili so kar 34 od 36 točk. Roland Polareczki in soigralci so se do dvoboja s prvoligašem prebili s tremi pokalnimi zmagami, izločili so Mostje, Bistrico in Panonijo Gaberje Kapca. Domžalčani so po Kamniku preskočili še Ilirijo.

 

Torek, ob 20.00: NAFTA 1903 - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Gergö Zoltan (Nafta)
Neposredni prenos: NZS.si

Nedaleč od Hotize, v isti občini, bo v večernem terminu odigrana še tretja torkova preizkušnja. Nafta se bo pod domačimi griči zoperstavila ligaškemu konkurentu Triglavu. Drugoligaški dvoboj si boste lahko ravno tako ogledali v prenosu na spletni strani NZS, z boljšo popotnico pa ga pričakujejo prebujeni Kranjčani. Orli so neporaženi na zadnjih šestih ligaških tekmah, Nafta pa je rane po treh zaporednih porazih zacelial s petimi točkami na treh tekmah. Lendavčani so se v tretji krog pokalnega tekmovanja prebili preko Dobrovnika in Polane, Triglav pa je bil boljši od Škofje Loke in Žirov.

 

Sreda, ob 13.30: ROGAŠKA - ODRANCI
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: /

Glavnina tekem bo odigranih v sredo. Rogaška, ki se je s sobotno zmago nad Krčani zavihtela na vrh 2. SNL, bo gostila četrtoligaškega tekmeca. Odranci spadajo med klube z bogato tretjeligaško tradicijo, Prekmurci pa so pred dvema desetletjema zaigrali tudi v četrtfinalu pokala in morali tedaj priznati premoč kasnejšim prvakom Goričanom. V sredo bodo status favorita branili Slatinčani, ki so nazadnje izgubili sredi avgusta, v ligi pa poraza ne poznajo že 12 tekem. Četa Oskarja Drobneta je v pokalnem tekmovanju najprej napolnila mrežo Šmarja pri Jelšah, oktobra pa je ugnala Šampion. Odranci so se v osmino finala prebili z zmagama nad Kobiljem in Nafto veterani, srečanje s Turniščem pa ni bilo odigrano.

 

Sreda, ob 13.30: IDRIJA - ALUMINIJ
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Slatinčanom na lestvici 2. SNL sledijo Kidričani, ki se bodo po tem, ko niso imeli težav z Grajeno in Bukovci, soočili še z enim nižjeligašem. A pozor, Idrija je v letošnji sezoni pravcati strup za papirnate favorite. Četrtoligaš iz Enotne primorske nogometne lige je septembra presenetil Biljence, pred tedni pa še Vipavce, ki so v prvem krogu izločili Goričane. Klub, v katerem sta prve nogometne korake storila Adam Gnezda Čerin, Žiga Frelih in Dario Kolobarić, bo v sredo pred kamero Nogometne zveze Slovenije napadal novo presenečenje.

 

Sreda, ob 13.30: PRIMORJE - ZAGORJE
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: /

V Ajdovščini in Zagorju so se lahko pred leti pohvalili s prvoligašem, Ajdovci pa so med leti 1996 in 1998 kar trikrat zapored prebili v veliki pokalni finale, a ga vselej tudi izgubili. Nasledniki sinov burje zdaj tekmujejo v 2. SNL, a imajo v letošnji sezoni težave predvsem na domačem igrišču. Rdeče-črni namreč še čakajo na prvo ligaško zmago pred domačini gledalci, so pa v Ajdovščini oktobra dobili pokalni obračun s Tolminci, še prej pa so premagali Brda. Po dveh rdeče-črnih obračunih je zdaj na vrsti spopad z Zagorjem, ki letos tekmuje v Regionalni ljubljanski ligi. Čeprav četrtoligaš zaseda mesta na sredini lestvice, je poleti že presenetil drugoligaša iz Grosupeljega, po Trebnjem pa je bil boljši še od Ljubljane.

 

Sreda, ob 13.30: BRAVO - BRITOF
Sodnik: Mateo Tozan
Prepoved igranja: /

Bravo je v drugem krogu Pokala Pivovarna Union dobil prvoligaški spopad z Radomljami, Ljubljančani pa so že pred tem dobili tudi mestni obračun s tretjeligaškim Slovanom. Četo Dejana Grabića po ligaškem preobratu v dvoboju s Taborom čaka četrtoligaški tekmec, gorenjski Britof, ki v Gorenjski nogometni ligi zaseda deseto mesto. Zanimivo je, da so Gorenjci v letošnji sezoni več zmag slavili v pokalnem tekmovanju, saj so v ligi dobili dve preizkušnji, v pokalno šestnajstino finala pa so prebili s skalpi Naklega, Železnikov in Visokega.

 

Sreda, ob 13.30: BOSCH BRAČIČ VIDEM - ROLTEK DOB
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /

Dobljani so pred dnevi dobili novega trenerja, Jerneja Javornika je nasledil Žan Cerar, a so modri v Kranju naleteli na razigrane orle. Drugoligaš iz domžalske občine bo skušal rane zaceliti v pokalnem tekmovanju, za napredovanje v osmino finala pa se bo po tem, ko je že izločil Svobodo Kisovec, IB 1975 in Arne Tabor 69, udaril z Vidmom. Za klubom iz istoimenskega kraja južno od Ptuja je uspešna jesen v 3. SNL vzhod, saj ekipa trenerja Gorazda Černile zaostaja zgolj za Račami in vodilno Dravijo, ki so ji Videmčani pred dnevi odščipnili točko. Videm ima v svojih vrstah najboljšega strelca lige, Robert Kurež, v preteklosti nogometaš Aluminija, je na 12 tekmah dosegel 11 golov, dvakrat pa je zadel v polno tudi v pokalnem tekmovanju. Videm je doslej preskočil Gerečjo vas in Podvince.

 

Sreda, ob 13.30: ZAVRČ - SERDICA KLEPARSTVO ŠINKO
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /

Na ptujskem koncu bo v sredo odigrana še ena tekma, v Halozah se bosta srečala Zavrč in Serdica. Tudi Haložani se lahko pohvalijo z dobro jesenjo, saj na lestvici dihajo za ovratnik Videmčanov. Povezava s prvoligaško zgodovino kraja ob slovensko-hrvaški meji je Rok Zorko, ki se je pred časom vrnil na zelenico, na kateri je v mlajših letih nase opozoril tudi v prvoligaški konkurenci. Visokorasli napadalec je tudi zdaj prvi strelec moštva, v sredo pa bo glavna nevarnost za obrambo Prekmurcev. Klub s severozahoda Goričkega nastopa v petem razredu slovenskega nogometa, v Medobčinski nogometni ligi Murska Sobota pa zaostaja zgolj za vodilnimi Križevci. Je pa Serdica v prvem krogu ugnala prav Križevce, nato pa je za novo presenečenje poskrbela še z zmago pri četrtoligaški Čardi.

 

Sreda, ob 17.00: CELJE - MURA
Sodnik: Rade Obrenović
Prepoved igranja: Žiga Kous (Mura)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Po Gorici in Radomljah se bo od pokalnih bojev zagotovo poslovil vsaj še en prvoligaš. Jasno je, da bo to Celje ali Mura, saj se bosta prvoligaška tekmeca za vstopnico v osmino finala Pokala Pivovarna Union udarila na Stadionu Z’dežele. Sobočani so se oktobra pošteno namučili v Gančanih, saj so četrtoligaša premagali šele po enajstmetrovki v izdihjajih tekme, manj težav pa so imeli Celjani, ki so po visoki zmagi v Laškem premagali še Dravinjo, vodilno ekipo 3. SNL vzhod. Na pokalnih tekmah je dobro formo potrdil Gregor Bajde, saj je letošnji povratnik v mesto ob Savinji dosegel že osem golov. Bo razpoložen tudi na zahtevnejših preizkušnjah? Celjani in Sobočani se bodo v pokalnem tekmovanju pomerili četrtič, doslej pa so vsi trije obračuni pripadli grofom.

 

Sreda, ob 18.00: OLIMPIJA LJUBLJANA - AVTO RAJH LJUTOMER
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Lan Feguš Makovec (Ljutomer)

Vodilno ekipo Prve lige Telemach bodo v Stožicah izzvali Ljutomerčani, ki so se pred letošnjo sezono vrnili v tretjeligaško druščino. Prleki so pozitvno presenetili že pred tedni, ko so po enajstmetrovkah izločili drugoligaške Beltince, ples kroglic pa je v Ljutomeru poskrbel za pravcato nogometno evforijo, saj bodo imeli varovanci stratega Marka Fajdige v prestolnici tudi številčno podporo svojih pristašev. Olimpija, ki oktobra ni imela težav z Ivančno Gorico, je seveda nesporni favorit, Albert Riera pa zaradi ozkega kadra tako ali tako ne more posegati po pretiranih rotacij v začetni enajsterici.

 

Sreda, ob 17.00: MARIBOR - KRKA
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Mariborčani so se po nizu skromnejših rezultatov razveselili visoke zmage, ki jo je ob povratku v vijoličasti dres kronal Josip Iličić. Kranjčan je v zgolj četrt ure igre nakazal, da je pravi nogometni čarovnik, v sredo pa bo s soigralci napadal še pokalno zmago. V Ljudski vrt prihajajo nogometaši Krke, ki so po dolgi seriji neporaženosti nekoliko popustili pri zbiranju točk. Dolenjci so na zadnjih sedmih tekmah slavili zgolj enkrat, so pa v petkovem obračunu z Aluminijem nakazali, da se znova dvigajo v formi. Maribor bo po Beli krajini, Jevnici in Litiji nedvomno precej zahtevnejši tekmec, tudi Štajerci pa se bodo po mestnem dvoboju z Marles hišami pomerili z nasprotnikom, ob katerem velja ostati previden.

 

Četrtek, ob 13.30: CB24 TABOR SEŽANA - TINEX ŠENČUR
Sodnik: Amel Begič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Zadnje tri udeležence osmine finala Pokala Pivovarna Union bodo dale četrtkove preizkušnje, vse tri si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS. Kot prvi se bodo v boj za napredovanje podali Sežanci in Šenčurjani. Nekdanji drugoligaš z Gorenjske je letos na dobri poti, da se vrne v drugi rang slovenskega nogometa, saj ima po polovici sezone na vrhu 3. SNL zahod točko prednosti pred drugim Tolminom. Šenčur si je dvoboj s Taborom zagotovil po tem, ko je tako Lescam kot Jesenicam zabil pet zadetkov, ekipa Dušana Kosića pa je bila najprej boljša od drugoligaša iz Dekanov, z 9:0 pa je odpravila moštvo Komna.

 

Sreda, ob 17.00: RUDAR VELENJE - PREMIUM DOBROVCE
Sodnik: Martin Matoša
Prepoved igranja: Adriano Bloudek in Andraž Mlinar (Dobrovce)
Neposredni prenos: NZS.si

Velenjčani so v nedeljo doživeli prvi poraz pod taktirko trenerja Adnana Zildžovića, v zmagovalne tirnice pa se bodo skušali vrniti v četrtkovem večeru. Knapi se bodo srečali z Dobrovcami, ki so naslednji v vrsti tretjeligaškov predstavnikov v šestnajstini finala Pokala Pivovarna Union. Štajerci bodo v Šaleški dolini zaigrali oslabljeni, saj Andraž Mlinar in Adriano Bloudek, ki nadaljuje nogometno tradicijo mariborske družine Bloudek, v Velenju zaradi prepovedi igranja ne bosta smela zaigrati. Prav Bloudek je bil s tremi zadetki v rednem delu srečanja najzaslužnejši, da so Dobrovce po kazenskih strelih izločile Korotan, še prej pa je dvakrat zadel na tekmi z Akumulatorjem. Velenjčani so Vojniku opravili še z dvema posavskima nasprotnikoma, Posavjem iz Krškega in Brežicami, mrežo slednjih je štirikrat zatresel Nik Omladič. 

 

Sreda, ob 20.00: KOPER - CIRKULANE
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: Luka Šušnjara (Kopra)
Neposredni prenos: NZS.si

Kot zadnji v šestnajstini finala Pokala Pivovarna Union bodo na delu aktualni pokalni prvaki Koprčani, ki bodo na Bonifiki gostili tretjeligaša. Haloške Cirkulane so si dvoboj s pokalnim zmagovalcem sezone 2021/22 priigrale z dvema zmagama, po Hajdini so premagale še Polskavo. Štajerci so v 3. SNL vzhod nastanjeni v spodnji polovici lestvice, a velja opozorilo, saj so izbranci Damjana Vogrinca v zadnjih tednih ujeli dobro formo. V Slovenskih Konjicah so sredi oktobra premagali vodilno Dravinjo, to soboto pa so na domačem igrišču na kolena spravili še četrti Zavrč. Kako dobro se bodo upirali Koprčanom? Kanarčki so letošnjo pokalno zmago odprli z zmago v sosedskem derbiju z Izolani.

Tekma med Slatino Radenci in Kety Emmi & Impol Bistrico se ne bo odigrala, saj so Radenčani vodstvo tekmovanja obvestili, da ne morejo zagotoviti zadostnega števila igralcev.

Image

Tekst: PDo
Foto: M24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA