Triglav poražen pri Muri

Mura - Triglav 2:0 (2:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Obrenović, Pospeh, Salkić.
* Strelca: 1:0 Mandić (34.), 2:0 Bobičanec (45.).
* Mura: Obradović, Pucko, Maruško, Karamarko, Kous (od 81. Šušnjara), Horvat (od 81. Brkić), Kouter, Bobičanec, Mandić, Cipot (od 88. Žižek), Maroša (od 58. Karničnik).
* Triglav: Arko, Janković (od 70. Petric), M. Wilmots, Gajić, Gliha, Mlakar, Rogelj (od 70. Bojić), Milanović, Mertelj, Majcen, Ćerimagić (od 58. Udovič).
* Rumeni kartoni: Horvat; Gajić, Rogelj, Bojić, Milanović.
* Rdeči karton: /.

Sobočani so pred domačimi gledalci vpisali pričakovano zmago proti ekipi iz Kranja, ki je vse bolj vpeta v boj za izognitev devetemu mestu, ki prinaša dodatne kvalifikacije z Gorico. Prekmurci so večino svojega dela opravili v prvem polčasu, ko so si priigrali zajetno prednost.

Sobočani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, čeprav so Kranjčani že v drugi minuti prek Luke Majcna zelo zagrozili. Minuto zatem pa se je Amadej Maroša vpisal med tiste, ki so zapravili priložnost.

V 23. minuti se je moral izkazati tudi vratar Mure Matko Obradović, v 34. minuti pa so domači povedli, ko je z glavo zadel Staniša Mandić.

V 42. minuti je po prostem strelu spet zagrozil Triglav, tri minute pozneje so sodniki upravičeno razveljavili zadetek Mure, a le malce pozneje je Luka Bobičanec dosegel svoj 12. gol sezone, ko je sprožil z 19 metrov.

V drugem polčasu je bila Mura zelo nevarna v 60. minuti, ko je Kai Cipot zadel vratnico, isti igralec pa je imel v 73. minuti dva strela v bližini gola, a se Jalen Arko ni pustil presenetiti.

V 86. minuti je Gašper Udovič poskušal z volejem, a Obradović ni imel veliko dela, to pa je bila tudi zadnja večja priložnost tekme.

Mura bo v 33. krogu v ponedeljek gostovala v Velenju, Triglav pa bo dan prej gostil sežanski Tabor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Mura - Triglav
    Mura se je v Ljudskem vrtu vse do izdihljajev tekme upirala Mariboru, a doživela še tretji ligaški poraz v nizu. Sobočane bo v sredo izzval Triglav, ki se je po treh porazih v zadnjih štirih krogih znašel v nehvaležnem položaju.

DELI NA