Triglav previsok za knape
Triglav Gorenjska je v 7. krogu Prve lige premagal Rudar z 1:0 (0:0).

Tokrat maloštevilni gledalci edinega gorenjskega prvoligaša so po srečanju 7. kroga zadovoljni zapuščali kranjski športni park.

Videli so športno, borbeno in odprto srečanje in na koncu tudi zmago domačih, ki so osvojili pomembne tri točke. Prav nič krivično sicer ne bi bilo, če bi si moštvi točke razdelili, a tokrat je obveljalo nepisano pravilo, da kdor ne da, dobi.

Priložnosti je bilo dovolj na obeh straneh, junak srečanja pa je bil ob strelcu edinega gola Anžetu Jelarju vsekakor domači vratar Miha Gracar.

Gostje so že na začetku srečanja opozorili, da so v Kranj prišli po poln izkupiček, a je strel Sebastjana Berka domači vratar Gracar ubranil. Nato so do svojih priložnosti prišli tudi domači. Najprej je gostujoči vratar Boban Savič ubranil strel Alena Krciča, nato pa je Krcić s preigravanjem osmešil obrambo gostov, a centriral v prazno.

Na polovici prvega polčasa so gostje povsem prevzeli pobudo. Prvi si je lepo priložnost priigral Rusmin Dedič, ki je slabo izbito žogo poslal tik ob vratnici kranjskih vrat. V 32. minuti so Velenjčani izpeljali lepo akcijo. Aleš Jeseničnik je prodrl po levi, podal na drugo stran do Mirze Mešiča, ki je streljal.

Gracar je strel kratko odbil do Dejana Djermanovića, ki je bil sam pred praznim golom. Gostje so že dvignili roke v znak veselja, a je Gracar s "panterskim" skokom žogo ujel na golovi črti. Do konca polčasa so imeli gostje še dve priložnosti, vendar je Gracar ubranil strel Marka Tuomasa Kolsija, Djermanovič pa je streljal prek vrat.

Drugi polčas se je začel z nepričakovano priložnostjo domačih. Rok Dolžan je poslal žogo pred velenjska vrata, kjer je bil Savič dobro postavljen, a je nezanesljivo posredoval, kranjski kapetan Dejan Burgar pa je bil za las prekratek. Nato se je domači trener Siniša Brkič odločil za dve zamenjavi in imel srečno roko.

Prav rezervista sta v 70. minuti zrežirala odločilni zadetek. Dragan Ovčina je izvajal kot in žogo poslal v kazenski prostor, kjer se je nekaj časa odbijala od noge do noge, nato pa jo je Anže Jelar zabil v gostujočo mrežo.

Po zadetku so Kranjčani povsem prevzeli pobudo. Najprej je strelec Jelar z dvajsetih metrov zgrešil cilj, nato pa se je ob poskusih Burgarja in Krciča z roba kazenskega prostora izkazal Savič. Na drugi strani je Gracar preprečil veselje Elvisu Bratanoviću in Mešiču.

V zadnji minuti je Damjan Trifković še zadnjič ogrozil domačo zmago, a je njegov strel zletel mimo gola. Takoj zatem si je, sicer dobra sodniška četverica, prislužila koncert žvižgov, ko je športno srečanje brez ostrejših prekrškov in daljših prekinitev nerazumljivo podaljšala za kar štiri minute.

SORODNE NOVICE

  • 29.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Rudar
    Oglejte si izjave s tekme 7. kroga Triglav Gorenjska - Rudar.

DELI NA