Tudi Olimpija prvič poražena

Olimpija - Rudar Velenje 0:2 (0:1)

* Stadion Stožice, gledalcev 1700, sodniki: Vinčić, Ul in Šinkovec (vsi Maribor).
* Strelca: 0:1 Pišek (23.), 0:2 Mary (82.).
* Olimpija: Šeliga, Delamea Mlinar, Kelhar, Bajrić (od 75. Wobay), Klinar, Kronaveter, Matić, Miškić, Krefl (od 61. Kirm), Eleke, Velikonja.
* Rudar: Radan, Jahić, Billong, Kašnik (od 56. Grgić), Mužek, Lotrič (od 63. Markovski), Pišek, S. Babić, Trifković, Vručina, Glavina (od 77. Mary).
* Rumeni kartoni: Klinar; S. Babić, Vručina, Lotrič.
* Rdeči karton: Klinar (89.).

Kljub temu, da je Rudar pred gostovanjem v Ljubljani ostal brez pomembnega člena ekipe Maria Babića, ki bo kariero nadaljeval v Belgiji, so knapi prizadejali Olimpiji prvi poraz v sezoni. To pomeni, da po petih krogih na lestvici vodijo (še edine neporažene) Domžale, Olimpija, ki je v minuli sezoni dobila vse štiri medsebojne tekme z velenjsko ekipo, zaostaja točko za njimi, Rudar pa se je prebil na šesto mesto in za Ljubljančani zaostaja tri točke.

Čeprav je Olimpija tekmo obetavno začela s priložnostjo Blesinga Elekeja, čigar strel iz kazenskega prostora je dobro obranil velenjski vratar Matej Radan, pa je bilo nadaljevanje precej bolj grenko za domače navijače. V 20. minuti je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela nekdanjega "zmaja" Damjana Trifkovića, toda sodniki se niso odločili za najstrožjo kazen. Tri minute pozneje pa so za nameček Velenjčani še povedli. Denis Klinar, ki sta ga v naletu podrla dva Rudarjeva nogometaša, je žogo odbil na rob kazenskega prostora, od koder pa je Anže Pišek premagal Aleksandra Šeligo.

V uvodu drugega polčasa so Ljubljančani težko prihajali do zaključnih strelov, redka nevarnejša poskusa sta bila v 50. minuti, ko je Rok Kronaveter sprožil neposredno s prostega strela z leve strani, Radan je žogo odbil, in v 67. minuti, ko je Darjan Matić za malo zgrešil cilj s strelom z roba kazenskega prostora. Sledil je pritisk Olimpije ter nevarna strela Elekeja, ki je zatresel vratnico, in Antonia Delamee Mlinarja, ki je s strelom z glavo zgrešil cilj.

V 78. minuti je Etien Velikonja slabo zadel žogo pred vrati Rudarja, vse zgrešene priložnosti Olimpije pa je v 82. minuti kaznoval John Mary z zadetkom za 2:0. Za nameček so Ljubljančani po drugem rumenem kartonu ostali še brez Denisa Klinarja in tako kljub izraziti premoči v številu strelov proti golu morali priznati poraz. Mary bi ob koncu tekme sicer lahko zadel še za 3:0, a z desne strani zatresel le zunanji del mreže.

Olimpija bo v 6. krogu v soboto gostovala v Domžalah, Rudar pa bo gostil Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Rudar
    Olimpija je v Ljudskem vrtu prvič to sezono ostala brez zmage, a iztržila točko, s katero so zmaji zadržali prvo mesto. Bodo Ljubljančani na vrhu lestvice ostali tudi po petem krogu, ko v Stožicah gostujejo Velenjčani?

DELI NA