11.10.2021 | U17
Tudi jutri po zmago

Kadetska reprezentanca bo jutri odigrala še zadnjo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Slovenci se bodo po dveh zmagah spopadli še z domačo Avstrijo, po besedah selektorja Aleksandra Radosavljevića pa želijo turnir skleniti z novo zmago.

Slovenska četa je z zmagama nad Ferskimi otoki in Kosovom že storila pomemben korak do napredovanja, ki ga bo potrjevala na zadnji preizkušnji. Kot uvodoma poudari Aleksandar Radosavljević, se v taboru Slovenije ne ukvarjajo z matematičnimi izračuni, tudi v spopadu z Avstrijci se želijo podpisati pod zmago: "Ne želim, da se obremenjujemo z računanjem, tudi jutri moramo iti na zmago, kot na prejšnjih dveh tekmah. Samo takšen odnos nam lahko prinese želeni cilj, to je napredovanje."

Zadnji nasprotnik reprezentance Slovenije bodo gostitelji turnirja, ki so po uvodnem porazu s Kosovom (1:0) v soboto premagali Ferske otoke. Odpor tekmeca, ki so mu Slovenci zabili osem golov, je strl Benedict Scharner, ki je tik pred odmorom zadel z bele točke, zmago severnih sosedov pa je v 75. minuti potrdil Mücahit Ibrahimoglu. Radosavljević opozarja, da je drugo tekmo odigrala povsem spremenjena zasedba.

"Reprezentanca Avstrije je tekmi s Kosovom in Ferskimi otoki igrala z dvema različnima ekipama. Na tekmi s Ferskimi otoki so zamenjali celotno postavo, nosilcem igre so namenili nekaj počitka. Kar se tiče njihove igre, so Avstrijci zelo dobri v posesti, na obeh tekmah so imeli visok delež posesti žoge. Veliko igrajo tudi na preskok, z diagonalnimi žogami, vratar se pri gradnji napada vključi zelo visoko v igro. Igrati moramo svojo igro, biti moramo agresivni v obrambi, kot na prvih dveh preizkušnjah. Skušati moramo odvzeti čimveč žog, po tem pa moramo biti konkretni in usmerjeni proti golu. Še posebej v trenutku, ko Avstrijci gradijo napad in stojijo široko, da lahko na ta način dosežemo gol," pravi selektor naše reprezentance.

V slovenski ekipi vlada dobro razpoloženje, zmagi na avstrijskih tleh pa sta še dvignili samozavest nogometašev. "Vzdušje v reprezentanci je že od samega pričetka priprav zelo dobro, v ekipi vlada zelo pozitivna atmosfera. To potrjujejo tudi rezultate, menim, da gre to z enim drugim. Lahko povem, da že nestrpno čakamo na zadnjo tekmo," sklene dvainštiridesetletni strokovnjak.

Slovenci bodo na zelenici v Traiskirchenu pogrešali v soboto pordečelega Nika Kasala, srečanje sosedov se bo pričelo ob 15:30.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 12.10.2021 | U17
  Kadeti s tretjo zmago potrdili elitni del kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 sklenila brez oddane točke in bo spomladi zaigrala v elitnem delu tekmovanja. Po Ferskih otokih in Kosovu je s 4:0 padla še Avstrija. Ob avtogolu domačinov so zadeli še Jaka Čuber Potočnik, Tine Čuk in Mark Stojinović.
 • 09.10.2021 | U17
  Kadeti po Ferskih otokih ugnali še Kosovo
  Kadetska izbrana vrsta je v avstrijskem Lindabrunnu dobila še drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Dvoboj z reprezentanco Kosova je v 68. minuti odločil Aleks Ristić, ekipi pa sta dvoboj sklenili z deseterico igralcev.
 • 08.10.2021 | U17
  Ponoviti predstavo s prve tekme
  Slovenski kadeti so kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprli z visoko zmago. Na avstrijskih tleh so z 8:0 odpravili Ferske otoke, v sobotnem dopoldnevu pa se bodo pomerili z reprezentanco Kosova, ki je v sredo dobila dvoboj z Avstrijci.
 • 06.10.2021 | U17
  Turnir odprli z visoko zmago
  Kadetska reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so srečanje s Ferskimi otoki dobili z izidom 0:8.
 • 04.10.2021 | U17
  Kadeti napredovanje napadajo v Avstriji
  Oktober bo poln reprezentančnih preizkušenj, aktivna bodo tudi kadetska reprezentančna selekcija. Mladi Slovenci, ki jih vodi Aleksandar Radosavljević, se bodo v Avstriji dokazovali na kvalifikacijskem turnirju za evropsko prvenstvo 2022.
 • 28.09.2021 | U17
  S kvalifikacijami pričenjajo tudi kadeti
  Slovenska reprezentanca do 17 let (letniki 2005) bo med 6. in 12. oktobrom sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo U17 2022. Slovenski selektor Aleksandar Radosavljević je predstavil dvajset nogometašev, ki se bodo pomerili s Ferskimi otoki, Kosovim in Avstrijo.
 • 23.09.2021 | U17
  Hrvati tudi v drugo premočni
  Slovenska reprezentanca do 17 let je na drugi prijateljski tekmi s Hrvaško izgubila z rezultatom 0:2 (0:0).
 • 21.09.2021 | U17
  Prvi dvoboj kadetov pripadel Hrvatom
  Kadetski reprezentanci Slovenije in Hrvaške sta v Čatežu odigrali prvo od dveh prijateljskih tekem pred oktobrskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo. Hrvaško prednost je po dobri uri igre izničil Niko Kasalo, a so južni sosedje v končnici tekme zadeli še dvakrat in vknjižili zmago.
 • 15.09.2021 | U17
  Pred kvalifikacijami še s Hrvaško
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo pred oktobrskim kvalifikacijskim turnirjem za evropsko prvenstvo dvakrat pomerila s hrvaškimi vrstniki.

DELI NA