11.10.2021 | U17
Tudi jutri po zmago

Kadetska reprezentanca bo jutri odigrala še zadnjo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2022. Slovenci se bodo po dveh zmagah spopadli še z domačo Avstrijo, po besedah selektorja Aleksandra Radosavljevića pa želijo turnir skleniti z novo zmago.

Slovenska četa je z zmagama nad Ferskimi otoki in Kosovom že storila pomemben korak do napredovanja, ki ga bo potrjevala na zadnji preizkušnji. Kot uvodoma poudari Aleksandar Radosavljević, se v taboru Slovenije ne ukvarjajo z matematičnimi izračuni, tudi v spopadu z Avstrijci se želijo podpisati pod zmago: "Ne želim, da se obremenjujemo z računanjem, tudi jutri moramo iti na zmago, kot na prejšnjih dveh tekmah. Samo takšen odnos nam lahko prinese želeni cilj, to je napredovanje."

Zadnji nasprotnik reprezentance Slovenije bodo gostitelji turnirja, ki so po uvodnem porazu s Kosovom (1:0) v soboto premagali Ferske otoke. Odpor tekmeca, ki so mu Slovenci zabili osem golov, je strl Benedict Scharner, ki je tik pred odmorom zadel z bele točke, zmago severnih sosedov pa je v 75. minuti potrdil Mücahit Ibrahimoglu. Radosavljević opozarja, da je drugo tekmo odigrala povsem spremenjena zasedba.

"Reprezentanca Avstrije je tekmi s Kosovom in Ferskimi otoki igrala z dvema različnima ekipama. Na tekmi s Ferskimi otoki so zamenjali celotno postavo, nosilcem igre so namenili nekaj počitka. Kar se tiče njihove igre, so Avstrijci zelo dobri v posesti, na obeh tekmah so imeli visok delež posesti žoge. Veliko igrajo tudi na preskok, z diagonalnimi žogami, vratar se pri gradnji napada vključi zelo visoko v igro. Igrati moramo svojo igro, biti moramo agresivni v obrambi, kot na prvih dveh preizkušnjah. Skušati moramo odvzeti čimveč žog, po tem pa moramo biti konkretni in usmerjeni proti golu. Še posebej v trenutku, ko Avstrijci gradijo napad in stojijo široko, da lahko na ta način dosežemo gol," pravi selektor naše reprezentance.

V slovenski ekipi vlada dobro razpoloženje, zmagi na avstrijskih tleh pa sta še dvignili samozavest nogometašev. "Vzdušje v reprezentanci je že od samega pričetka priprav zelo dobro, v ekipi vlada zelo pozitivna atmosfera. To potrjujejo tudi rezultate, menim, da gre to z enim drugim. Lahko povem, da že nestrpno čakamo na zadnjo tekmo," sklene dvainštiridesetletni strokovnjak.

Slovenci bodo na zelenici v Traiskirchenu pogrešali v soboto pordečelega Nika Kasala, srečanje sosedov se bo pričelo ob 15:30.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 29.03.2022 | U17
  Trikratno vodstvo ni bilo dovolj
  Kadetska reprezentanca Slovenije si kljub trem doseženim zadetkom ni uspela izboriti nastopa na evropskem prvenstvu. Slovenci so z goli Nika Kasala, Mateja Dvoršaka in Marka Stojinovića vodili kar trikrat, preobrata in zmage pa so se na koncu veselili Turki.
 • 28.03.2022 | U17
  Jutri za evropsko prvenstvo
  Bo kadetska reprezentanca Slovenije maja zaigrala na evropskem prvenstvu v Izraelu? Odgovor na to vprašanje bo znan po jutrišnjem obračunu s Turčijo, ki se bo v Radencih pričel ob 16. uri.
 • 26.03.2022 | U17
  V zadnji sekundi ob zmago
  Slovenci so bili v dvoboju s Srbijo že na pragu zmage, a so gostje v zadnji sekundi prišli do izenačenja. Slovenci so ob bučni podpori tribune že vodili z 2:0, zadetka Tineta Čuka in Oskarja Kvaternika nista zadostovala za zmago.
 • 25.03.2022 | U17
  S Srbijo za vrh skupine
  V kadetski izbrani vrsti odštevajo ure do druge preizkušnje elitnega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022. Po visoki zmagi nad Valižani bodo naslednji tekmec mladih Slovencev nogometaši Srbije.
 • 23.03.2022 | U17
  Na prvi tekmi napolnili mrežo Walesa
  Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odprla z visoko zmago. Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića so v mrežo Walesa pospravili pet žog. Dvakrat je zadel Jaka Čuber Potočnik, gol k slavju s 5:0 pa so prispevali še Niko Kasalo, Tine Čuk in Aleks Ristić.
 • 22.03.2022 | U17
  Jutri pričetek elitnega dela kvalifikacij, prvi tekmec Valižani
  Odštevanje je pri koncu, jutri se pričenja elitni del kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstva, ki ga bo maja in junija gostil Izrael. Nastop na zaključnem turnirju lovijo tudi slovenski kadeti, ki se bodo jutri opoldne pomerili z Valižani.
 • 14.03.2022 | U17
  Radosavljević izbral ekipo za elitni krog kvalifikacij
  Kadetska reprezentanca Slovenije bo konec marca na domačih tleh naskakovala četrto uvrstitev na Uefa evropsko prvenstvo do 17 let. Izbranci Aleksandra Radosavljevića se bodo v Elitnem krogu kvalifikacij pomerili z reprezentancami Walesa, Srbije in Turčije.
 • 03.03.2022 | U17
  Kadeti dobili tudi drugi obračun z Latvijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Radencih dobila tudi drugi prijateljski obračun z Latvijo. Varovanci selektorja Radosavljevića so se tudi tokrat veselili petih zadetkov. Ob Marku Šerbcu, Luki Mlakarju in Mateju Dvoršaku je dvakrat v polno meril Aleks Ristić.
 • 01.03.2022 | U17
  Na prvi tekmi Latvijcem zabili pet zadetkov
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Radencih dobila prvo od dveh prijateljskih tekem z Latvijo. Ob zmagi s 5:3 se je s štirimi zadetki zadetki izkazal Jaka Čuber Potočnik, v drugem polčasu je bil uspešen še Beno Selan.
 • 22.02.2022 | U17
  Kadeti še dvakrat z Latvijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije bo v sklopu priprav na elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 odigrala še dve pripravljalni preizkušnji. Četa selektorja Aleksandra Radosavljevića se bo merila z Latvijci.

DELI NA