28.12.2011 | U16
U-16: Sedem dvobojev, devet zadetkov

Najmlajša uradna selekcija nogometašev v državi se je v tem letu spoznavala z urnikom in delom v izbrani vrsti. Varovanci Boruta Jarca so odigrali sedem prijateljskih tekem in premagali Madžare ter Čehe. Sicer je bila razlika v prid nasprotnikov, a v novem letu bo, tako je prepričano vodstvo in reprezentanti sami, časa za preobrat dovolj. Prvi koraki v reprezentančnem svetu so narejeni. Sedaj je potrebno graditi od tu naprej.

Aprila je selekcija na vzhodu države ter v madžarskem Lentiju odigrala prvi dve tekmi. Proti Madžarski je na krilih Roka Taneskega in Marka Šole slavila z 2:0, tudi v drugo je nadigrala nasprotnika, ki je Grego Sorčana presenetil enkrat (2:1). Tokrat se je Taneskemu na listi strelcem pridružil še Jon Gorenc Stankovič. Junija so fantje odigrali srečanje proti Avstriji. Gol za Slovenijo je dosegel Aleks Petrovčič, a je reprezentanca vseeno izgubila (1:3).

Avgusta so se fantje zbrali za dvoboja proti Slovaški, na Štajerskem je bil rezultat identičen – 1:3 – in Slovenija je dvakrat zapored vknjižila poraz. Na prvem dvoboju je bil natančen Blaž Poljanec, na drugem že v 3. minuti srečanja Alen Ožbolt.

Leto so fantje zaključili proti Čehom in po novem porazu (1:2) vtis popravili z zmago (3:1). Oktobra so se na prijateljskih dvobojih med strelce vpisali Marko Krivičič, Luka Gajič, Stankovič ter Taneski.

Borut Jarc, selektor reprezentance U-16: »Z reprezentanco do 16. leta starosti smo na začetku ustvarjanja nogometne poti. Fantje so v začetku leta zelo suvereno in odločno krenili v proces dela ter v prijateljske mednarodne tekme. Bili so disciplinirani in  rezultatsko uspešni. Sledil je padec v rezultatih na mednarodnem prizorišču, tudi v vsebini igre. Proti koncu leta so se zopet močno dvignili in naredili kvaliteten rezultat. Tudi po igri sami smo bili primerljivi z Evropo. A nihanja v igri so za te fante povsem normalen proces. V letu, ki prihaja, pričakujemo stabilizacijo in mirnejšo pot.«


  

Tekme reprezentance U-16 v letu 2011

  

april

Odranci

Slovenija:Madžarska

2:0

P

 

Lenti

Madžarska:Slovenija

1:2

P

junij

Graz

Avstrija:Slovenija

3:1

P

avgust

Slov. Bistrica

Slovenija:Slovaška

1:3

P

 

Kidričeva

Slovenija:Slovaška

1:3

P

oktober

Dekani

Slovenija:Češka

1:2

P

 

Sežana

Slovenija:Češka

3:1

P

 

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Arhiv NZS

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2024 | U16
  Slovenija premagala tudi Grčijo in osvojila prvo mesto
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še zadnji obračun na razvojnem turnirju v Bosni in Hercegovini in se veselila druge zmage. Varovanci Gorana Cvijanovića so z zadetki Šimnovca, Viherja in Hočevara s 4:2 ugnali Grčijo.
 • 10.05.2024 | U16
  Slovenija na drugi tekmi razvojnega turnirja ugnala Bosno in Hercegovino
  Slovenska reprezentanca do 16 let je na drugi tekmi UEFA razvojnega turnirja visoko premagala gostiteljico Bosno in Hercegovino. Za Slovenijo so zadeli Viher, Belovič in Durmiši.
 • 08.05.2024 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let remizirala z Madžarsko
  Slovenska reprezentanca do 16 let je z remijem začela UEFA razvojni turnir v Bosni in Hercegovini. Proti Madžarski je kljub vodstvu z dvema zadetkoma razlike na koncu iztržila remi. Za Slovenijo sta zadela Videnović in Špacapan.
 • 29.04.2024 | U16
  Selektor Cvijanović izbral popotnike za razvojni turnir
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v začetku maja v Bosni in Hercegovini udeležila UEFA razvojnega turnirja, v sklopu katerega bo odigrala tri prijateljske tekme. Selektor Goran Cvijanović, čigar četa se bo pomerila z Madžarsko, Bosno in Hercegovino ter Grčijo, je v ta namen objavil seznam vpoklicanih igralcev.
 • 18.04.2024 | U16
  Slovenija kljub vodstvu poražena
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prijateljski obračun proti Albaniji. Varovanci Gorana Cvijanovića so v prvem polčasu povedli, a so na koncu morali priznati premoč svojemu nasprotniku.
 • 08.04.2024 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let proti Albaniji
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo v drugi polovici aprila pomerila z izbrano vrsto Albanije. Selektor Goran Cvijanović je v ta namen objavil seznam 22 igralcev, na katere bo računal na prihajajočem obračunu.
 • 13.10.2023 | U16
  Slovenija kljub vodstvu poražena
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo prijateljsko tekmo proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so v prvem polčasu povedli, a so na koncu morali priznati premoč severnim sosedom.
 • 11.10.2023 | U16
  Slovenija na prvi tekmi klonila proti Avstriji
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Avstriji. Varovanci Miša Brečka so na tekmi polni zadetkov morali priznati premoč severnim sosedom. Druga tekma bo na sporedu v petek.
 • 03.10.2023 | U16
  Izbrana vrsta do 16 let dvakrat z Avstrijo
  Slovenska reprezentanca do 16 let se bo sredi oktobra dvakrat pomerila z izbrano vrsto Avstrije. Selektor Mišo Brečko je v ta namen objavil seznam 23 igralcev, na katere bo računal na prihajajočih srečanjih s severnimi sosedi.
 • 28.09.2023 | U16
  Slovenija po dveh preobratih do zmage
  Slovenska izbrana vrsta do 16 let je odigrala še drugo tekmo proti Madžarski. Varovanci Miša Brečka so v Radencih na tekmi polni preobratov prišli do zmage s tremi zadetki. Za Sloveniji so bili natančni Belovič, Videnović in Kozar.

DELI NA