25.03.2015 | U18
U18: Benedejčič pred odločilno tekmo z Norveško

Kadetska reprezentanca Slovenije bo v četrtek ob 20h odigrala odločilno tekmo v Elitnem krogu kvalifikacij za EP U17 2015 z Norveško. Zmagovalec obračuna bo sodeloval na evropskem prvenstvu, Slovenija pa bi lahko v primeru ugodnega razpleta potovala v Bolgarijo tudi z neodločenim rezultatom. Pred ključno tekmo je spregovoril selektor, Igor Benedejčič.

»Vzdušje pred odločilno tekmo za odhod na evropsko prvenstvo je zelo dobro. Pred to generacijo je velika priložnost, ki se ne ponudi velikokrat, tako da smo vsi polni pričakovanja. Veseli nas, da o uvrstitvi na evropsko prvenstvo odločamo sami v neposrednem obračunu. Za zanesljivo uvrstitev na zaključni turnir, ki bo v Bolgariji, obe ekipi potrebujeta zmago,« je dan pred zgodovinskim obračunom dejal Igor Benedejčič in se posvetil nasprotniku.

»Čaka nas zahtevna tekma, saj se je nasprotnik v dosedanjem delu kvalifikacij izkazal za zelo čvrsto in disciplinirano ekipo z nevarnimi posamezniki v napadalnih vrstah,« je predstavil norveške karakteristike slovenski selektor. Norvežani so na uvodnih dveh tekmah bili izjemno nevarni ob prekinitvah, čeprav so se v povprečju precej redko odločali za strele proti nasprotnim vratom.

Norveški selektor Magnus Kolberg bo jutri pogrešal vezista Rafika Zekhninija, ki si je na tekmi z Romunijo prislužil rdeči karton. S kakšnim kadrom pa se bo predstavila slovenska reprezentanca? »Kar se zdravstvenega stanja v ekipi tiče, smo imeli določene težave že v pripravljalnem obdobju, ki pa so na srečo že za nami. Žal se je na zadnjem treningu pred prvo tekmo kvalifikacij težje poškodoval pomemben člen naše vrste Janez Pišek, ki lahko le kot gledalec vzpodbuja svoje vrstnike. Pred jutrišnjim obračunom imata nekaj težav Sandi Čoralič in Rok Vodišek, ki se ukvarjata z virozo oziroma poškodbo prepone,« je razkril zdravstveni karton Benedejčič, ki je pred četrtkovim obračunom na St. George's Parku ostal tudi brez kaznovanega Oskarja Cvjetičanina.

Do same tekme je še dovolj časa, tako da strokovno vodstvo slovenske reprezentance z optimizmom pričakuje zdravniško poročilo. »Na srečo je še nekaj časa, da se določene težave odpravijo. Nadejamo se ugodnih vesti s strani zdravniške službe in da bodo jutri vsi, razen poškodovanega Piška in porumenelega Cvjetičanina, na voljo za odločilno tekmo. Pred nami sta še dva treninga, opraviti moramo še analizo nasprotnika in pripravo na samo tekmo, » je zaključil selektor.

Elitni krog kvalifikacij za EP U17 2015:

Četrtek, ob 20h: Slovenija - Norveška

NazivTZNPDZPZToč
Anglija 2 2 0 0 6 2 6
Norveška 2 1 0 1 3 3 3

*Elitni krog kvalifikacij je razdeljen v osem skupin s po štirimi reprezentancami. Na Evropsko prvenstvo se neposredno uvrsti vseh osem zmagovalcev skupin in sedem drugouvrščenih reprezentanc, ki bodo imele najboljši izkupiček na tekmah proti prvi in tretji ekipi posamezne skupine. Na Evropsko prvenstvo je že uvrščena gostiteljica Bolgarija.

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si, NZS

SORODNE NOVICE

 • 15.06.2023 | U18
  Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
  Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
 • 13.06.2023 | U18
  Slovenija ugnala Poljsko
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
 • 02.06.2023 | U18
  Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
  Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
 • 11.05.2023 | U18
  Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
 • 09.05.2023 | U18
  Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
  Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
 • 02.05.2023 | U18
  Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
  Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
 • 09.06.2022 | U18
  V Čatežu premagali Severno Makedonijo
  Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
 • 07.06.2022 | U18
  Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
  Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
 • 01.06.2022 | U18
  V Krškem premagali Poljsko
  Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
 • 25.05.2022 | U18
  Žlogar izbral za prijateljski turnir
  Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA