06.01.2016 | U18
U18: V drugi tekmi remi z Latvijci

Slovenska izbrana vrsta do 18 let je v ruskem St. Petersburgu odigrala še drugo tekmo. Po visoki zmagi nad Bolgarijo so se varovanci selektorja Benedejčiča pomerili še z Latvijo, ki je v ponedeljek remizirala z Azerbajdžanom. Latvijci tudi danes niso okusili slasti zmage, reprezentanci sta se razšli brez zmagovalca. Oba zadetka sta padla v nekoliko bolj dinamičnem drugem polčasu, ko so Latvijci povedli z golom Uldrikisa, a so Slovenci, ki so bili v nadaljevanju podjetnejši, hitro odgovorili in že v naslednji minuti izenačili preko Bužinela.

Memorial Valentina Granatkina:

LATVIJA U18 - SLOVENIJA U18 1:1 (0:0)

Sodniki: I. Abrosimov, M. Ivanov, D. Konoučenko (RUS)
Strelci: Uldrikis (71.); Bužinel (72.)

Latvija U18: Purinš, Petersons, Balodis, Rubezis, Liepa, Soloveičiks, Jakovskis, Kurtišs, Uldrikis, Hvoinickis, Grinbergs. Igrali so še: Petuhovs, Davidenkovs, Vagančuks. Selektor: Basov.
Slovenija U18: Vodišek, Čoralić, Rom, Karić Šoštarič, Pišek, Petrović, Novak, Bužinel, Ogrinec, Žižek, Sredojević. Igrali so še: Kene, Brekalo, Žurga. Selektor: Benedejčič.

Uvodne minute niso prinesle pravega vznemirjenja, čeprav so Latvijci poizkusili že po tridesetih sekundah igre. Strel Kurtišsa je zletel mimo gola, v nadaljevanju pa si nogometaši ene in druge reprezentance niso uspeli pripraviti resnejšega zaključka. Igra je tekla predvsem po sredini igrišča, mirnejši ritem pa je bil prekinjen v 30. minuti. Po predložku Liepe je žoga končala pri Kurtišsu, ki pa je z dobrih sedmih metrov zgrešil nemogoče, saj je streljal mimo leve vratnice. Slovenska izbrana vrsta se je po latvijski priložnosti prebudila in zaigrala aktivneje, kljub temu pa pravega zaključnega strela ni bilo. V 39. minuti je Karić Šoštarič, ki je nekaj minut pred tem po naletu Latvijca obležal na tleh, po prostem strelu s precejšnje razdalje iztržil zgolj kot, po katerem pa ni bilo nevarnosti za latvijska vrata. Slovenci so najlepšo akcijo odigrali v 44. minuti, ko se je po dolgi globinski podaji Novaka pred latvijskim vratarjem Purinšom znašel Rom, a je dvoboj pripadel Latvijcu. Zadnji strel prvega polčasa je pripadel latvijski izbrani vrsti, a Vodišek po poskusu s precejšnje razdalje ni imel težav s krotenjem okroglega usnja.

Prvo priložnost drugega polčasa so si pripravili izbranci selektorja Benedejčiča. Na desni strani igrišča sta v 52. minuti kombinirala Bužinel in Rom, ki je s predložkom v kazenski prostor našel Sredojevića, a je domžalski up z vrha kazenskega prostora žogo poslal čez gol. Zgolj dve minuti zatem so Latvijci storili prekršek na robu kazenskega prostora, prosti strel je izvedel Ogrinec, a je eden od Latvijcev žogo z glavo preusmeril v kot, po katerem je latvijski vratar Purinš krenil v prazno, a žoga ni končala pri možeh v sinje-modri opravi. Še bližje zadetku je bila Slovenija v 63. minuti. Pišek je odvzel žogo na sredini igrišča, po podaji Ogrinca pa je v napad krenil Novak. Slovenska desetica je z globinsko podajo v ogenj poslala Žižka, ki je z desne strani kazenskega prostora sprožil kar dvakrat. Prvi poizkus je s skrajnimi močmi zaustavil vratar Purinš, v drugo pa je žogo z gol črte izbil eden latvijskih branilcev. Slovenci so bili za zapravljeno kaznovani v 71. minuti, ko so si Latvijci priigrali kot in izkoristili zaspanost slovenske obrambe. Po predložku na drugo vratnico je iz drugega plana pritekel Uldrikis in žogo z bližine pospravil v mrežo. A podobno kot pred dvema dnevoma, ko so Bolgari izenačili na 1:1, je bil odgovor Slovencev silovit. Že v naslednji minuti je bil izid poravnan. V odlični akciji sta sodelovala Karić Šoštarič z dolgim, a natančnim predložkom s svoje polovice ter Bužinel, ki je žogo z vrha kazenskega prostora v loku poslal čez vratarja in v latvijsko mrežo. V 75. minuti so imeli Slovenci priložnost za vodstvo. Po odvzeti žogi na polovici Latvije, je Kene žogo nastavil Ogrincu, ki pa je s 13 metrov sprožil čez gol. Povsem nenevarni niso bili niti Latvijci, a Vodišek v 80. minuti ni imel težav po strelu Kurtišsa. Tik pred koncem srečanja, v 89. minuti, je imela Slovenija še eno zrelo priložnost, slabo podajo zadnjemu branilcu Latvije je izkoristil Kene, ki je prestregel žogo in stekel proti golu, že preigral vratarja Purinša, a ga je ob zaključku akcije oviral eden latvijskih branilcev, ki se je še pravočasno vrnil v obrambo.

Zadnjo tekmo skupinskega dela tekmovanja bodo Slovenci odigrali v petek, ko bo nasproti stala reprezentanca Azerbajdžana. Tekma se bo pričela ob 17. uri po slovenskem času.

Tekst: NZS
Foto: Granatkin

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2023 | U18
    Izbrana vrsta do 18 let nadaljuje niz neporaženosti
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je v Gornji Radgoni odigrala še drugo prijateljsko tekmo. Varovanci Antona Žlogarja so remizirali z vrstniki iz Črne gore in ostajajo neporaženi že osem tekem zapovrstjo.
  • 13.06.2023 | U18
    Slovenija ugnala Poljsko
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je v Gornji Radgoni pomerila z izbrano vrsto Poljske in slavila z 1:0. V četrtek se bodo varovanci Antona Žlogarja pomerili s Črno goro.
  • 02.06.2023 | U18
    Žlogar izbral za prijateljska obračuna s Poljsko in Črno goro
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 13. in 15. junijem pomerila z izbranima vrstama Poljske ter Črne gore. Selektor Anton Žlogar je v ta namen izbral 25 igralcev letnika 2005, ki se bodo v Gornji Radgoni pomerili z omenjenima nasprotnikoma.
  • 11.05.2023 | U18
    Slovenija na drugem srečanju ugnala Bosno in Hercegovino
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je še drugič pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so bili v Zenici tokrat boljši od svojih vrstnikov, saj so slavili z 1:3. 
  • 09.05.2023 | U18
    Na prvem srečanju z Bosno in Hercegovino brez zadetkov
    Reprezentanca Slovenije do 18 let se je pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Varovanci selektorja Antona Žlogarja so se v Zenici s svojimi vrstniki razšli z neodločenim izidom 0:0. Drugi obračun proti istemu nasprotniku bo odigran v četrtek.
  • 02.05.2023 | U18
    Žlogar izbral za prihodnja prijateljska obračuna
    Slovenska reprezentanca do 18 let se bo med 9. in 11. majem pomerila z izbranima vrstama Bosne in Hercegovine ter Savdske Arabije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen vpoklical 23 nogometašev.
  • 09.06.2022 | U18
    V Čatežu premagali Severno Makedonijo
    Reprezentanca Slovenije do 18 let je junijske priprave sklenila z zmago. Izbranci selektorja Antona Žlogarja so v Čatežu s 3:0 premagali Severno Makedonijo, še na tretji tekmi pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 07.06.2022 | U18
    Na drugi tekmi s Poljaki brez zadetkov
    Reprezentanci Slovenije in Poljske do 18 let sta v Krškem odigrali še drugo prijateljsko srečanje. Po slovenski zmagi na prvi tekmi tokratni obračun ni dal zmagovalca, ekipi sta se razšli z začetnim rezultatom.
  • 01.06.2022 | U18
    V Krškem premagali Poljsko
    Junijski termin za reprezentančno akcijo izkorišča tudi izbrana vrsta Slovenije do 18 let. Četa Tončija Žlogarja je v Krškem odigrala prvo od treh tekem in z 2:0 premagala reprezentanco Poljske.
  • 25.05.2022 | U18
    Žlogar izbral za prijateljski turnir
    Slovenska reprezentanca do 18 let bo med 1. in 9. junijem sodelovala na mednarodnem prijateljskem turnirju. Selektor Tonči Žlogar je v ta namen selekcioniral reprezentanco letnikov 2004 in mlajših, ki se bo dvakrat pomerila z izbrano vrsto Poljske, enkrat pa s Severno Makedonijo.

DELI NA