29.09.2015 | U21
U21: Gliha izbral za Italijo in Andoro

Slovenska reprezentanca do 21 let se bo 8. in 13. oktobra pomerila z izbranima vrstama Italije in Andore v kvalifikacijah za EP U21 2017. Slovenski selektor Primož Gliha je v ta namen predstavil seznam reprezentantov, ki ni doživel bistvenih sprememb v primerjavi z zadnjo akcijo.

Po krajšem premoru se v mlado slovensko selekcijo znova vračata Petar Stojanovič in Jon Gorenc Stankovič, ki sta uspešno sanirala poškodbo. »To je zagotovo pozitivno, saj gre za igralca z dodano vrednostjo. Sicer pa je zraven večina fantov iz zadnje reprezentančne akcije, ki so pokazali velik profesionalni odnos in korektnost do ekipe. To je zame najbolj pomembno, tako da ni bilo potrebe po večjih spremembah,« je obrazložil tokratni izbor Primož Gliha, ki je vpoklical samo dva vratarja.

»Tokrat sem povabil le Sorčana in Cotmana, Zabret pa je na čakanju v primeru morebitnih poškodb. Tako smo se odločili, saj menimo, da je bolje, če vpokličemo vratarja, ki brani v tretji slovenski ligi, kot nekoga, ki v klubu ne igra.« Gliha je ob tem izpostavil tudi poslanstvo mlade reprezentance Slovenije, ki je usmerjeno k razvoju mladih nogometašev. »Nedavno sem naletel na opazko, da smo v kvalifikacijah preizkusili že tri vratarje. Mar ni lepo, da so vsi dobili priložnost za igro?! Če želimo razvijati igralce, je dobro, da dobijo tudi priložnost za dokazovanje,« razmišlja selektor, ki se ob tem spomni na odsotnosti preostalih igralcev.

»Imamo problem, saj v reprezentanco ne morem klicati igralcev, ki nimajo redne minutaže. Žan Benedičič v Italiji ne igra, Aljaž Krefl je poškodovan, po poškodbi čaka na minute tudi Tilen Klemenčič, medtem ko moramo pri Luki Kranjcu še počakati na odločitev selektorja članske reprezentance,« pove slovenski selektor in opozori na določene težave v tej starostni kategoriji. »V najmočnejši slovenski ligi nimamo dovolj mladih igralcev. To pripisujem pomanjkanju samoiniciative pri igralcih samih, na roko pa nam ne gre niti širitev Evropske unije, saj se je v našem prostoru v zadnjih letih znašlo veliko število tujcev, ki imajo v klubih enak status, kot domačini. To seveda pomeni, da se mladi slovenski igralci precej težje prebijajo v začetne enajsterice.«

Gliha je nato misli preusmeril proti prihajajoči kvalifikacijski tekmi v Kopru, ko se bo mlada reprezentanca Slovenije še drugič pomerila s svetovno velesilo, Italijo. »Upam, da nas ne bosta zavedli evforija in prevelika želja po zmagi. Moramo biti potrpežljivi. Fantom smo že dokazali, da so lahko z vso pravico samozavestni, je pa treba vseeno pametno kreniti v tekmo, saj Italijani sodijo v vrh svetovnega nogometa.« Kakšne so torej želje pred kvalifikacijskima obračunoma z Italijo in Andoro? »Zadovoljni bi bili s šestimi točkami,« se je za konec nasmehnil slovenski selektor.

Seznam vabljenih igralcev:Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2022 | U21
  Mlada reprezentanca klonila proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Kranju izgubila proti mladi izbrani vrsti Bosne in Hercegovine z 2:3 (1:2).
 • 25.09.2022 | U21
  Mladi v Kranju z BIH
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v ponedeljek ob 18.00 v Kranju odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine.
 • 13.09.2022 | U21
  Znana mlada reprezentanca za tekmo z BIH
  Slovenska reprezentanca do 21 let se bo 26. septembra v Kranju pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam reprezentantov za prijateljski obračun.
 • 13.06.2022 | U21
  Slovenci zadali Angležem prvi poraz in končali kvalifikacije kot tretji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Huddersfieldu premagala angleško izbrano vrsto z 2:1(1:0). Slovenija je kvalifikacijsko skupino G končala na tretjem mestu za Anglijo in Češko.
 • 09.06.2022 | U21
  Stojinović in Begić za zmago nad Andoro
  Mlada reprezentanca Slovenije je na zadnji domači tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 premagala zasedbo Andore. V Kranju sta za zmago z 2:0 zadela Dušan Stojinović in Tjaš Begić.
 • 07.06.2022 | U21
  Nad Andoro v rahlo spremenjeni zasedbi
  Slovenska reprezentanca do 21 let se v Ljubljani pripravlja na predzadnjo kvalifikacijsko tekmo z Andoro.
 • 23.05.2022 | U21
  Mladi za konec z Andoro in Anglijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v začetku junija odigrala še zadnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo U21 2023. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam reprezentantov, ki bodo kandidirali za nastop proti Andori in Angliji.
 • 29.03.2022 | U21
  Tudi v drugo brez zadetkov
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v Celju v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo proti Kosovu igrala 0:0. Izbrance Milenka Aćimovića zadnji dve tekmi teh kvalifikacij čakata 9. in 13. junija, in sicer doma proti Andori in v gosteh pri Angliji.
 • 28.03.2022 | U21
  V Celju po zmago
  Torek bo poln reprezentančnega nogometa. Kadetska selekcija bo v Radencih lovila evropsko prvenstvo, članska izbrana vrsta se bo pomerila z gostiteljico svetovnega prvenstva, reprezentanco Katarja, reprezentanca do 21 let pa se bo v Celju še drugič v štirih dneh udarila s Kosovom.
 • 25.03.2022 | U21
  V Prištini brez zadetkov
  Mlada slovenska reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 21 let 2023 remizirala z izbrano vrsto Kosova v Prištini z rezultatom 0:0 (0:0).

DELI NA