07.09.2015 | U21
U21: Mladi branijo prvo mesto v Italiji

Slovenska reprezentanca do 21 let je odlično začela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2017, saj je proti Andori in Litvi prišla do celotnega točkovnega izkupička. Četo Primoža Glihe pa čaka jutri ob 17h precej težji izziv, saj bo gostovala v sosednji Italiji.

»Uvodni razpored je bil za nas zelo korekten, mi pa smo ga odlično izkoristili s šestimi točkami na računu. Na drugi strani pa tekma z Italijo ne prihaja ob pravem trenutku, saj imamo številne člane prve ekipe poškodovane,« je dan pred tekmo z Italijo dejal slovenski selektor in spomnil na odsotnosti Stojanoviča, Krefla, Krajnca in Benedičiča.

»Smo hendikepirani, ampak v nogometu je pač tako, da se je potrebno včasih znati tudi nekoliko prilagoditi. Treba je biti optimističen, kako pa se bo razvilo samo srečanje, je odvisno od naše koncentracije. Moramo odigrati v rangu svojih sposobnosti, saj lahko le na ta način upamo na pozitiven razplet,«razmišlja Gliha.

Selektor proti Italiji pričakuje popolnoma drugačno tekmo, kot je bila zadnja z Litvo, saj bodo tokrat precej bolj pomembno vlogo odigrali branilci. »Tekma z Italijani predstavlja popolnoma drugačno dimenzijo. V defenzivo bo potrebno vložiti veliko energije, na visoki ravni mora biti tudi koncentracija v obrambi. Pričakujemo težke trenutke pred našimi vrati, kjer bo zelo pomembno tudi izbijanje žog,«je pripravljen na zahteven dvoboj Gliha, ki kljub renomiranemu nasprotniku verjame v možnosti slovenske reprezentance.

»Na sami nogometni tekmi nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Možni so vsi scenarji, vse pa je odvisno od nas. Če igraš tako kot moraš, imaš vedno možnost, da dosežeš zadetek. Je pa seveda jasno, da bo ta tekma zahtevala bistveno več od igralcev, kot je tista z Litvo,« je zaključil slovenski selektor in pohvalil svoje fante za odnos na zadnji kvalifikacijski tekmi.

Kvalifikacijski obračun med Italijo in Slovenijo bo jutri ob 17h na stadionu Giglio v Reggio Emilliji. Obe reprezentanci sta se v kvalifiakcijah za evropsko prvenstvo U21 doslej srečali štirikrat, kar tri zmage so vknjižili Italijani, medtem ko je mlada slovenska reprezentanca edino točko zbrala 8. septembra 1994 v Novi Gorici.

Kvalifikacije za EP U21 2017, skupina 2:

Torek, ob 17.00: Italija – Slovenija

Glavni sodnik: Sandro Schärer (SUI)

Seznam Italije za Slovenijo: Alessio Cragno (Cagliari), Ivan Provedel (Modena), Simone Scuffet (Como); Antonio Barreca (Cagliari), Arturo Calabresi (Livorno), Andrea Conti (Atalanta), Alex Ferrari (Bologna), Nicola Murru (Cagliari), Alessio Romagnoli (Milan), Daniele Rugani (Juventus), Michele Somma (Brescia), Lorenzo Venuti (Brescia); Francesco Vicari (Novara); Marco Benassi (Torino), Danilo Cataldi (Lazio), Bryan Cristante (Benfica), Rolando Mandragora (Pescara), Augustin Jose Mauri (Milan), Valerio Verre (Pescara); Federico Bernardeschi (Fiorentina), Kingsley Boateng (Bari), Alberto Cerri (Cagliari), Nicolo Fazzi (Virtus Entella), Gaetano Monachello (Atalanta), Daniele Verde (Frosinone).

Kvalifikacije EP U21 2017, skupina 2

NazivTZNPDZPZToč
Andora 3 1 0 2 1 5 3
Srbija 0 0 0 0 0 0 0


Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.09.2022 | U21
  Mlada reprezentanca klonila proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Kranju izgubila proti mladi izbrani vrsti Bosne in Hercegovine z 2:3 (1:2).
 • 25.09.2022 | U21
  Mladi v Kranju z BIH
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v ponedeljek ob 18.00 v Kranju odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine.
 • 13.09.2022 | U21
  Znana mlada reprezentanca za tekmo z BIH
  Slovenska reprezentanca do 21 let se bo 26. septembra v Kranju pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam reprezentantov za prijateljski obračun.
 • 13.06.2022 | U21
  Slovenci zadali Angležem prvi poraz in končali kvalifikacije kot tretji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Huddersfieldu premagala angleško izbrano vrsto z 2:1(1:0). Slovenija je kvalifikacijsko skupino G končala na tretjem mestu za Anglijo in Češko.
 • 09.06.2022 | U21
  Stojinović in Begić za zmago nad Andoro
  Mlada reprezentanca Slovenije je na zadnji domači tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 premagala zasedbo Andore. V Kranju sta za zmago z 2:0 zadela Dušan Stojinović in Tjaš Begić.
 • 07.06.2022 | U21
  Nad Andoro v rahlo spremenjeni zasedbi
  Slovenska reprezentanca do 21 let se v Ljubljani pripravlja na predzadnjo kvalifikacijsko tekmo z Andoro.
 • 23.05.2022 | U21
  Mladi za konec z Andoro in Anglijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v začetku junija odigrala še zadnji kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo U21 2023. Selektor Milenko Aćimović je predstavil seznam reprezentantov, ki bodo kandidirali za nastop proti Andori in Angliji.
 • 29.03.2022 | U21
  Tudi v drugo brez zadetkov
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v Celju v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo proti Kosovu igrala 0:0. Izbrance Milenka Aćimovića zadnji dve tekmi teh kvalifikacij čakata 9. in 13. junija, in sicer doma proti Andori in v gosteh pri Angliji.
 • 28.03.2022 | U21
  V Celju po zmago
  Torek bo poln reprezentančnega nogometa. Kadetska selekcija bo v Radencih lovila evropsko prvenstvo, članska izbrana vrsta se bo pomerila z gostiteljico svetovnega prvenstva, reprezentanco Katarja, reprezentanca do 21 let pa se bo v Celju še drugič v štirih dneh udarila s Kosovom.
 • 25.03.2022 | U21
  V Prištini brez zadetkov
  Mlada slovenska reprezentanca je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 21 let 2023 remizirala z izbrano vrsto Kosova v Prištini z rezultatom 0:0 (0:0).

DELI NA