07.09.2015 | U21
U21: Mladi branijo prvo mesto v Italiji

Slovenska reprezentanca do 21 let je odlično začela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2017, saj je proti Andori in Litvi prišla do celotnega točkovnega izkupička. Četo Primoža Glihe pa čaka jutri ob 17h precej težji izziv, saj bo gostovala v sosednji Italiji.

»Uvodni razpored je bil za nas zelo korekten, mi pa smo ga odlično izkoristili s šestimi točkami na računu. Na drugi strani pa tekma z Italijo ne prihaja ob pravem trenutku, saj imamo številne člane prve ekipe poškodovane,« je dan pred tekmo z Italijo dejal slovenski selektor in spomnil na odsotnosti Stojanoviča, Krefla, Krajnca in Benedičiča.

»Smo hendikepirani, ampak v nogometu je pač tako, da se je potrebno včasih znati tudi nekoliko prilagoditi. Treba je biti optimističen, kako pa se bo razvilo samo srečanje, je odvisno od naše koncentracije. Moramo odigrati v rangu svojih sposobnosti, saj lahko le na ta način upamo na pozitiven razplet,«razmišlja Gliha.

Selektor proti Italiji pričakuje popolnoma drugačno tekmo, kot je bila zadnja z Litvo, saj bodo tokrat precej bolj pomembno vlogo odigrali branilci. »Tekma z Italijani predstavlja popolnoma drugačno dimenzijo. V defenzivo bo potrebno vložiti veliko energije, na visoki ravni mora biti tudi koncentracija v obrambi. Pričakujemo težke trenutke pred našimi vrati, kjer bo zelo pomembno tudi izbijanje žog,«je pripravljen na zahteven dvoboj Gliha, ki kljub renomiranemu nasprotniku verjame v možnosti slovenske reprezentance.

»Na sami nogometni tekmi nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Možni so vsi scenarji, vse pa je odvisno od nas. Če igraš tako kot moraš, imaš vedno možnost, da dosežeš zadetek. Je pa seveda jasno, da bo ta tekma zahtevala bistveno več od igralcev, kot je tista z Litvo,« je zaključil slovenski selektor in pohvalil svoje fante za odnos na zadnji kvalifikacijski tekmi.

Kvalifikacijski obračun med Italijo in Slovenijo bo jutri ob 17h na stadionu Giglio v Reggio Emilliji. Obe reprezentanci sta se v kvalifiakcijah za evropsko prvenstvo U21 doslej srečali štirikrat, kar tri zmage so vknjižili Italijani, medtem ko je mlada slovenska reprezentanca edino točko zbrala 8. septembra 1994 v Novi Gorici.

Kvalifikacije za EP U21 2017, skupina 2:

Torek, ob 17.00: Italija – Slovenija

Glavni sodnik: Sandro Schärer (SUI)

Seznam Italije za Slovenijo: Alessio Cragno (Cagliari), Ivan Provedel (Modena), Simone Scuffet (Como); Antonio Barreca (Cagliari), Arturo Calabresi (Livorno), Andrea Conti (Atalanta), Alex Ferrari (Bologna), Nicola Murru (Cagliari), Alessio Romagnoli (Milan), Daniele Rugani (Juventus), Michele Somma (Brescia), Lorenzo Venuti (Brescia); Francesco Vicari (Novara); Marco Benassi (Torino), Danilo Cataldi (Lazio), Bryan Cristante (Benfica), Rolando Mandragora (Pescara), Augustin Jose Mauri (Milan), Valerio Verre (Pescara); Federico Bernardeschi (Fiorentina), Kingsley Boateng (Bari), Alberto Cerri (Cagliari), Nicolo Fazzi (Virtus Entella), Gaetano Monachello (Atalanta), Daniele Verde (Frosinone).

Kvalifikacije EP U21 2017, skupina 2

NazivTZNPDZPZToč
Andora 3 1 0 2 1 5 3
Srbija 0 0 0 0 0 0 0


Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 11.09.2023 | U21
  Francozi premočni za Ačimovićevo četo
  Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025, ki ga bo gostila Slovaška, danes izgubila doma v Kopru proti zasedbi Francije, ki jo vodi nekdanji reprezentančni napadalec Thierry Henry. Mladi Francozi so slavili z izidom 0:4 (0:1).
 • 11.09.2023 | U21
  Na Bonifiki z mlado reprezentanco Francije
  Reprezentanca Slovenije do 21 let je kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška, odprla s pomembno zmago v Sarajevu. Naslednji tekmec Slovencev bodo Francozi, ki kvalifikacije pod vodstvom Thierryja Henryja pričenjajo prav pri nas, na koprski Bonifiki.
 • 07.09.2023 | U21
  Po preobratu dobili uvodno tekmo kvalifikacij
  Reprezentanca Slovenije do 21 let je po preobratu dobila otvoritveno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. V Sarajevu sta za tri točke v razmaku štirih minut zadela Tjaš Begić in Tio Cipot, Slovenci se bodo v ponedeljek v Kopru pomerili še s Francozi.
 • 06.09.2023 | U21
  V prestolnici BiH za prve točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025
  Mlada reprezentanca Slovenije s tekmo proti Bosni in Hercegovini pričenja kvalifikacijske boje za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2025 gostila Slovaška. Dvoboj na sarajevski Grbavici se bo pričel ob 18:45.
 • 05.09.2023 | U21
  Mlada reprezentanca odpotovala v Sarajevo, Jevšenak optimističen pred začetkom kvalifikacij
  Reprezentanca Slovenije do 21 let se od nedelje v Čatežu pripravlja na začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Ekipa selektorja Milenka Aćimovića se bo septembra pomerila z Bosno in Hercegovino ter Francijo, ki jo bo gostila v Kopru.
 • 29.08.2023 | U21
  Aćimović razkril seznam igralcev za kvalifikacijski tekmi z BiH in Francijo
  Reprezentanca Slovenije do 21 let pričenja s kvalifikacijskimi boji za evropsko prvenstvo 2025. Mladi Slovenci bodo 7. septembra na sarajevski Grbavici gostje Bosne in Hercegovine, 11. septembra pa se bodo na koprski Bonifiki pomerili s Francijo. 
 • 20.06.2023 | U21
  V jesenske kvalifikacije z zmago
  Mlada reprezentanca Slovenije je na zadnji pripravljalni tekmi pred jesenskim pričetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ugnala finske vrstnike. Ob koncu prvega polčasa je po podaji Svita Sešlarja zadel David Flakus Bosilj.
 • 19.06.2023 | U21
  Pred jesenskim pričetkom kvalifikacij še s Finsko
  Mlada reprezentanca Slovenije s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2025 pričenja septembra, selektor Milenko Aćimović pa bo junijski termin izkoristil za pripravljalno tekmo s Finsko.
 • 08.06.2023 | U21
  Aćimović predstavil seznam za Finsko
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo 20. junija ob 17.00 v Nacionalnem nogometnem centru Brdo odigrala prijateljsko tekmo s Finsko. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam vpoklicanih igralcev, ki se bodo zbrali 16. junija v Kranjski Gori, kjer bodo tudi trenirali.
 • 26.03.2023 | U21
  Mlada reprezentanca izgubila drugo pripravljalno tekmo
  Reprezentanca Slovenije do 21 let je na drugem pripravljalnem obračunu v Turčiji kljub boljši igri priznala premoč vrstnikom iz Azerbajdžana.

DELI NA