27.05.2016 | U21
U21: Proti Azerbajdžanu z močno spremenjeno zasedbo

Mlado izbrano vrsto do 21 let jutri čaka prva od dveh prijateljskih tekem proti Azerbajdžanu. Dvoboj v novogoriškem Športnem parku, ki si ga boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si, se bo pričel ob 16. uri. Vstop na tribune je prost.

Slovenci bodo v dvoboj z Azerbajdžanci krenili z močno spremenjeno zasedbo, saj ima selektor Primož Gliha precej težav s sestavo enajsterice. »Veliko igralcev je odpovedalo udeležbo iz objektivnih razlogov. Maribor začne s pripravami na novo sezono 5. junija in nas je prosil, če lahko to akcijo tokrat izpustijo igralci, ki so utrujeni od naporne sezone. Fantje so se oglasili na zboru, naša zdravniška ekipa pa je ugotovila, da je prošnja Maribora utemeljena. Igralci so izčrpani in ne bi imelo pravega smisla, da odigrajo te tekme. Gledati moramo tudi na klube in tako smo se odločili, da lahko gredo domov,« je uvodoma dejal Gliha, ki je ostal tudi brez četverice standardnih članov, saj so se Grega Sorčan, Miha Zajc, Luka Krajnc in Jon Gorenc Stankovič priključili članski reprezentanci.

Gliha bo lahko v soboto vseeno računal na Gorenca Stankoviča, ki bo priskočil na pomoč iz članske reprezentance, a se seznam manjkajočih še ni zaključil. Nekdanji napadalec bo namreč pogrešal še nekaj pomembnih členov začetne enajsterice. »Poškodbe so preprečile udeležbo Šporarju, Stojanoviću, Zahoviču in Kapunu. Vancaš Požeg se ne počuti dobro, Klemenčiča čaka matura, medtem ko bo Pihler priskočil na pomoč Zavrču v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Tako lahko ugotovimo, da ne bo zraven kar petnajstih standardnih reprezentantov,« je z dolgim seznamom manjkajočih postregel Gliha.

Reprezentančni zasedbi, ki je včeraj trenirala v Novi Gorici, so se v minulih dneh pridružili trije naknadno vpoklicani nogometaši. Domače barve bosta na domači zelenici tako zastopala tudi Jan Humar in Tine Kavčič, vpoklican pa je bil tudi Jan Andrejašič, Gliha pa dodaja, da bodo priložnost proti zasedbi s Kavkaza dobili predvsem nogometaši, ki so v kvalifikacijah imeli skromnejšo minutažo: »Namen akcije je bil, da odigramo dve tekmi, kjer bodo dobili več priložnosti za igro tisti igralci, ki so nekoliko manj igrali v kvalifikacijah. V tem času se na zaključek kvalifikacij pripravljajo tudi Italijani, Irci in Srbi.«

»V kvalifikacijah nas oktobra čaka izjemno pomemben termin, ki bo odločilno vplival na razplet kvalifikacij. Gostovali bomo na Irskem,  medtem ko se bosta na Apeninskem polotoku pomerili Italija in Srbija. Šlo bo za pomembno prelomnico. Do konca kvalifikacij so namreč ostale le še tri tekme. Italijani imajo štiri točke prednosti pred nami, ki imamo dve točki naskoka pred Srbijo. Ta ima sicer tekmo manj, a prav tako zahteven razpored. Z našega zornega kota bo zelo pomembno tudi dejstvo, katere igralce bo v člansko reprezentanco vpoklical selektor Srečko Katanec,« se je v jesen še ozrl selektor mlade izbrane vrste.

Medtem ko se Slovenija bori za nastop na evropsko prvenstvo, je Azerbajdžan upe za odmeven dosežek že zapravil, saj v skupini 7 zaseda četrto mesto. Azerbajdžanci so v osmih tekmah vknjižili remi in dve zmagi, a ne gre spregledati dejstva, da so poleg Ferskih otokov premagali tudi Rusijo, ki je v šestih tekmah sicer brala zgolj štiri točke.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA