27.05.2016 | U21
U21: Proti Azerbajdžanu z močno spremenjeno zasedbo

Mlado izbrano vrsto do 21 let jutri čaka prva od dveh prijateljskih tekem proti Azerbajdžanu. Dvoboj v novogoriškem Športnem parku, ki si ga boste lahko ogledali tudi v spletnem prenosu na NZS.si, se bo pričel ob 16. uri. Vstop na tribune je prost.

Slovenci bodo v dvoboj z Azerbajdžanci krenili z močno spremenjeno zasedbo, saj ima selektor Primož Gliha precej težav s sestavo enajsterice. »Veliko igralcev je odpovedalo udeležbo iz objektivnih razlogov. Maribor začne s pripravami na novo sezono 5. junija in nas je prosil, če lahko to akcijo tokrat izpustijo igralci, ki so utrujeni od naporne sezone. Fantje so se oglasili na zboru, naša zdravniška ekipa pa je ugotovila, da je prošnja Maribora utemeljena. Igralci so izčrpani in ne bi imelo pravega smisla, da odigrajo te tekme. Gledati moramo tudi na klube in tako smo se odločili, da lahko gredo domov,« je uvodoma dejal Gliha, ki je ostal tudi brez četverice standardnih članov, saj so se Grega Sorčan, Miha Zajc, Luka Krajnc in Jon Gorenc Stankovič priključili članski reprezentanci.

Gliha bo lahko v soboto vseeno računal na Gorenca Stankoviča, ki bo priskočil na pomoč iz članske reprezentance, a se seznam manjkajočih še ni zaključil. Nekdanji napadalec bo namreč pogrešal še nekaj pomembnih členov začetne enajsterice. »Poškodbe so preprečile udeležbo Šporarju, Stojanoviću, Zahoviču in Kapunu. Vancaš Požeg se ne počuti dobro, Klemenčiča čaka matura, medtem ko bo Pihler priskočil na pomoč Zavrču v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Tako lahko ugotovimo, da ne bo zraven kar petnajstih standardnih reprezentantov,« je z dolgim seznamom manjkajočih postregel Gliha.

Reprezentančni zasedbi, ki je včeraj trenirala v Novi Gorici, so se v minulih dneh pridružili trije naknadno vpoklicani nogometaši. Domače barve bosta na domači zelenici tako zastopala tudi Jan Humar in Tine Kavčič, vpoklican pa je bil tudi Jan Andrejašič, Gliha pa dodaja, da bodo priložnost proti zasedbi s Kavkaza dobili predvsem nogometaši, ki so v kvalifikacijah imeli skromnejšo minutažo: »Namen akcije je bil, da odigramo dve tekmi, kjer bodo dobili več priložnosti za igro tisti igralci, ki so nekoliko manj igrali v kvalifikacijah. V tem času se na zaključek kvalifikacij pripravljajo tudi Italijani, Irci in Srbi.«

»V kvalifikacijah nas oktobra čaka izjemno pomemben termin, ki bo odločilno vplival na razplet kvalifikacij. Gostovali bomo na Irskem,  medtem ko se bosta na Apeninskem polotoku pomerili Italija in Srbija. Šlo bo za pomembno prelomnico. Do konca kvalifikacij so namreč ostale le še tri tekme. Italijani imajo štiri točke prednosti pred nami, ki imamo dve točki naskoka pred Srbijo. Ta ima sicer tekmo manj, a prav tako zahteven razpored. Z našega zornega kota bo zelo pomembno tudi dejstvo, katere igralce bo v člansko reprezentanco vpoklical selektor Srečko Katanec,« se je v jesen še ozrl selektor mlade izbrane vrste.

Medtem ko se Slovenija bori za nastop na evropsko prvenstvo, je Azerbajdžan upe za odmeven dosežek že zapravil, saj v skupini 7 zaseda četrto mesto. Azerbajdžanci so v osmih tekmah vknjižili remi in dve zmagi, a ne gre spregledati dejstva, da so poleg Ferskih otokov premagali tudi Rusijo, ki je v šestih tekmah sicer brala zgolj štiri točke.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

 • 21.11.2022 | U21
  Brez zadetkov v Fazaneriji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Murski Soboti remizirala z vrstniki iz Bolgarije z 0:0 (0:0).
 • 20.11.2022 | U21
  V Fazaneriji z Bolgari
  Soboška Fazanerija bo jutri gostila pripravljalni obračun mladih reprezentanc Slovenije in Bolgarije, s tem obračunom pa se bo zasedba Milenka Aćimovića poslovila od leta 2022.
 • 17.11.2022 | U21
  Antolin odločil obračun s Črno goro
  Mlada reprezentanca Slovenije je v Podgorici dobila prvo novembrsko preizkušnjo. Izbranci selektorja Milenka Aćimovića so bili z 0:1 boljši od Črnogorcev, ob koncu četrte minute je bil z razdalje natančen Aljaž Antolin.
 • 16.11.2022 | U21
  V Podgorici s Črnogorci
  Mlada reprezentanca Slovenije bo leto 2022 sklenila z dvema prijateljskima tekmama, ki bosta služili kot priprava na prihajajoče kvalifikacije nove generacije. Slovenci se bodo jutri pomerili s črnogorskimi vrstniki. 
 • 09.11.2022 | U21
  Aćimovič izbral za Črno goro in Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo novembra odigrala še zadnji dve prijateljski tekmi v koledarskem letu. Izbranci Milenka Aćimovića se bodo 17. novembra ob 15.00 v Podgorici pomerili s selekcijo Črne gore, 21. novembra ob 17.30 pa bodo v Murski Soboti gostili še reprezentanco Bolgarije.
 • 26.09.2022 | U21
  Mlada reprezentanca klonila proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Kranju izgubila proti mladi izbrani vrsti Bosne in Hercegovine z 2:3 (1:2).
 • 25.09.2022 | U21
  Mladi v Kranju z BIH
  Slovenska reprezentanca do 21 let bo v ponedeljek ob 18.00 v Kranju odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine.
 • 13.09.2022 | U21
  Znana mlada reprezentanca za tekmo z BIH
  Slovenska reprezentanca do 21 let se bo 26. septembra v Kranju pomerila z izbrano vrsto Bosne in Hercegovine. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam reprezentantov za prijateljski obračun.
 • 13.06.2022 | U21
  Slovenci zadali Angležem prvi poraz in končali kvalifikacije kot tretji
  Slovenska reprezentanca do 21 let je v Huddersfieldu premagala angleško izbrano vrsto z 2:1(1:0). Slovenija je kvalifikacijsko skupino G končala na tretjem mestu za Anglijo in Češko.
 • 09.06.2022 | U21
  Stojinović in Begić za zmago nad Andoro
  Mlada reprezentanca Slovenije je na zadnji domači tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 premagala zasedbo Andore. V Kranju sta za zmago z 2:0 zadela Dušan Stojinović in Tjaš Begić.

DELI NA