05.10.2015 | U21
U21: Proti Italiji brez Ožbolta

Mlada reprezentanca Slovenije je začela s pripravami na kvalifikacijski tekmi z Italijo in Andoro. Četa Primoža Glihe pa se bo v boj za nove točke podala brez Alena Ožbolta, ki je odpovedal udeležbo zaradi poškodbe.

»To ni najboljša novica za nas, saj bomo predvsem proti Andori potrebovali veliko število napadalcev. Potrebno bo namreč dosegati zadetke,« se je dotaknil odsotnosti napadalca Borussie Dortmund II slovenski selektor, ki zaenkrat ne razmišlja o dodatnih okrepitvah. »Zaenkrat ni potrebe po njegovi zamenjavi, saj dejansko niti nimamo alternative z redno prvoligaško minutažo

Sicer pa so misli Primoža Glihe usmerjene proti pomembnemu obračunu z izbrano vrsto Italije, ki bo že ta četrtek ob 18:30 na koprski Bonifiki. Prvi dvoboj je pred slabim mesecem pripadel Italijanom, ki so naše fante odpravili z minimalno zmago. Je načrt za maščevanje že pripravljen?

»Fante je potrebno najprej dobro regenerirati, saj je za njimi ogromno vožnje. Poleg tega je imela kar tretjina reprezentance še včeraj tekmovalne obveznosti, kar pomeni, da bomo morali nekoliko prilagoditi tudi načrt treningov,« je dobro seznanjen z zakonitostmi sodobnega nogometa Gliha.

Selektor je nato nekaj besed namenil tudi slovitemu tekmecu, ki je v primerjavi s prvo tekmo nekoliko premešal igralsko zasedbo, saj so se na seznamu vpoklicanih igralcev znašla tudi Nicolo Fazzi, Luca Garritano in Davide Calabria. »Itallijani imajo veliko bazo kvalitetnih igralcev, tako da je korekcije v ekipi tudi za pričakovati. Kljub temu pa ostaja jedro ekipe nespremenjeno,« je zaključil selektor.

Kvalifikacijsko tekmo med mladima reprezentance Slovenije in Italije si boste lahko ogledali brez plačila vstopnine, za neposredni televizijski prenos pa bo poskrbel Sportklub.

Seznam italijanske reprezentance U21 za tekmo s Slovenijo: Alessio Cragno (Cagliari), Ivan Provedel (Modena), Simone Scuffet (Como);
Antonio Barreca (Cagliari), Arturo Calabresi (Livorno), Davide Calabria (Milan), Andrea Conti (Atalanta), Alex Ferrari (Bologna), Nicola Murru (Cagliari), Alessio Romagnoli (Milan), Daniele Rugani (Juventus); Marco Benassi (Torino), Danilo Cataldi (Lazio), Alberto Grassi (Atalanta), Rolando Mandragora (Pescara), Valerio Verre (Pescara);Federico Bernardeschi (Fiorentina), Kingsley Boateng (Bari), Alberto Cerri (Cagliari), Nicolo Fazzi (Virtus Entella), Luca Garritano (Cesena), Gaetano Monachello (Atalanta), Vittorio Parigini (Perugia), Valerio Lorenzo Rosseti (Cesena).

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA