06.06.2012 | U21
U21: Tudi remi je uspeh
Mlada slovenska izbrana vrsta nas sicer redno razvaja z zmagami, a glede na seznam poškodovanih in dejstvo, da se je prvenstvo pri nas že zaključilo (medtem, ko na Finskem še traja), tudi točki iz Ptuja ne gre gledati v zobe. Slovenija tudi po osmi tekmi ostaja na vrhu svoje kvalifikacijske skupine, še kako pomembni pa bosta zadnji dve tekmi - 15. avgusta v Ukrajini in 6. septembra doma s Švedi.

17 točk si je doslej priigrala Kavčičeva četa, ki prav na nobeni tekmi še ni zaigrala v popolni zasedbi. Zdi se, kot da poškodbe spremljajo to selekcijo že od njenega začetka. To je postalo že dejstvo, s katerim sta se sprijaznila tako strokovni štab, kot tudi slačilnica. Priložnost, ki jo je selektor zato namenil novincem, pa ti s pridom izkoriščajo. Matic Maruško je bil sinoči najnevarnejši posameznik prvega polčasa in dosegel edini gol za Slovenijo. Žal je nasprotnik že v prvem delu izenačil, kasneje zadetkov ni bilo.

"Občutki niso enaki, kot po petkovi zmagi, to je jasno. Morali bi zmagati. V drugem polčasu smo imeli precej priložnosti, škoda, ker žoga ni končala v golu," se je po tekmi jezil Dejan Lazarevič, ki je imel ob polčasu precej težav. Kljub bruhanju in glavobolu je nadaljeval tekmo tudi v drugem delu. Srečanje je bilo pač pomembnejše, zato je stisnil zobe in želel ostati na igrišču. Tudi to je veličina te generacije!

Zdelo se je, da je igra Slovenije tokrat potekala bolj po levi strani, manj je bil v akciji Boban Jovič, ki pa je sicer ob vsakem stiku z žogo pripravil dober predložek v kazenski prostor, na gol pa je ciljal tudi sam. "Tokrat smo igrali malo več po levi strani, drugič bomo morda po desni. Na terenu iščemo luknje in jih poskušamo izkoristiti," je situacijo razložil prvi strelec Slovenije v tem kvalifikacijskem ciklu. Sicer se je sinoči med strelce skušala vpisati kopica reprezentantov, tudi rezervisti, ki so v igro vstopili v drugem delu so na igrišču naredili višek, manjkala je le realizacija.

"Naš cilj je, da se uvrstimo na EP," so po drugem remiju na osmih tekmah še vedno trdno prepričani fantje. Se pa zavedajo, da za izpolnitev želje potrebujejo dve zmagi. Le tako bodo zagotovo med tistimi, ki jih čakajo dodatne kvalifikacije. A najprej bo na vrsti počitek. "Sedaj nas čaka zaslužen dopust, potem pa gremo po nove zmage," pove Kevin Kampl, ki je bil v 60. minuti blizu evrogola.

Kljub remiju s katerim se Fincem niso mogli povsem oddolžiti za poraz na drugi tekmi kvalifikacij, pretiranega razočaranja ni bilo čutiti. "Imeli smo priložnosti, ki bi jih morali bolje izkoristiti. Na drugi strani je nasprotnik tudi po srečnem naključju zadel. Mislim, da smo ne glede na rezultat dali vse od sebe, se po izenačenju pobrali in pritiskali na nasprotnikov gol. Žal se tokrat ni izšlo."

Boj za dodatne kvalifikacije in s tem tudi morebitni nastop na EP se tako nadaljuje. Pomembno bo že avgustovsko gostovanje pri Ukrajincih, na katerem zaradi drugega rumenega kartona ne bo kapetana Rajka Repa, se pa selektor zato nadeja vrnitve poškodovanih. Še več pa bo štela zadnja tekma s Švedi, ki jo bodo reprezentanti odigrali pred domačim občinstvom. Če so bile tribune v Lendavi in na Ptuju polne, bo tudi 6. septembra prostora za vse, ki bodo stiskali pesti za Slovenijo, premalo. Fantje obljubljajo, da se bodo borili do konca, tudi z vašo pomočjo.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA